logopfpoΔελτίο τύπου εξέδωσε η  Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ)  με αφορμή την τελευταία ημέρα της Ολομέλειας της Βουλής και στα όσα διεδραματίστηκαν ενώ δεσμεύτηκε ότι η ΠΦΠΟ κυρίως αλλά και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων θα προβούν σε νέα ανακοίνωση αφού κάνουν μια ανασκόπηση των πραγμάτων, προκειμένου να εξάγουν συμπεράσματα για το πως οι προσδοκίες  εδώ και ένα χρόνο για ενα νέο νόμο που θα προστατεύει τα ζώα και θα συμβάλλει στην μείωση -χρόνο με τον χρόνο- των αδέσποτων ζώων , κατέληξε να είναι ενα νομοσχέδιο κατά της φιλοζωίας, του εθελοντισμού και της μη προστασίας των ζώων.

Όπως τονίζεται στη σημερινή ανακοίνωση:

“Με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση του νομοσχεδίου για «Τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό », ξεκίνησε πριν λίγες μέρες εντός και εκτός Βουλής μία πρωτοφανής, αστήρικτη, αήθης και εμπαθής επίθεση κατά της φιλοζωίας και του εθελοντισμού,αρχής γενομένης εδώ και χρόνια από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μετά την κατακραυγή που σημειώθηκε, ορισμένοι προσπάθησαν εκ των υστέρων να πάρουν πίσω τα όσα είπαν και να δείξουν ένα μετριοπαθέστερο πρόσωπο, προβάλλοντας την δικαιολογία ότι δεν ήξεραν, χωρίς βέβαια αυτό να τους απαλλάσσει της ευθύνης τους.

Με ευθύνη, ελάχιστων ευτυχώς βουλευτών, κάποιων συντεχνιών και κάποιων φιλόζωων με νοσηρή φαντασία, δηλητηριάστηκε το Ελληνικό Κοινοβούλιο με την άκρως συκοφαντική, αστήρικτη και σαφώς ύποπτη αναφορά για λαθρεμπορία ζώων από φιλοζωικά σωματεία και εθελοντές που καθημερινά βρίσκονται στους δρόμους και στις επάλξεις, καταθέτοντας την ψυχή τους και την προσωπική τους ηρεμία για να σώσουν τα ζώα.

Μέχρι τέλους ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ αναρωτιόταν το αυτονόητο. “Γιατί τα φιλοζωικά σωματεία θέλουν να υιοθετούν και να κρατούν σπίτι τους τα ζώα τα οποία είναι υγιή ;

Είναι βέβαια απολύτως κατανοητό να μη μπορούν να το καταλάβουν αυτό άνθρωποι που κατά δήλωση τους ασχολήθηκαν μόνο μια εβδομάδα με το θέμα, αφού βλέπουν το ζήτημα των αδέσποτων ζώων μόνο διαχειριστικά και γραφειοκρατικά και γιατί όχι, σαν ένα ” πρόβλημα” από το οποίο πρέπει να απαλλαγούν.

Η απάντηση όμως είναι τόσο απλή.

Η καρδιά της φιλοζωίας για τους πραγματικούς φιλόζωους για τα αδέσποτα – για τα δεσποζόμενα υπεισέρχονται και άλλοι παράμετροι στην δράση μας – παύει να αγωνιά, μόνο όταν τα κουτάβια, τα γατάκια, τα τραυματισμένα ζώα, που για μεγάλο διάστημα δώσαμε την ψυχή μας για να ιαθούν, που ξοδέψαμε το φτωχό υστέρημά μας, ΥΙΟΘΕΤΗΘΟΎΝ !

Γιατί δεν θέλουμε να τα βγάλουμε και πάλι στους ελληνικούς δρόμους για να πεθάνουν επώδυνα από δηλητηρίαση, κρέμασμα, βασανισμούς, ή να πέσουν θύμα τροχαίου ατυχήματος.

Γιατί ένα αδέσποτο ζώο, έχει μέσο όρο ζωής στον δρόμο, το πολύ 6 μήνες.

Γιατί εμείς σταματάμε τον αγώνα μας μόνο όταν τα ζώα αυτά υιοθετηθούν και βρουν μια ζεστή αγκαλιά, είτε στην Χώρα μας, είτε στο εξωτερικό.

Τόσο απλή κ. Γιουματζίδη είναι η απάντηση στο ερώτημά σας .

Στο άλλο ερώτημα του κ. βουλευτή , «γιατί δεν το υιοθετούν οι ίδιοι που το περιέθαλψαν», πάλι η απάντηση είναι πολύ απλή.

Γιατί τα ζώα που περιθάλπουν τα φιλοζωικά σωματεία είναι χιλιάδες και οι εθελοντές και τα μέλη των σωματείων πάρα πολύ λίγοι, απέναντι στην έκταση του προβλήματος.

Μέρες τώρα κάποιοι – ελάχιστοι ευτυχώς – βουλευτές, που απομονώθηκαν από τους περισσοτέρους συναδέλφους τους και συγκέντρωσαν δυσμενέστατα σχόλια για την άγνοιά τους και την αβασάνιστα για ένα πολιτικό άνδρα αποδοχή της καραμέλας για λαθρεμπορία από τους φιλόζωους, κατάφεραν να περάσουν μέσα στην καρδιά του ελληνικού κοινοβουλίου τις νοσηρές φαντασιώσεις κάποιων ” φιλόζωων ” και κάποιων συντεχνιών.

Η ευθύνη τους είναι τεράστια και θα μείνει σαν μια μελανή σελίδα στην ιστορία του φιλοζωικού κινήματος στην Ελλάδα.

Με την σειρά μας λοιπόν κι εμείς αναρωτιόμαστε.

Ποιο ήταν το ενδιαφέρον αυτών των ελάχιστων ευτυχώς βουλευτών, των ” φιλόζωων” και των διάφορων οικονομικών συντεχνιών για τους χιλιάδες παράνομους εκτροφείς μέσα στην ίδια την χώρα μας, που εκτρέφουν ζώα σε τρισάθλιες συνθήκες, τα βασανίζουν, τα εξαντλούν στην κυριολεξία με συνεχείς γεννήσεις, ενώ αντίθετα έκαναν σημαία τους την ανύπαρκτη λαθρεμπορία των φιλόζωων ;

Αλλά επειδή ουδέν κακό αμιγές καλού, την ποινή για την παράνομη εμπορία, που μπήκε κάτω από το σκεπτικό της λαθρεμπορίας των φιλοζωικών σωματείων, εμείς θα την χρησιμοποιήσουμε για να κλείσουμε φυλακή τους πραγματικούς λαθρέμπορους, από τους οποίους βρίθει η χώρα μας και τους οποίους μέσα από το νομοσχέδιο, οι υπέρμαχοι της πάταξης της λαθρεμπορίας, όχι μόνο δεν τους ακούμπησαν αλλά τους αφήνουν ανενόχλητους να αναπαράγουν ζώα βασανίζοντας τα κερδίζοντας μαύρο αφορολόγητο χρήμα.

Εμείς θεωρούμε ότι ΚΑΝΕΝΑ φιλοζωικό σωματείο στην Ελλάδα δεν κάνει λαθρεμπόριο και η ρετσινιά του λαθρέμπορου αποτελεί ύψιστη και κατάφωρη αδικία και προσβολή για όλους αυτούς που αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να σώσουν τα ζώα.

Αντίθετα, όσο και αν προσπάθησαν να στοιχειοθετήσουν χρόνια τώρα στα ελληνικά δικαστήρια την λαθρεμπορία των φιλόζωων, οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό και ουδεμία κατηγορία απεδείχθη.

Αυτό βεβαίως όλως περιέργως το αποσιωπούν.

Ποιο είναι το ενδιαφέρον αυτών των ” φιλόζωων” και των άλλων συντεχνιών με τις παθογενείς εμμονές τους κατά των φιλόζωων, για τις χιλιάδες κακοποιήσεις ζώων στην Χώρα μας; Πόσες μηνύσεις έχουν κάνει κατά των βασανιστών ζώων και πόσα ζώα έχουν περιθάλψει από τους ελληνικούς δρόμους ;

Όργωσαν ποτέ την ελληνική ύπαιθρο, τα όρη και τα βουνά για να σιτίσουν τα σκελετωμένα ζώα των βοσκών, να τα φροντίσουν, να τους δώσουν ένα κατάλυμα και αυτό από το υστέρημα τους, για να μην τα σκοτώσει η παγωνιά ή ο καύσωνας; Ναι, είναι αυτά τα ζώα για τα οποία ακούστηκε από τα πιο υπεύθυνα πρόσωπα, η ” αγάπη ” που τους έχουν οι βοσκοί. Για πολλούς από αυτούς τα ζώα είναι αναλώσιμα εργαλεία και τίποτα άλλο.

Όλα αυτά δεν πρόκειται ποτέ να σβηστούν από την μνήμη μας, ούτε να τους τα συγχωρέσουν οι χιλιάδες πολίτες εθελοντές φιλόζωοι, οργανωμένοι σε σωματεία και μη.

Καλούμε τον κ. Γιουματζιδη, ο οποίος στην συνάντηση με τα φιλοζωικά σωματεία της εκλογικής του περιφέρειας στην Πέλλα ισχυρίστηκε ότι έχει στα χέρια του στοιχεία για λαθρεμπόριο ζώων από τους φιλόζωους και από συγκεκριμένα φιλοζωικά σωματεία, να τα παραδώσει χωρίς καθυστέρηση στον εισαγγελέα. Αν δεν το κάνει θα τον καλέσουμε εμείς ως μάρτυρα ενώπιον των δικαστηρίων για να τα καταθέσει εκεί.

Το ίδιο θα κάνουμε και με αυτούς τους ” φιλόζωους” και τους άλλους φορείς που εκτόξευσαν ανάλογες ανυπόστατες και αήθεις καταγγελίες.

Εκεί πλέον θα κριθούν οριστικά και αμετάκλητα.

Αντί να κουβεντιάζουμε την τριτοκοσμική κατάσταση που υπάρχει την χώρα μας με όλα τα ζώα και όχι μόνο με τα ζώα συντροφιάς, κατόρθωσαν, αποπροσανατολίζοντας τους πάντες από τα πραγματικά προβλήματα και τις σωστές λύσεις τους, να συζητούμε για μια ανύπαρκτη και αποκύημα της φαντασίας τους λαθρεμπορία!

Τέλος θα θέλαμε να αναφερθούμε στην ανακοίνωση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, η ηγεσία του οποίου, τόσο με το τελευταίο Δελτίο Τύπου της, όσο και με την στάση της μέσα στην Βουλή, έδειξε ότι εστιάζει το ενδιαφέρον της για τα αδέσποτα σε καθαρά οικονομικά κίνητρα, θεωρώντας – κακώς – ότι βλάπτονται τα συμφέροντά τους.”

Για την ΠανελλαδικήΦιλοζωική και ΠεριβαλλοντικήΟμοσπονδία

       H Πρόεδρος                                  Η Αντιπρόεδρος                    Η Γραμματέας

Αναστασία Μπομπολάκη                 Μάριζα Χριστοδούλου         Μαρία Χουστουλάκη