ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ     10/12/14

pzsespfpoΑυτή η φράση περιγράφει τις δρομολογήσεις για τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων που είναι σε εξέλιξη ερήμην των φιλόζωων της Αθήνας .
 
Λένε ότι η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται.
 
Δεν πάει πάνω από ενάμιση μήνα, που ο νέος αντιδήμαρχος κ. Γ. Αποστολόπουλος σε μια συνάντηση γνωριμίας με τα μέλη της Πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος του Δήμου Αθηναίων για τα αδέσποτα ζώα ,απαντώντας σε ερώτηση , ενημέρωσε για την ‘’ σκέψη’’ συνεργασίας με το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ . Φυσικά μόνο για μια απλή σκέψη δεν επρόκειτο.
 
Έκλεισαν λοιπόν όλοι οι δρόμοι, για να ανοίξει ο δρόμος προς το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ . Ο διαγωνισμός για τις κτηνιατρικές εργασίες σταμάτησε, το καταφύγιο στα Μέγαρα κρίθηκε ξαφνικά ακατάλληλο για τις ανάγκες του Δήμου ( άσχετα αν για πάνω από ενάμιση χρόνο η ίδια δημοτική αρχή το θεωρούσε κατάλληλο), το κόστος του προγράμματος ξαφνικά πολλαπλασιάστηκε μέσα από αμφιβόλου ποιότητας και σκοπού μελέτες της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αθηναίων.
 
Αναμενόμενα όλη αυτή κατάσταση είχε αντίκτυπο στα ζώα. Ψυχές πέθαναν στο καταφύγιο αλλά και στο δρόμο αβοήθητες. Γεννήθηκαν δυστυχισμένα πλάσματα, καταδικασμένα να βιώσουν την αγριότητα του δρόμου. Ζώα τραυματισμένα, έμειναν αβοήθητα μέχρι να βρεθούν ήδη επιβαρημένοι φιλόζωοι να τα περιθάλψουν.
 
Μόλις δύο ημέρες πριν την λήξη της συνεργασίας με την ΚοινΣΕΠ ΕΚΑΤΗ, η οποία έχει αναλάβει την φροντίδα των ζώων του καταφυγίου στα Μέγαρα , η Πενταμελής Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος για τα αδέσποτα ζώα είναι στο απόλυτο σκοτάδι για την τύχη των ζώων του καταφυγίου αλλά και του προγράμματος. Για την ακρίβεια έχει μείνει τελείως στο περιθώριο.
 
Παρά τα επίμονα αιτήματα των μελών της Πενταμελούς Επιτροπής για συνάντηση με τον κ. Αποστολόπουλο, εκείνος απαξιεί να την ορίσει . Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τους όρους συνεργασίας με το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ., ούτε καν για το είδος κτηνιατρικών πράξεων που θα εκτελεί.
Επίσης δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση από τον κ. Αποστολόπουλο για την ομαλή
παρακολούθηση του προγράμματος από την Πενταμελή Επιτροπή.
Άλλωστε μέχρι τώρα, η τακτική του κου Αντιδημάρχου όχι μόνο δεν διασφαλίζει το από τον νόμο θεσπισμένο δικαίωμα αλλά και αυτοτελή σκοπό ύπαρξης της Πενταμελούς Επιτροπής που αφορά την παρακολούθηση του προγράμματος αλλά την απαξιεί πλήρως.
 
Μήπως τελικά το ΔΙΚΕΠΑΖ δεν αποτελεί προσωρινή λύση όπως προσπαθεί να μας πείσει ο κ. Αντιδήμαρχος;
 
Μήπως ισχύει ότι ούτως ή άλλως ο κ. Αντιδήμαρχος δεν έχει εξασφαλίσει καμία διαβεβαίωση ή δικλείδα ασφάλειας για την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος;
 
Μήπως δρομολογείται ότι ειπώθηκε από τον γενικό διευθυντή της Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ, κ. Θ.Αλεξανδρόπουλο (όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.), κατά την διάρκεια  ‘’αιφνιδιαστικής’’ επίσκεψης στο ΔΙΚΕΠΑΖ στις 26-11-14 μαζί με τον κ. Αποστολόπουλο (τόσο αιφνιδιαστική που ήταν παρόντες ο αντιπρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π., μέλος της εκτελεστικής επιτροπής και ο γενικός γραμματέας). Το ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. να γίνει στρατηγικής σημασίας εταίρος του Υ.Π.Α.Α.Τ. στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων του λεκανοπεδίου Αττικής. Με άλλα λόγια κατάργηση της Πενταμελούς Επιτροπής και παράδοση της τύχης των ζώων στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. άνευ όρων.
 
Ας είναι λοιπόν οι φιλόζωοι της Αθήνας σε επαγρύπνηση ώστε να καταστήσουν σαφές ότι ενέργειες ενάντιες με το συμφέρον των ζώων, θα συναντήσουν την αντίδραση του φιλοζωικού κινήματος.
 
Γιατί αυτά που γίνονται για τα ζώα,θα έπρεπε να γίνονται μαζί με τους φιλόζωους που
είναι η φωνή των ζώων, όχι χώρια.
 
Άλλωστε οι αιρετοί αλλάζουν με την ψήφο και την κατακραυγή των πολιτών.
 
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία