Το μικροσκοπικό αυτό σκυλάκι ζούσε οκτώ χρόνια δεμένο σε ένα βαρέλι σε ένα χωριό των Χανίων.

Την ύπαρξή του τη μάθαμε πριν μερικές μέρες αφου πέθανε ο ιδιοκτήτης του και οι συγγενείς του αδυνατούν να το φροντίσουν.

Ο σκυλάκος δέθηκε στο βαρέλι από κουταβάκι και λύθηκε πρώτη φορά πριν λίγες μέρες όταν μας ειδοποίησε η σύζυγός του να το πάμε να το πάρουμε,αφού ο ηλικιωμένος κηδεμόνας του το “αγαπούσε” πολύ.

Ήταν εξαιρετικά αδύνατος,σχεδόν σκελετωμένος,αλλά μας είπαν ότι αυτό συνέβη το τελευταίο διάστημα που ο κηδεμόνας του βρισκόταν στο νοσοκομείο και δεν τον φρόντιζε σχεδόν κανείς.Ήδη ακολουθεί ειδική διατροφή και έχει πάρει βάρος. 

Ο λιλιπούτειος σκυλάκος είναι πολύ φιλικός και χαρούμενος και αναζητούμε την οικογένεια που θα του δώσει την ευκαιρία να ζήσει ελεύθερος τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του,αναπληρώνοντας τα παιχνίδια και τις βόλτες που είχε στερηθεί τόσα χρόνια.

popi

Είναι στειρωμένος,εμβολιασμένος και υγιέστατος.

Η περίπτωση του σκυλάκου καταδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη αλλαγής της φιλοζωικής μας κουλτούρας αλλά και πόσο “κατώτερα” θεωρεί η κοινωνία μας τα υπόλοιπα πλάσματα του πλανήτη.

Όλοι οι γείτονες λένε ότι ο κηδεμόνας αγαπούσε πολύ το σκυλάκι του,δεν το κακοποίησε ποτέ ενεργητικά,δεν το χτυπούσε, αλλά θεωρούν εντελώς φυσιολογικό το ότι πέρασε όλη τη ζωή του δεμένος με μια μικρή αλυσίδα σε ένα βαρέλι στην αυλή του σπιτιού.

popi1

Είχε φαγητό, νερό και “σπίτι”.Αυτά θεωρούν ότι είναι υπεραρκετά για την ευζωία του ζώου,αρνούμενοι να σκεφτούν καν, ότι ο άνθρωπος αυτός στέρησε από αυτό το δύστυχο πλασματάκι το μεγαλύτερο δικαίωμα στη ζωή: την ελευθερία του!

Φιλοξενείται προσωρινά,απαλλαγμένος από τις αλυσίδες του που το καθήλωσαν στο ίδιο σημείο για οκτώ χρόνια από τις οποίες λυτρώθηκε μόνο όταν πέθανε ο κηδεμόνας του.

Όποιος ενδιαφέρεται να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στο σκυλάκο να επικοινωνήσει με το 6973373462