MitiliniΈνα πολύ δυσάρεστο τηλεφώνημα δέχτηκε αργά το απόγευμα η Πρόεδρος του σωματείου μας και της ΠΦΠΟ ΚΑΙ ΠΣΕΖΣ κα Μπομπολάκη.Το τηλεφώνημα προερχόταν από τον φιλόζωο ιερέα της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Μανταμάδο Μυτιλήνης.

Σαν ιερέας ταΐζει αρκετά αδέσποτα αφού αγαπάει όλα τα πλάσματα του Θεού και κυρίως τα ανυπεράσπιστα. Σήμερα λοιπόν, μέλος της ενορίας πήγαινε στην εκκλησία και κάποιο από τα αδέσποτα-ένα γκριφόν-του γαύγισε( όπως ισχυρίζεται).Ένα…γαύγισμα ήταν ο πολύ σοβαρός λόγος να επιτεθεί φραστικά στον ιερέα και να απειλήσει ότι θα σκοτώσει τα ζώα που φροντίζει.

Παρά τις εκκλήσεις του ιερέα να ηρεμήσει,ο «κύριος» αυτός σε έξαλλη κατάσταση-εξακολουθώντας να ξεστομίζει απειλές κατά του ιερέα- πήγε λίγο παρακάτω και επέστρεψε με καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε -εν ψυχρώ- το άτυχο σκυλάκι που κατέληξε ακαριαία,ενώ ένα άλλο το έσωσε την τελευταία στιγμή ο ιερέας.Τα σκάγια έθεσαν σε κίνδυνο κάποιους πιστούς που βρισκόταν στη μονή-δύο εκ των οποίων κατέθεσαν ως μάρτυρες – στην καταγγελία που έκανε ο έντρομος ιερέας στο αστυνομικό τμήμα.

Όταν ο δράστης ενημερώθηκε για την καταγγελία, έβαλε τον γυιό του να τηλεφωνήσει στον ιερέα και τον έβριζε, λέγοντας του ότι «δεν μπορεί να είναι ιερέας και να μηνύει τους ενορίτες του».Ο ιερέας εξέφρασε τους φόβους του για την σωματική του ακεραιότητα εξαιτίας της αγριότητας του χαρακτήρα του δράστη

Ανάλογα τέτοια τηλεφωνήματα έγιναν και από άλλους κατοίκους του χωριού

Η κα Μπομπολάκη –με την ιδιότητα της νομικού-ενημέρωσε τον ιερέα – ότι την μήνυση την έκανε η αστυνομία αυτεπάγγελτα και όχι αυτός και ότι πρέπει να το εξηγεί αυτό στο ποίμνιό του, ενώ επικοινώνησε τηλεφωνικά και με το αστυνομικό τμήμα.

Οι αστυνομικοί της είπαν ότι είχαν επιληφθεί της υπόθεσης και θα έκαναν ότι μπορούσαν, αλλά ενημερώνοντας τον δράστη, είναι σίγουρο ότι ποτέ δεν πρόκειται να τον συλλάβουν στα πλαίσια του αυτόφωρου.

Στην συνέχεια τηλεφώνησε στην εισαγγελέα Μυτιλήνης, η οποία ήταν ενήμερη και είπε ” μην στενοχωριέστε θα κάνουμε τα δέοντα”.

Μόνο όμως μια μεγάλη κινητοποίηση στο νησί ή στο χωριό μπορεί να τον σταματήσει.

Εν τω μεταξύ το αποτρόπαιο περιστατικό καταδίκασαν η Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων με επιστολή τους στην οποία

«εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την εν ψυχρώ δολοφονία αδέσποτου ζώου , την προσπάθεια επίθεσης κατά του Ιερέα της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και τον παρ΄ ολίγο τραυματισμό προσκυνητών στο χωριό Μανταμάδος της Λέσβου.

Η στυγνή δολοφονία με κυνηγετική καραμπίνα του ανυπεράσπιστου ζώου συγκλόνισε την φιλοζωική κοινότητα της Χώρας και ήδη έχει γίνει γνωστό και στο εξωτερικό.

Απευθύνουμε έκκληση προς την Εισαγγελία Λέσβου , το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου να προστατεύσουν τον Ιερέα, που έπραξε το αυτονόητο και όπως και η θρησκεία το επιβάλλει , να προστατεύσουν την τοπική κοινωνία από το ανθρώπινο τέρας που νομίζει , ότι μπορεί να σπέρνει έτσι τον θάνατο και να τον τιμωρήσουν παραδειγματικά.

Σήμερα είχε σειρά ο σκύλος , αύριο ποιός;»