Πέρυσι την άνοιξη,ένας ασυνείδητος οδηγός χτύπησε και εγκατέλειψε αβοήθητο το Τζώρτζη,το σκυλάκο-μασκώτ των Αγίων Αποστόλων που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και τον φρόντιζαν πολλοί.

Ο Τζώρτζης εγκαταλείφθηκε στην περιοχή στην ηλικία των περίπου τεσσάρων μηνών μαζί με τα δύο αδερφάκια του,τον Ίαν και τον Νίβο.Η μοίρα έπαιξε περίεργα παιχνίδια στα τρία αδερφάκια.

Ο Νίβο υιοθετήθηκε και κάποιος έριξε φόλα στην αυλή της οικογένειας.

Ο Ίαν βρέθηκε ημιθανής πρόπερσι το καλοκαίρι από μέλος του συλλόγου μας στο πάρκινγκ της Χρυσής Ακτής,βαριά κακοποιημένος.Κάποιος του είχε βάλει μια βίδα στο λαιμό και τον έσυρε με το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να “καεί” στην άσφαλτο όλη σχεδόν η δεξιά πλευρά του.

ian1

                                                             ο Ίαν ένα μήνα μετά που τον βρήκαμε

Μετά από πολύμηνη και εντατική θεραπεία και διαδοχικά χειρουργεία,είναι υγιέστατος και έχει υιοθετηθεί από το μέλος μας.

Ο “άτακτος” της οικογένειας,ο γνωστός Τζώρτζης,παρέμεινε στην περιοχή,αλλά φαινόταν πολύ ευτυχισμένος αφού όλοι τον κανάκευαν.

Και μετά ήρθε το τροχαίο.

Το είδαν πολλοί γιατροί,αρκετός κόσμος ενδιαφέρθηκε αλλά απέκλεισαν κάθε ελπίδα να ξαναπερπατήσει.

Η Ευαγγελία όμως αποφάσισε να τον υιοθετήσει-άλλωστε έχει υιοθετήσει άλλα τρία παράλυτα ζωάκια από καταφύγια της Ελλάδας που παρέμεναν στα “αζήτητα”.

Πριν λίγες μέρες η Ευαγγελία παρέλαβε το καροτσάκι του Τζώρτζη-Γούντι πλέον,που είχε παραγγείλει.

tz

Είχαμε αγωνία για την αντίδραση του ζώου και πραγματικά μας εξέπληξε.Από την πρώτη στιγμή συμπεριφέρθηκε σαν να γεννήθηκε με αυτό.

Και νομίζει ότι είναι -τουλάχιστον-ο Σουμάχερ…. 

tz1

Το Σαββατοκύριακο σκεφτόμαστε να τον πάμε βόλτα στα παλιά του λημέρια για να ξαναδεί τους φίλους του και -φυσικά- τον Ίαν.

Καλά νέα όμως και για τον Γαλαξία-το πυροβολημένο σκυλάκι από το καταφύγιο της Μυτιλήνης που απέκτησε προσθετικό μέλος και έχει αρχίσει να το συνηθίζει.

gala

Διαβάστε επίσης

Ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης για την Παγκόσμια ημέρα των ζώων