Κορυφαία στιγμή της Ομοσπονδίας μας με πολλούς αποδέκτες το κάλεσμα εκ μέρους της και η αποδοχή από τον Πίτερ Σίνγκερ της πρόσκλησης να παρευρεθεί και πρωταγωνιστήσει σε 3ήμερες εκδηλώσεις στην Αθήνα στις 23- 24 και 25 Μάη.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία –η μεγαλύτερη της χώρας- κάλεσε τον παγκοσμίως γνωστό Φιλόσοφο στην Αθήνα, όπου κατόπιν αιτήματός της η Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα του απονείμει τον τίτλο του Επιτίμου Διδάκτορος.


Η Περιφέρεια Αττικής φυσικά προσέφερε την αιγίδα της και κάθε ουσιαστική βοήθεια, ώστε η Ελληνική κοινωνία να γνωρίσει από κοντά τον άνθρωπο που ήδη από το 1970 επανατοποθέτησε τις σχέσεις του Ανθρώπου με τους βιολογικούς του εταίρους, τα Ζώα, αλλά και το Περιβάλλον που εμπεριέχει αμφοτέρους.

Το έργο του Singer εμπνέει φιλοσόφους, ακτιβιστές και όλο σχεδόν το φιλοζωικό κίνημα της Ελλάδας, καθώς και καλλιτέχνες και διανοούμενους ποικίλλων γνωστικών πεδίων.

SingerAfisaGR-800x1905

                                                                        Η εξαιρετική αφίσα-πρόσκληση δημιούργημα της Άννας Ντινοπούλου.

Σάββατο 23 Μαΐου, στο Ολυμπιείο (Στύλοι του Ολυμπίου Διός) και ώρα 20.30 μμΜουσικό Δρώμενο όπου θα παρουσιαστούν τα έργα του αρχιμουσικού και συνθέτη Ελευθερίου Καλκάνη, εμπνευσμένα από την φιλοσοφία του Singer, Sonata Lyrica, Angel of Wisdom, Cantata for the Lost Species και Τραγούδι για μια Πατρίδα με συμφωνική ορχήστρα, χορεύτρια, τρείς σοπράνο και βαρύτονο. Η ποίηση είναι του Ιάσονα Λειδινού.

Κυριακή 24 Μαΐου, ώρα 12μ. στην αίθουσα ΙΩΝΙΑ παραπλεύρως του Δημαρχιακού Μεγάρου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Ημερίδα με θέμα “Αστικοί Μύθοι για τα Ζώα”. Κύριος ομιλητής ο Peter Singer. Προεδρεύει ο Καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.,νευροεπιστήμονας Θανάσης Ντινόπουλος και συνομιλούν η Καθηγήτρια Παρασιτολογίας της ίδιας σχολής Νατάσα Διάκου, ο Καθηγητής φιλοσοφίας Βαγγέλης Πρωτοπαπαδάκης από το Εργαστήρι Φιλοσοφίας του Ε.Κ.Π.Α., ο Βουλευτής και γνωστός οικολόγος Γιώργος Δημαράς και η Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ. Ρεγγίνα Αργυράκη.

Δευτέρα 25 Μαΐου, ώρα 8μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο κεντρικό κτίριο επί της οδού Πανεπιστημίου. Αναγόρευση του Φιλοσόφου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τις Πρυτανικές Αρχές.

Το Εργαστήρι Φιλοσοφίας του Ε.Κ.Π.Α., η Π.Φ.Π.Ο. και η Περιφέρεια Αττικής σας καλούν σε όλες τις εκδηλώσεις του τριημέρου, όπου η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (52 Σωματεία) και την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων

www.pfpo.gr