Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το πρωί ,ένα μέλος του συλλόγου μας.Πήγε να ταίσει αδέσποτα που φροντίζουμε στην περιοχή των Μουρνιών και διαπίστωσε ότι δεν είχε καταναλωθεί η χθεσινή τροφή.

Ανήσυχη άρχισε να ψάχνει τριγύρω και αντίκρυσε τα πτώματα δύο γατών κάτω από τα δέντρα,ενώ βρήκε ζωντανή μόνο μια γατούλα.

gatafol

Η σκυλίτσα με τα κουτάβια της δεν εντοπίστηκε αλλά δε χρειάζεται και πολύ φαντασία,καθώς στην περιοχή υπάρχουν κρούσματα φόλας τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο.

Έτσι χάσαμε το καλοκαίρι και τη Λώρα μας που τη φροντίζαμε δύο χρόνια και σύχναζε στο Carrefour.

Tις δύο τελευταίες εβδομάδες,περισσότερα από 50 αδέσποτα έχουν χαθεί με αυτόν τον άνανδρο τρόπο σε πολλές περιοχές.Και πόσα άλλα τα οποία δεν έχουμε εντοπίσει.

Τσικαλαριά,Φουρνές,Νέα Χώρα,Μουρνιές και την Κυριακή έριξαν φόλες ακόμη και στο Παλιό λιμάνι.

Και η άνοιξη,η κατεξοχήν εποχή της φόλας,αργεί ακόμη….

Σε συνέντευξή της στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας μίλησε για τις καταστροφικές συνέπειες της αθρόας και ανεξέλεγκτης πώλησης των φυτοφαρμάκων που πωλούνται χωρίς συνταγογράφηση -σε αντίθεση με τη νομοθεσία- με πολυδιάστατες συνέπειες σε ανθρώπους και ζώα.

Αφενός μεν, χρησιμοποιούνται χωρίς μέτρο και αυξάνουν την τοξικότητα του ήδη επιβαρυμένου εδάφους, αφετέρου δε,είναι ο απόλυτος σύμμαχος των απανταχού φολαδόρων,αφού είναι το προσφιλές υλικό για την παρασκευή του θανατηφόρου μείγματος που σκοτώνει βασανιστικά χιλιάδες ζώα στη χώρα μας.

Δείτε το ρεπόρτάζ της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης

{youtube}Odz2QLX42Vc{/youtube}