Pagkritia_Mpompolaki αναδημοσίευση από www.zoosos.gr  

Την στήριξη τους στη Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η Προστασία Των Ζώων» παρέχουν – υπογράφοντας κείμενο συμπαράστασης – και ο Δημήτρης Λειψάκης, αντιδήμαρχος Χανίων και η Γραμματεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χανίων καθώς και Οικολόγοι Πράσινοι του νομού. Χθες προηγήθηκε βάζοντας πρώτος την υπογραφή του σε αυτό και ο Γιώργος Μουσουράκης, πρόεδρος του παραρτήματος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου στα Χανιά.

Με αυτό το κείμενο και με τις υπογραφές μελών της τοπικής κοινωνίας των Χανίων η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία περνάει στην αντεπίθεση. Με διαμαρτυρίες, επιστολές, μηνύσεις, προσφυγές, δημοσιοποίηση τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων αποδεικνύει τελικά ποιοι είναι αυτοί, που νοιάζονται για τα όσα φριχτά συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα και ποιοι είναι αυτοί, που βιάζονται, να εξυπηρετήσουν υμετέρους, είτε για να κατοχυρώσουν συντεχνιακά δικαιώματα, είτε για να εξασφαλίζουν ψήφους, είτε για να συμβάλουν σε ένα άλλο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, τη φοροδιαφυγή και τη διακίνηση μαύρου χρήματος, μέσω της εμπορίας ζώων συντροφιάς!

Μπορεί οι κατηγορίες να εκτοξεύονται προς την Νατάσα Μπομπολάκη, που είναι γνωστή στον Πανελλήνιο για τη φιλοζωική της δράση και δίνει μάχη και εντός κοινοβουλίου εξαιτίας της θέσης της, της εμπειρίας στα θέματα φιλοζωίας, και επειδή είναι νομικός, ώστε το νέο νομοσχέδιο να συμβάλει στην επίλυση προβλήματος και όχι να δημιουργεί περισσότερα, όμως δεν αγγίζουν μόνο την ίδια.

Οι προσβολές και η λάσπη των γενικευμένων φασιστικών φραστικών επιθέσεων, που ξεστόμισαν αρμόδιοι κατά τη συνεδρίαση της Διαρκής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου την περασμένη Τετάρτη, αγγίζουν το σύνολο των ιδιωτών εθελοντών, οι οποίοι καθημερινά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας έρχονται αντιμέτωποι με μικρά ή μεγάλα εγκλήματα στα οποία πάντα οι άνθρωποι είναι οι δράστες και πάντα τα θύματα είναι τα ανυπεράσπιστα ζώα.

Αν και αναλαμβάνουν τις ευθύνες μιας ολόκληρης κοινωνίας, όπως εκατοντάδες φορές έχουμε επισημάνει μέσω του www.zoosos.gr, εντούτοις βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, να προσπαθούν να αποδείξουν, ότι δεν είναι ελέφαντες! Ενώ κυρίως πληρώνουν από την τσέπης και το μόνο, που κερδίζουν, είναι η εμπιστοσύνη των ζώων, που σώζουν! Αν προλάβουν να τα σώσουν!

Τους κατηγορούν για λαθρεμπόριο ζώων, τους δείχνουν ως παράνομους εξαγωγείς ζώων, που τα στέλνουν σε άλλες χώρες για κάθε χρήση, χωρίς όμως να φέρνουν στη δημοσιότητα και τα στοιχεία, τα οποία πρέπει να συνοδεύουν τις γενικευμένες κατηγορίες… Σύμμαχοι στο έργο εκείνων των ξαφνικά υπερευαίσθητων και «φιλόζωων» αρμοδίων, που ξέρουν τι κάνουν, σε τι στοχεύουν και τι επιδιώκουν να κερδίσουν, είναι εκείνοι, οι οποίοι συναινούν στις άδικες επιθέσεις, λόγω άγνοιας εν μέρει ή και ανοησίας…

Το κείμενο συμπαράστασης

«Ενημερωθήκαμε ότι εν όψει της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα ζώα στη Βουλή, τόσο εντός Βουλής όσο και εκτός εκτοξεύτηκαν κατηγορίες για λαθρεμπόριο ζώων από τα φιλοζωικά σωματεία. Ενημερωθήκαμε επίσης ότι ανάλογες κατηγορίες εκτοξεύτηκαν συγκεκριμένα και κατά της κας Μπομπολάκη Αναστασίας και άλλων φιλοζωικών συλλόγων στα Χανιά.

Γνωρίζοντας τη δράση, τους αγώνες και την ιστορία της κας Αναστασίας Μπομπολάκη, αφού ζούμε σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, κατηγορηματικά δηλώνουμε, ότι θεωρούμε τις κατηγορίες για λαθρεμπόριο ζώων εναντίον της, καθώς και κατά άλλων φιλοζωικών συλλόγων του νομού μας, παντελώς, ανυπόστατες, αήθεις και κακόβουλες.

Είναι κρίμα και απαράδεκτο να σπιλώνονται έτσι άτομα, που χρόνια τώρα βρίσκονται μπροστά στους κοινωνικούς αγώνες για ένα καλύτερο αύριο της χώρας μας».