Συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων του νομού μας πραγματοποίησε ο σύλλογός μας την προηγούμενη Πέμπτη.Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση τους σχετικά με τα αδέσποτα ζώα,οι δράσεις μας και οι προτάσεις μας για την επίλυση του τεράστιου αυτού ζητήματος που έχει και κοινωνικές διαστάσεις και επηρεάζει την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

Οι ξενοδόχοι είναι από τους πρώτους που αντιλαμβάνονται το πρόβλημα,καθώς δέχονται συνεχώς παράπονα από τους πελάτες τους και της ημεδαπής αλλά κυρίως της αλλοδαπής για την απαράδεκτη εικόνα της πόλης,τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων και η κακή τους κλινική εικόνα.

Το καλοκαίρι δεχόμαστε συνεχώς κλήσεις από υπαλλήλους των ξενοδοχείων-εκ μέρους πελατών τους-που είτε θέλουν να υιοθετήσουν αδέσποτα που φροντίζουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους,είτε θέλουν να μας καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης.

b7

Από την πλευρά μας τονίστηκε η αύξηση των κρουσμάτων φόλας στην απαρχή της τουριστικής σεζόν,ιδιαίτερα σε παραθαλλάσιες περιοχές,τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και η ολιγωρία των καθ ύλην αρμοδίων.

Μετά την εποικοδομιτική συζήτηση,η Ένωση έστειλε επιστολές σε όλους τους Δήμους του νομού δηλώνοντας την στήριξη στην προσπάθεια που καταβάλλουμε και ζητώντας τη συνδρομή τους ώστε φέτος να έχουμε ένα καλοκαίρι με λιγότερα αδέσποτα.

η επιστολή της Ένωσης

jeno

 Αρ. Πρωτ. 18 Χανιά, 2 Φεβρουαρίου 2015

Προς: Δήμους Νομού Χανίων
Υπόψιν: Δημάρχων

Αξιότιμοι κύριοι δήμαρχοι,

Με αφορμή μια συνάντηση που είχαμε με τον φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων την προηγούμενη εβδομάδα, μας εξέφρασαν τον προβληματισμό τους σχετικά με τα αδέσποτα ζώα.

Συνημμένα θα βρείτε επιστολές που έχουν στείλει στον Δήμο Χανίων και τον Δήμο Πλατανιά με τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν. Από ότι όμως μας ενημέρωσαν έχουν στείλει δεκάδες επιστολές ανάλογου περιεχομένου σε όλους τους δήμους του νομού Χανίων.

Παράλληλα έχουν στείλει αίτημα στην Εισαγγελία Χανίων να οργανώσει μια συνάντηση όλων των αρμόδιων φορέων ( δημοτικών και αστυνομικών αρχών) του νομού αλλά και των φιλοζωικών σωματείων για να συζητηθούν οι απαραίτητες δράσεις.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στηρίζουμε την προσπάθεια τους και θα θέλαμε την δική σας συνδρομή προκειμένου να αποφύγουμε να φτάσουμε και πάλι στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, χωρίς καμία πρόβλεψη για την περίθαλψη των τραυματισμένων και άρρωστων αδέσποτων ζώων.

Με εκτίμηση,
Ο Γραμματέας                                         Ο Πρόεδρος
Κυριάκος Ε. Παπαδάκης                  Μανώλης Χ. Γιαννούλης