Aνοιχτή επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας μετά την απόφαση των αρχών της Κοζάνης να βεβαιώσουν πρόστιμα ύψους 280.000 ευρώ στα φιλοζωικά ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ σωματεία,μόνο και μόνο επειδή κάνουν τη δική τους δουλειά στην προσπάθειά τους να ανακουφίσουν δεκάδες βασανισμένα πλάσματα που η αδιαφορία των δημοτών και των αρμόδιων αρχών τα καταδικάζει κάθε μέρα σε αργό και βασανιστικό θάνατο.

Γιατί ενώ στον υπόλοιπο πλανήτη ο εθελοντισμός είναι πολιτισμός, στην Ελλάδα έχει καταντήσει ένα αδυσώπητο κυνήγι των εθελοντών.

“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τον οικολόγο !!!  Δήμαρχο και την ανύπαρκτη  Αντιδήμαρχο Κοζάνης, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης και βεβαίως και πρωτίστως την Αστυνομία  και την Κτηνιατρική Υπηρεσία  , που με την σύμπλευσή τους στις  διώξεις των φιλόζωων της πόλης , μας οπλίζουν όλους  με δύναμη , μας ατσαλώνουν στον αγώνα μας για την προστασία της ζωής.

Είμαστε βέβαιοι , ότι αν υπήρχε κάποιο ξερονήσι εκεί κοντά, κάτι σαν τον Αη Στράτη  της χούντας ας πούμε, θα εξόριζαν τους φιλόζωους πολίτες εκεί.

Βεβαίως και τα ζώα.

Ποντάρουν στην απογοήτευση μας αλλά το αφήγημά τους δεν θα τους βγει .

Έχουν όλοι  αυτοί  ημερομηνία λήξεως ενώ οι αξίες και τα ιδανικά  μας ποτέ.

Μια ερώτηση όμως θα θέλαμε δημοσίως να τους κάνουμε.

Μα γιατί τόσο φειδωλοί και τσιγκούνηδες , σαν τον  γερό Λαδά στις παλιές ωραίες ελληνικές ταινίες ;

Μόνο 280.000 ευρώ πρόστιμο στους Προέδρους των δύο Φιλοζωικών Συλλόγων;

Χάθηκε ένα ωραίο και στρογγυλό εκατομμύριο;

Τόσα πρόστιμα έχει ο νόμος, κακοποίηση ζώων, εκμετάλλευση αυτών, παράνομη εκτροφή, έλλειψη κατάλληλης τροφής, μόνιμο δέσιμο των ζώων και τόσα άλλα ;

Όλα  αυτά , που κάθε μέρα βάζετε σε όλους  τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς , που έχουν σε άθλιες συνθήκες τα ζώα τους, με τόση ευλάβεια και πυγμή , όπως βάλατε και στα φιλοζωικά σωματεία.

Η  λέξη ντροπή  σας πέφτει πολύ λίγη για το τόσο δα μικρό ανάστημά σας. 

Μικροί και ολίγιστοι, σε όλα.

Περιμένοντας με αδημονία τις μηνύσεις, όπως προανήγγειλε προχθές  η έμπλεος οικολογικών απόψεων δημοτική αρχή – εκδικητική  φυσικά σε καμία περίπτωση  δεν θα την λέγαμε- , σας ενημερώνουμε για τις δικές μας, αφού όμως με την άδειά σας κάνουμε μερικούς σχολιασμούς.

Η αστυνομία και η κτηνιατρική , για να ξεκινήσουμε από αυτούς, που δεν έχουν βεβαιώσει ποτέ κανένα πρόστιμο  μέχρι τώρα για τα χιλιάδες κακοποιημένα παθητικά και ενεργητικά  ιδιόκτητα ζώα στην Κοζάνη βεβαίωσαν πρόστιμα στον Φιλοζωικό Σύλλογο Αγγίζωο , για έλλειψη τσιπ και βιβλιαρίων στα αδέσποτα , που έχουν στον χώρο τους , τα οποία όμως τσιπ και βιβλιάρια  , δυστυχώς γι αυτούς, υπήρχαν εδώ και καιρό .

Ναι, δεν καταλάβατε λάθος, έβαλαν πρόστιμα για τσιπ και βιβλιάρια υγείας, τα οποία υπήρχαν και τα μεν και τα δε.

Ήταν τόση η προσμονή και λαχτάρα  τους να εξοντώσουν τους φιλόζωους , που δεν περίμεναν στιγμή.

Τόσο πολύ δε λατρεύουν τα ζώα και τους προστάτες τους, που παρασύρθηκαν στην εκτέλεση του καθήκοντός τους.

Λόγω δε της γνωστής αυτής αγάπης τους για τα ζώα βεβαίωσαν στον ίδιο σύλλογο και πρόστιμα για έλλειψη των κανόνων ευζωίας , γιατί όλα ήταν σκελετωμένα, χωρίς εμβόλια, γεμάτα τσιμπούρια, χωρίς νερό και τροφή, χωρίς κατάλυμα , όπως όλα αυτά τα πρόστιμα που βάζουν στους άλλους ντε .

Ο δε έλεγχος , που έκαναν ήταν ενδελεχής, ναι βεβαίως ενδελεχής

Μπήκαν μέσα στο καταφύγιο, χάιδεψαν όλα τα ζώα ανελλιπώς, τα λυπήθηκαν πάρα πολύ στην κατάσταση που ήταν , τα σύγκριναν δε με τα δικά τους που έχουν στο κυνοκομείο τους και τιμώρησαν τους κακοποιούς τους.

Σχόλια διαφόρων που ισχυρίζονται , ότι δεν κατέβηκαν καν από το αυτοκίνητο και έκριναν την ευζωία των ζώων χωρίς  να δουν τα ζώα   διαψεύδονται , ως κακεντρεχή .

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης – εδώ θα σοβαρευτούμε γιατί μπορεί να μας κλείσουν και μέσα – παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για θανάτους τόσων ζώων , παρά τις καταγγελίες για παρανομίες του Δήμου, παρά την μη λειτουργία της 5μελους επιτροπής, παρά τις καταγγελίες για πλήρη ασυδοσία και ετσιθελισμό του Δήμου δεν μετέβη, ως όφειλε απο την νομοθεσία ,να ελέγξει επιτοπίως  τις καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν μέσα στο καταφύγιο, λέμε τώρα, του Δήμου, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω έχει άδεια λειτουργίας από την επιμελή στα καθήκοντά της Κτηνιατρική Υπηρεσία, ως αποδείξαμε ανωτέρω, χωρίς να πληρούνται βασικές  προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία, που προβλέπονται απο τον νόμο  604/77 και του Π.Δ  463/78. .

Μα τώρα τι να πούμε;

Να βάλουν πρόστιμα στον εαυτό τους και στις Αρχές της πόλης;

Που ξανακούστηκαν αυτά;

Πότε πήγαν στο κυνοκομείο  οι διάφορες Αρχές να ελέγξουν, αν έχουν τα ζώα τσιπάκια, αν προαυλίζονται, αν έχουν βιβλιάρια, αν ακλουθούν φαρμακευτική αγωγή τα άρρωστα, γιατί πεθαίνουν σαν τις μύγες , αν σιτίζονται , αν , αν ,αν.

Αφήσαμε για το τέλος το υπόδειγμα στην αντιμετώπιση των ζώων Δήμο Κοζάνης με τον δήμαρχό του και την αντιδήμαρχό του ,παραδείγματα δημοκρατίας και άψογης συνεργασίας με τους πολίτες εθελοντές , με αγάπη για τη φύση και τα πλάσματά της, οικολόγοι γαρ, που δεν μπορούν να ξεπεράσουν το ψυχολογικό τραύμα που τους άφησε η κριτική  , από άτομα κατώτερης υποστάθμης , όπως είναι οι φιλόζωοι ,που άκουσον- άκουσον  είχαν το θράσος να τα βάλουν με τη δημοτική αρχή για τις πράξεις ή τις παραλείψεις της, και εκδικούνται με τρόπο αποκρουστικό, πότε με απολύσεις και πότε με πρόστιμα δυσθεώρητα.

Για τους ανωτέρω λοιπόν λόγους οι φιλοζωικοί φορείς έχουν καταθέσει ή αναμένεται τάχιστα να καταθέσουν μηνύσεις στα ελληνικά δικαστήρια κατά συγκεκριμένων προσώπων αλλά και αναφορές στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ , στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αλλά και στα αρμόδια για τους Δήμους υπουργεία .

Η φιλοζωία  είναι στάση ζωής με αξίες και ιδανικά  ,ανύπαρκτα όμως για ορισμένους άλλους καρεκλοκένταυρους και μη.”

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Αγγίζωο , Φιλοζωικό Σωματείο Κοζάνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

130 ζώα νεκρά στο δημοτικό κυνοκομείο Κοζάνης το τελευταίο διάστημα!!!

Ο Δήμος Κοζάνης απέλυσε τον υπάλληλο του Δημ. Κυνοκομείου που αποκάλυψε τις συνθήκες διαβίωσης και τις παράνομες επανεντάξεις σκυλιών

Τι φοβάται ο οικολόγος Δήμαρχος Κοζάνης;

Απαράδεκτες οι συνθήκες διαβίωσης ζώων ΚΑΙ στο καταφύγιο του Δήμου Κοζάνης

Επιστολή ΠΦΠΟ προς το Δήμο Κοζάνης για τα αδέσποτα