Λίγες μέρες έχουν περάσει από τη συνάντηση του συλλόγου και της Ομοσπονδίας μας με εκπροσώπους του Λιμεναρχείου και τους αμαξάδες του λιμανιού όπου συζητήθηκαν οι συνθήκες ευζωίας των αλόγων και η βελτίωση αυτών και σήμερα είχαμε πτώση ενός αλόγου στο κέντρο του λιμανιού.

Δε γνωρίζουμε ακόμη τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του αλλά ελπίζουμε να μην οφείλεται στην εξάντληση του ζώου από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο,γιατί ακόμη οι θερμοκρασίες δεν είναι υψηλές και έρχεται το καλοκαίρι.

alogo

Σε επιστολή προς τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χανίων κ. Ορφανό και τον Διοικητή Τμήματος Λιμένος Χανίων,η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κα Μπομπολάκη επισημαίνει: 

“Σήμερα το απόγευμα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από κεντρικό ξενοδοχείο του Λιμανιού όπου μου γνωστοποιήθηκε η πτώση ενός των αλόγων των αμαξάδων στο λιμάνι.
Οι αναφέροντες το περιστατικό μίλησαν για λιποθυμία του αλόγου.

Παρακαλούμε θερμά να γίνει ενδελεχής έρευνα ,ώστε να διαπιστωθεί η αιτία της πτώσης του αλόγου και κατά ποσό αυτή αυτή οφείλετο σε εξάντληση του αλόγου λόγω ηλικίας , κακής θρεπτικής κατάστασης ή ασθένειας .
Εκφράζουμε την ανησυχία μας για το περιστατικό και ζητάμε να ληφθούν μέτρα , όπως τελικά η εξέταση όλων των αλόγων , για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους από κάθε άποψη.

Προφανώς ήταν θέμα τύχης που το άλογο δεν έπεσε έχοντας αναβάτες .
Παρακαλούμε θερμά για την ενημέρωσή μας επί των ενεργειών σας.

Σας ενημερώνουμε οτι τηλεφωνήσαμε αμέσως στα γραφεία του λιμενικού στα Χανιά αλλά όπως πληροφορηθήκαμε εκ των υστέρων οι λιμενικοί μετέβησαν στο σημείο και αποχώρησαν χωρίς καν να ρωτήσουν τι συνέβη.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγες ημέρες μετά την συνάντησή μας με τους ιδιοκτήτες των αλόγων , όπου όλοι διαβεβαίωσαν οτι τα άλογά τους είναι σε άριστη κατάσταση.

Προφανώς όμως η διαβεβαίωση δεν αρκεί και καλό είναι μιας και βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου να ληφθούν περαιτέρω μέτρα ώστε να μην συμβούν άλλα περιστατικά που και για τα ζώα είναι επιβλαβή και για τον τουρισμό μας.”

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση στο Λιμεναρχείο με τους αμαξάδες του λιμανιού