Τέλος Οκτώβρη είχαμε δεχτεί καταγγελία για παθητική κακοποίηση ζώων στο Πασακάκι.

Αφού το διαπιστώσαμε,κάναμε καταγγελία και οι “κηδεμόνες” οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Οι συνθήκες διαβίωσης όλων των ζώων (συνολικά τέσσερα) ήταν άθλιες.

Το ένα από αυτά,ένα γνήσιο πόιντερ,ήταν εμφανώς άρρωστο και απισχνασμένο.

Το μεταφέραμε στον κτηνίατρο και διαπιστώθηκε ότι έπασχε από καλαζαάρ και έπρεπε να ακολουθήσουμε θεραπεία-η οποία είναι ιδιαίτερα ακριβή.

Χάρη στη δική σας βοήθεια-και ιδιαίτερα της Άννας-καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τα χρήματα για να ξεκινήσει η θεραπεία του.

pas2

Την περίθαλψη του ζώου,ανέλαβε εθελόντρια του συλλόγου μας και δύο μήνες μετά-ενώ η θεραπεία συνεχίζεται-τα αποτελέσματα είναι αισθητά.Εκτός από τη φυσική του κατάσταση,το ζώο πλέον έχει κοινωνικοποιηθεί και φαίνεται ότι είναι χαρούμενο….Πριν δύο μήνες ήταν καταδικασμένο σε θάνατο..

pas5 1

Μεγαλύτερη απόδειξη αποτελούν οι φωτογραφίες…

roma

Εν τω μεταξύ,με τη βοήθειά μας βελτιώθηκαν θεαματικά και οι συνθήκες διαβίωσης των άλλων ζώων και όλη η οικογένεια εκπαιδεύεται καθημερινά.

roma1

Πριν λίγες μέρες μάλιστα,τα παιδιά της οικογένειας,μας…κατήγγειλαν περιστατικό βαριάς παθητικής κακοποίησης και μας υπέδειξαν το σημείο.Στις καθημερινές επισκέψεις μας,δεν βρήκαμε τους ιδιοκτήτες και εχθές μας τηλεφώνησαν για να μας ενημερώσουν να πάμε γρήγορα γιατί βρίσκονται στο σπίτι και…να τους προλάβουμε πριν ξαναφύγουν.

Και εμείς αλλά και τα παιδιά αφήναμε φαγητό και νερό στο σκυλάκι μέχρι να εντοπίσουμε τους κηδεμόνες.

Πήγαμε λοιπόν και κάναμε συστάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών του ζώου,που πριν μια εβδομάδα ήταν ένα αγρίμι σε ένα σκοτεινό πανβρώμικο κουτί,με εκατομμύρια μύγες πάνω του  που δεν μπορούσε να δει το φως του ήλιου και τους δώσαμε περιθώριο δέκα ημερών να αλλάξουν τις συνθήκες πριν κάνουμε καταγγελία στην αστυνομία.

Περνώντας τυχαία από την περιοχή σήμερα,πήγαμε να δούμε το ζώο και μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη!!!

Το ζώο ήταν στην αυλή,καθαρό και συμμετείχε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή,ενώ ο χώρος που βρισκόταν μέχρι εχθές ήταν πεντακάθαρος.Μας αναγνώρισε και ήρθε κοντά μας χωρίς καμμία επιθετική διάθεση,κουνώντας την ουρίτσα του. 

Τελικά δεν εκπαιδεύεται μόνο…η Ρίτα…

Επειδή όμως μαζί με τα καλά συνυπάρχουν και τα άσχημα, από εχθές αναλάβαμε την περίθαλψη ενός ακόμη ζώου που πάσχει από καλαζαάρ αλλά η κυρία Μαρουλάκη που το εξέτασε μας είπε να του δώσουμε αυτή τη δεύτερη ευκαιρία γιατί η κατάστασή του είναι αναστρέψιμη.

Πρόκειται για ένα μαστίφ,47 κιλών.

Η κόστος αγοράς των φαρμάκων ανέρχεται περίπου στα 500 ευρώ.

Κάνουμε έκκληση σε όσους μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά ώστε να αποκτήσει πάλι την ποιότητα ζωής που του αξίζει.

O αριθμός λογαριασμού του συλλόγου είναι

Εθνική Τράπεζα 495/29605328

Καλά Χριστούγεννα!!!!