lio

Τη Δευτέρα όλοι στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια!!!

Επτά χρόνια προσπαθούσαμε να στοιχειοθετήσουμε ολοκληρωμένες κατηγορίες για τη δίωξη παράνομου εκτροφέα στα Χανιά.Η αναστολή της δράσης του είχε γίνει ένας από τους βασικούς στόχους του συλλόγου μας καθώς πολλά ζώα πέθαναν και κακοποιήθηκαν εξαιτίας του.

Η πρώτη καταγγελία που κάναμε στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Χανίων ήταν το Φεβρουάριο του 2008.Έκτοτε ακολούθησαν πολλές άλλες αποτυχημένες προσπάθειες καθώς πάντα έβρισκε τον τρόπο να ξεφεύγει.

Εν τω μεταξύ πλήθαιναν οι καταγγελίες από συμπολίτες μας για κλοπή και εξαπάτηση αλλά κανείς δεν ήθελε να καταθέσει επώνυμα.Όποτε αναφέραμε το όνομά του τον γνώριζαν όλοι αλλά δεν «ήθελαν να μπλέξουν».

Ο Θεός όμως-όπως λέει και ο λαός μας-αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και το νοικοκύρη.

Τον Αύγουστο είχαμε καταθέσει νέα καταγγελία στο ΑΤ της περιοχής για τις παράνομες δραστηριότητές του

.Εχθές το πρωί,τελικά συνελήφθη.Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι πολλές.

lio1

Η πλούσια δράση του,περιλαμβάνει παράνομη εκτροφή και αναπαραγωγή ζώων,συστηματικές κλοπές ζώων –με προτίμηση στα καθαρόαιμα λαμπραντόρ και τα λυκόσκυλα-τα οποία πωλούσε με υποτιθέμενα αδήλωτα microtsip και εικονικούς εμβολιασμούς,εξαπάτηση των αγοραστών-αφού πολλές φορές πουλούσε ημίαιμα ζώα,ως καθαρόαιμα,ενώ παρατηρήθηκαν και κρούσματα κλοπών των ζώων που ήδη είχε πουλήσει και στη συνέχεια μεταπουλούσε.

lio10

Χώρος εκτροφής αποτελούσε το σπίτι του και ένα χωράφι που δεν ήταν καν ιδιοκτησίας του και το είχε καταπατήσει.Τα ζώα διαβιούσαν στις πλέον άθλιες συνθήκες.

lio11

ο πανέμορφός αυτός σκυλάκος πέθανε λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του στο γιατρό

Δεμένα σε δέντρα με πολύ χοντρές αλυσίδες, με λουκέτα στο λαιμό τους, σε χιλιοτρύπητα βαρέλια, άνοιγαν λαγούμια για να προστατεύονται,ενώ ήταν όλα γεμάτα ψύλλους και τσιμπούρια,πολλά δε από αυτά πάσχουν από καλαζάρ.Οι χώροι ήταν γεμάτοι ακαθαρσίες και το νερό από ελάχιστο εως ανύπαρκτο.Μάλιστα ζώα που είχε πουλήσει πέθαναν μετά από λίγο καιρό.

lio12

Χρησιμοποιούσε διάφορα ονόματα και πολλά διαφορετικά καρτοκινητά και η αστυνομία παρόλο που πολλές φορές έφτασε κοντά στη σύλληψή του,δεν είχε καταφέρει να τον συλλάβει,Ακόμη και σε εφόδους στο σπίτι του,με κάποιο «μαγικό» τρόπο είχε καταφέρει να εξαφανίσει τα ζώα.Συνεχώς έβαζε αγγελίες στην εφημερίδα και πουλούσε το κάθε ζώο 150 ευρώ.

lio13

Πριν λίγους μήνες δε δίστασε να κλέψει βελγικό λυκόσκυλο από περιοχή που ταίζουμε αδέσποτα και να το πουλήσει -κλασσικά-στην τιμή των 150 ευρώ.Το ζώο αναγνώρισε ο αγοραστής όταν αναρτήσαμε φωτογραφίες αναζήτησής του και μας ενημέρωσε.Ευτυχώς ήταν πολύ καλή περίπτωση υιοθεσίας και σήμερα είναι ένα ευτυχισμένο σκυλάκι.Του παρέδωσε δε βιβλιάριο όπου αναγραφόταν ο αριθμός microtsip και ο εμβολιασμός του από ανύπαρκτο!!!! κτηνίατρο των Χανίων.
Εννοείται φυσικά ότι το ζώο ουδέποτε είχε microtsip.

lio2

Ο σημερινός διοικητής της περιοχής που διαμένει, ενήργησε με τον δέοντα τρόπο.
Μετά ξεκίνησε η αρχή του τέλους.
Ώρες ατελείωτες στο τμήμα, να συγκεντρωθούν μάρτυρες για κάθε περίπτωση-φυσικά βρέθηκαν πολλοί και για κάθε κατηγορία.Υπάρχει μάρτυρας από την οποία έκλεψε τρεις φορές το ζώο της!!!

lio4

lio8

 

 

 

 

 

Σήμερα το πρωί αφαιρέθηκαν με εντολή εισαγγελέα 27 ζώα-εκ των οποίων 7 κουταβάκια.Ένα σκυλάκι είχε καλαζάρ σε προχωρημένο στάδιο και το πήγαμε στον κτηνίατρο,όπου εξέπνευσε μετά από μερικές ώρες.

Υπάρχουν δύο ετοιμόγεννες εξαντλημένες σκυλίτσες ενώ άλλες δύο έχουν γεννήσει πρόσφατα αλλά δε βρήκαμε τα κουτάβια τους.
Τα ζώα φέρουν πολλές δαγκωματιές και είναι σε κακή κατάσταση.Έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο και θα δεχτούν κτηνιατρική περίθαλψη.

lio5

Σε λίγες μέρες θα αναρτήσουμε ξεχωριστές φωτογραφίες του κάθε ζώου,μήπως εντοπιστούν οι κηδεμόνες τους.

Ο κατηγορούμενος σήμερα ζήτησε και πήρε τριήμερη αναβολή και η δικάσιμος ορίστηκε για τη Δευτέρα το μεσημέρι στις 12 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων. Zητήσαμε απο την έδρα σήμερα να δεχτεί την παράσταση πολιτικής αγωγής.

lio6

Παρακαλούνται όσοι έχουν χάσει σκύλους ράτσας κυρίως Λαμπραντόρ και λυκόσκυλα να επικοινωνήσουν με το σύλλογό μας.

Τη Δευτέρα στις δώδεκα το μεσημέρι πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ στα δικαστήρια!!!!

Ένας μεγαλος και χρόνιος στόχος του συλλόγου, η εξάρθρωση του παράνομου εκτροφείου ,επιτεύχθηκε.

{youtube}8eXVZ7L2Jg0&list{/youtube}

 

ενημέρωση 10/1/2020

6 χρόνια φυλάκιση (χωρίς αναστολή!) και 15.000ευρώ χρηματική ποινή επέβαλε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων στον εκτροφέα – πληγή για το νομό Χανίων!

Δεκάδες τα περιστατικά παράνομης εκτροφής σκύλων, παράνομης πώλησης κουταβιών μέσα από αγγελίες στον τοπικό τύπο, κλοπής σκύλων ράτσας με σκοπό την εκτροφή και την πώλησή τους, παθητικής κακοποίησης ζώων με κάθε έννοια της λέξης.

Κάποια από τα ζώα αυτά, σήμερα δικαιώθηκαν!