Το πρωινό της 23ης Ιουλίου,μέλος του συλλόγου μας,είδε ένα σκυλάκι ξαπλωμένο στο διαχωριστικό διάζωμα στην Εθνική οδό Καστελλίου-Χανίων στο ύψος του Βαμβακόπουλου.Σταμάτησε και διαπίστωσε ότι το σκυλάκι ανέπνεε αλλά είχε πρόβλημα στα πόδια του.

Το αξιοπερίεργο όμως ήταν το περιλαίμιό του.Στο λαιμό του σκυλάκου ήταν σφιχτά δεμένο ένα σκοινί με ένα τεράστιο….κουδούνι(!!!) που φορούν οι αγελάδες.Το κουδούνι του είχε προκαλέσει έγκαυμα στο λαιμό και το δύστυχο ζώο φαινόταν να υποφέρει.Μάλλον κάποιος τον είχε μπερδέψει με άλλου είδους ζώο.

Το μέλος μας προσπάθησε να μεταφέρει το μεγαλόσωμο σκυλάκο στην άκρη του δρόμου,όπου είχε παρκάρει το αυτοκίνητό της,χωρίς επιτυχία,αφού ο δρόμος ειχε πολύ κίνηση.Μάταια αναζήτησε βοήθεια από διερχόμενους οδηγούς.Τελικά τηλεφώνησε σε άλλο μέλος του συλλόγου που κατέφθασε και μετά από προσπάθεια μιας ώρας,το σκυλάκι μεταφέρθηκε στο αυτοκίνητο με ασφάλεια.

Όπως αποδείχτηκε,ο σκυλάκος δεν ήταν τραυματισμένος και η δυσκολία στην κίνηση οφειλόταν στην αγκύλωση που είχαν τα δύο πίσω ποδαράκια του.Ενδεχομένως,βρισκόταν κάπου μόνιμα δεμένο-είναι περίπου 5 ετών και 20 κιλά-αφού μέσα στις επόμενες μέρες η κατάστασή του βελτιωνόταν θεαματικά και σήμερα τρέχει και χοροπηδάει χωρίς πρόβλημα.

Είναι ιδιαίτερα φιλικός και εξοικειωμένος με ανθρώπους και ζώα,ενώ δεν είναι αδύνατος.Προσπαθήσαμε να βρούμε τον κηδεμόνα του αλλά δεν τον αναζήτησε κανείς.Άλλωστε στο κορμάκι του υπήρχαν αποικίες ψύλλων και δεν είχε microtsip.

Στην πορεία διαπιστώσαμε ότι ο Κουδούνας-κομματάκι πρωτότυπο όνομα για σκύλο,αλλά μας βγήκε αυθορμήτως-παρουσίαζε κάποιο πρόβλημα με την αναπνοή του.Κάποιος θα μπορούσε να το αποδώσει στη ζέστη,αλλά δε μας φαινόταν φυσιολογικό.

koydoynas2

Τον μεταφέραμε στο κτηνιατρείο του κου Ξανθουδάκη όπου υποβλήθηκε σε βιοχημικές και αιματολογικές εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι το ζώο βρίσκεται σε ανοσοκαταστολή καθώς ο αιματοκρίτης του ήταν μόλις 32 και τα λευκά του πολύ χαμηλά.Η διάγνωση ήταν ερλιχείωση αλλά έχει ξεκινήσει θεραπεία με αντιβίωση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού του.Ήδη η κατάστασή του έχει βελτιωθεί αισθητά.

Ο Κουδούνας πλέον είναι ένα χαρούμενο σκυλάκι.Τρώει με όρεξη,παίζει και έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις γάτες αφού κάθεται και τις καθαρίζει με τις ώρες…Αλλά και αυτές τον έχουν καλοδεχτεί,μια που τους απαλλάσσει και από …τον κόπο.

Είναι ένα πανέμορφο σκυλάκι και του αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία!!!!!

ενημέρωση 30/10/2015

Ο Κουδούνας είναι πλέον υγιέστατος,πολύ χαρούμενος,καλοκάγαθος,δεν έχει τσακωθεί ούτε με σκύλους,ούτε με γάτες,λατρεύει τους ανθρώπους και τις βόλτες, αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμη μια οικογένεια να τον υιοθετήσει μόνιμα.

Kαι το σημαντικότερο: βελτιώνει σίγουρα τη διάθεση,αφού μονίμως είναι…χαμογελαστός.

ενημέρωση 16/1/2016

Και ναι!!!

Ο Κουδούνας μας,μετά από ενάμισι χρόνο,βρήκε τη δική του οικογένεια!!!!

Όταν η Χάνα και ο Χρήστος επικοινώνησαν μαζί μας και μας εξέφρασαν την επιθυμία τους να υιοθετήσουν ένα σκυλάκι,το μόνο κριτήριο που μας έθεσαν ήταν να είναι πολύ καιρό χωρίς οικογένεια και να είναι ενήλικο,ένα ζωάκι γενικά που δεν υιοθετείται εύκολα.

Τους στείλαμε αρκετές φωτογραφίες και την ιστορία του κάθε ζώου,επέλεξαν τρία και ταξίδεψαν προχθές από το Ρέθυμνο για να τα γνωρίσουν.

Ο Κουδούνας μας όμως…κέρδισε στα σημεία!!!

Ήταν ο μεγαλύτερος,είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά και έψαχνε ενάμισι χρόνο να βρει το δικό του παντοτινό σπιτάκι!!!

Σήμερα ταξιδέψαμε στο μαζί με τον Κουδούνα στο Ρέθυμνο για να γνωρίσουμε το σπίτι του,κάναμε τεράστιες βόλτες στην παραλία και ήπιαμε όλοι μαζί ένα καφεδάκι,το οποίο απόλαυσε περισσότερο από όλους ο Κουδούνας,αφού ακόμη και οι θαμώνες τον χάιδευαν και ασχολούνταν μαζί του!!!!