Το γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση της δολοφονίας των 26 αλόγων στην Κορινθία. Τα διεθνή μέσα εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τους λόγους που οδήγησαν στην αποτρόπαια δολοφονία των περήφανων πλασμάτων.

horses

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 26 άλογα σκότωσαν εν ψυχρώ άγνωστοι με όπλα, σε απομακρυσμένη, ορεινή περιοχή. Τα κουφάρια οκτώ άτυχων ζώων ανακαλύφθηκαν τυχαία από παραθεριστές σε μια βουνοπλαγιά την προηγούμενη Πέμπτη. Τελικά βρέθηκαν 23 από τα άλογα νεκρά ενώ άλλα 3, που βρέθηκαν τραυματισμένα, δυστυχώς ξεψύχησαν λίγο αργότερα. Εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν κι άλλα ζώα, νεκρά ή τραυματισμένα.

aloga 300x283

Τα άλογα είχαν ιδιοκτήτη έναν ηλικιωμένο 70χρονο αγρότη, που δεν μπορούσε να τα φροντίσει και τα άφηνε ελεύθερα στη φύση. Η εγγονή του, Παρασκευή Μπεκιάρη, θεωρεί ότι ο ή οι δράστες είναι ντόπιοι αλλά, δεν υπάρχουν αποδείξεις.

aloga 2

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που βρέθηκαν άλογά τους δολοφονημένα, αναφέρει η ίδια. Είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό πριν από δύο χρόνια.

Στην περιοχή κυκλοφορούν κι άλλα άγρια άλογα, από φάρμες που έκλεισαν και τα εγκατέλειψαν. Σύμφωνα με το Βασίλη Μεϊδάνη, πρόεδρο της φιλοζωικής ομάδας Κορίνθου, οι δράστες αυτής της δολοφονικής επίθεσης ή πίστευαν ότι τα άλογα θα κατέστρεφαν τα χωράφια τους ή ίσως είχαν προσωπικές διαφορές με τον ιδιοκτήτη των ζώων.

«Δυστυχώς, στην ελληνική ύπαιθρο έτσι λύνονται οι διαφορές», αναφέρει ο κ Μεϊδάνης σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Associated Press. Για το ειδεχθές έγκλημα ο ξένος Τύπος, όπως η Daily Mail και το ABC news, έχουν ήδη δημοσιεύσει άρθρα.
Η αντίδραση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας ήταν άμεση, με επιστολή διαμαρτυρίας προς τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Πανούση και τον αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ., κ Τσακνάκη. Στην επιστολή αναφέρεται:

«Φρίκη στην Eλληνική και Eυρωπαϊκή κοινή γνώμη προκάλεσε η είδηση της δολοφονίας μεγάλου αριθμού αλόγων στην περιοχή Ζήρεια της Κορίνθου.

Η Ομοσπονδία μας καλεί την Hγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας να δώσουν εντολή αυτή τη φορά να μην μείνει ανεξιχνίαστο αυτό το έγκλημα, να βρεθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

Η ομερτά σε ένα τόσο μεγάλο έγκλημα και σε ένα τόσο μικρό τόπο με κάθε τρόπο πρέπει να ξεσκεπαστεί από την ελληνική αστυνομία.

Πέρυσι οι εγκληματίες δεν ανευρέθηκαν και συνέχισαν φέτος το μακάβριο έργο τους. Πρέπει να είναι η τελευταία φορά.»

Τι είναι αυτό που μπορεί να οπλίσει το χέρι ενός συμπολίτη μας ώστε να φθάσει να δολοφονεί άκακα ζώα αντί να τα προστατεύει δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί. Δυστυχώς, τα ζώα ήταν, για ακόμα μία φορά, το θύμα της υπόθεσης.

πηγή http://www.trihes.gr/

διαβάστε επίσης

Αποτρόπαιο έγκλημα στη Ζήρεια Κορινθίας – Νεκρά βρέθηκαν 24 άγρια άλογα (video)