Τον περασμένο Δεκέμβριο  στον -με ευθύνη της Διοίκησης- αφύλακτο χώρο του νοσοκομείου , που έχει γίνει εστία εγκατάλειψης ζώων, εμφανίστηκε ένα νέο σκυλάκι , το οποίο φρόντιζαν όπως και όλα τα άλλα με δικά τους έξοδα κάποιοι εργαζόμενοι .
Πριν λίγες ημέρες μια από αυτούς και μέλος  του συλλόγου μας,παρατήρησε μια περίεργη συμπεριφορά από το συγκεκριμένο σκυλάκι.
Επί ώρες και χωρίς καθόλου να κουνιέται , ούτε καν για να φάει, στεκόταν δίπλα από ένα αυτοκίνητο και ήταν ανήσυχο.

Το μέλος μας παραξενεμένο προσπάθησε να το απομακρύνει από το αυτοκίνητο χωρίς να το κατορθώσει.
Το σκυλί δεν έφευγε από εκεί με τίποτα.

egkataleipsi zoon logo diakopon

Σε αυτό το χρονικό διάστημα κατέφθασε και η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου , που για κάποιο λόγο είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο , στην θέα της οποίας, το σκυλί τρελάθηκε από τη χαρά του.
Άρχισε να πηδάει επάνω της, να της κάνει χαρές , να δείχνει με κάθε τρόπο τον ενθουσιασμό του.

Το μέλος μας ρώτησε την κυρία τι συμβαίνει και αν γνωρίζει το σκυλάκι, αφού αντιλήφθηκε ότι το σκυλί την αναγνώρισε. 
Η κυρία-μετά από πίεση- αναγκάστηκε να παραδεχτεί, ότι το ζώο εγκαταλείφθηκε στο νοσοκομείο από τον ενήλικο εγγονό της.
Στη συνέχεια το μέλος μας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και αυτός παραδέχτηκε ότι το εγκατέλειψε.

Κυνικά δε,της είπε, ότι αν του το επιστρέψει αυτός θα το σκοτώσει.

Ενημερωθήκαμε αμέσως και μίλησαμε με την οδηγό του αυτοκινήτου, η οποία και επικαλέστηκε τις φιλοζωικές ευαισθησίες της!!! . ενώ και εμείς την ενημερώσαμε ότι θα γίνουν τα προβλεπόμενα για την εγκατάλειψη του σκύλου.

Το σκυλί δεν έφευγε από κοντά της, την πήρε από πίσω όταν ξεκίνησε να φύγει με το αυτοκίνητο, οπότε και αναγκάστηκε να το πάρει μαζί της και υποσχέθηκε ότι θα το υιοθετήσει η ίδια.

Επειδή όμως θεωρήσαμε ότι δεν ήταν το καλύτερο για το σκυλάκι,το προωθήσαμε και υιοθετήθηκε από μια άλλη οικογένεια με πραγματικά φιλοζωικές ευαισθησίες.

Ο αμέσως επόμενος προβληματισμός μας αφορά στην σκληρότητα και τον κυνισμό του ανθρώπου αλλά και την αφοσίωση των ζώων απέναντι στον άνθρωπο και βεβαίως τα ανώτερα συναισθήματά τους.