Συνεχίζεται η προκλητική συμπεριφορά του δημάρχου Κοζάνης ο οποίος δε δίστασε να αποφασίσει κρυφά την ευθανάτωση των 4 από τα 6 ροντβάιλερ που είχαν οδηγηθεί στο δημοτικό κυνοκομείο-Νταχάου μετά την επίθεση -κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες-σε αγοράκι των δύο εξ αυτών που είχαν ως αποτέλεσμα το τραγικό θάνατο του παιδιού.

Τα δύο ροντβάιλερ που παραμένουν ζωντανά είναι αυτά που ενεπλάκησαν στο περιστατικό,αλλά δεν δολοφονήθηκαν-γιατί ο θάνατος υγιούς ζώου χωρίς να εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία,θεωρείται δολοφονία-γιατί αποτελούν πειστήρια για την δίκη της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία,ακόμη και αν ένα ζώο χαρακτηριστεί μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας ως επιθετικό,υποβάλλεται σε ευθανασία ΜΟΝΟ ΑΝ το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής ΑΡΝΗΘΕΙ να το αναλάβει.

Στην περίπτωση αυτή,τόσο το φιλοζωικό σωματείο ΑΓΓΙΖΩΟ,όσο και η ΠΦΠΟ,εκδήλωσαν εγγράφως ενδιαφέρον για να αναλάβουν τα ζώα,τα οποία θα κοινωνικοποιούνταν με ειδικό εκπαιδευτή και θα γινόταν μετέπειτα προσπάθεια υιοθεσίας.

Παρόλα αυτά ο …οικολόγος δήμαρχος Κοζάνης αγνόησε όλες τις εκκλήσεις και πήρε αυτή την παράνομη απόφαση πριν δύο μέρες χωρίς να ενημερώσει την πενταμελή υπηρεσία του δήμου.

Η απόφασή του αυτή,έγινε γνωστή από δημοσίευμα στο www.kozanimedia.gr και πάγωσε τη φιλοζωική κοινότητα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη γραμματέα της Ομοσπονδίας μας κα Χουστουλάκη,ο δήμαρχος δικαιολόγησε την απόφασή του αυτή λέγοντας ότι δεν είχε… εμπιστοσύνη στο φιλοζωικό σωματείο και δεν ήθελε τα ζώα να καταλήξουν στο δρόμο αποτελώντας δημόσιο κίνδυνο!!!!!!!!!

Υπενθυμίζουμε ότι προκειται για το ίδιο άτομο που έχει καταγγελθεί πολλάκις για τη διαχείριση των αδέσποτων,για τις συνθήκες διαβίωσης στο δημοτικό κυνοκομείο όπου τα ζώα πεθαίνουν αβοήθητα,άρρωστα και σκελετωμένα,που απέλυσε τον υπάλληλο που τόλμησε να καταγγείλει τις συνθήκες,που,που…

Μετά από αυτά το μόνο που υποθέτουμε είναι ότι ο δήμαρχος αποφάσισε να “τιμωρήσει” αυτούς που ύψωσαν ανάστημα, κάνοντας κατάχρηση εξουσίας…

H ΠΦΠΟ θα προχωρήσει σε νέα καταγγελία ενώ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την σημερινή απίστευτη είδηση.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης και η  Αντιδήμαρχος  σκότωσαν 4 απο τα ροτβαιλερ  που κρατούσαν στο κυνοκομείο τους.
Για να μην τα παραδώσουν στο φιλοζωικό.
Προτίμησαν να αφαιρέσουν ζωές απο το να ρίξουν τον εγωισμό τους.΄
Κουρέλιασαν την ελληνική νομοθεσία .
Είναι αλήτες, κυνικοί  , ανάλγητοι  και ψεύτες.
Καταδικάστε τους οι πάντες.
Αυτό το έγκλημα δεν θα μείνει έτσι .”
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
.
Διαβάστε επίσης