Μετά τις επίμονες προσπάθειες της Πανελλήνιας Περιβαλλοντικής και Φιλοζωικής Ομοσπονδίας διοργανώνεται τελικά η διημερίδα με κύριο θέμα το ζήτημα της διευθέτησης και διαμόρφωσης της ακτογραμμής.Η συμμετοχή των κατοίκων και των πολιτών γενικότερα είναι πολύ σημαντική γιατί είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους.Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται:

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ.Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, καθώς διαχειρίζεται έναν από τους κεντρικότερους Δήμους του Παραλιακού Μετώπου του Σαρωνικού, ευαισθητοποιημένος στο διακύβευμα διαφύλαξης των ακτών της περιοχής και αφού απεδέχθη το επιτακτικό αίτημα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, απευθύνθηκε στη Περιφερειάρχη κ.Ρένα Δούρου, ώστε να οργανωθεί έγκυρη, ανοιχτή και εμπεριστατωμένη συζήτηση περί του ζητήματος της διευθέτησης και διαμόρφωσης της ακτογραμμής. Η Περιφερειάρχης με τη σειρά της ανταποκρίθηκε αμέσως και ασμένως σε ένα αίτημα που απασχολεί από πολλού την ίδια, ενώ έχουν προηγηθεί εκ μέρους της συζητήσεις με πολλά άλλα Περιβαλλοντικά Σωματεία και Συλλογικότητες.

Έτσι οι δύο Αυτοδιοικητικοί κατέληξαν στην συνδιοργάνωση Διημερίδας υπό τον τίτλο

<<ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ- Πολεοδομικές, Νομικές και Περιβαλλοντικές Παράμετροι για την Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Σαρωνικού>>

sarv

στη Βούλα, στην αίθουσα Ιωνία παραπλεύρως του Δημαρχείου την 13η και 14η Δεκεμβρίου του ενεστώτος έτους από τις 10.30 π.μ έως τις 3.00 μ.μ. Κατά τις ημέρες αυτές θα συζητηθούν σε τρία κυρίως στρογγυλά τραπέζια τα Πολεοδομικά, τα Νομικά και τα Περιβαλλοντικά ζητούμενα περί την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, ενώ θα επιχειρηθεί η τελική παράθεση κάποιων πρωτογενών βασικών συμπερασμάτων,ώστε να επιτευχθεί μια πραγματοποιήσιμη και ρεαλιστική κατευθυντήρια γραμμή.

Οι συμμετέχοντες, κατά μείζονα λόγο Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι και Ερευνητές, φέρουν όχι μόνον την έξωθεν καλή μαρτυρία της εγκυρότητας τους, αλλά και απόψεις πιθανώς διιστάμενες που κατατίθενται προς επίτευξη γόνιμης και ευεπίφορης ζύμωσης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα ακολουθεί και η συμμετοχή το δυνατόν περισσότερων κατοίκων και άμεσα ενδιαφερομένων είναι ανοικτή και ευκταία. Τους συμμετέχοντες θα υποδεχθούν με προσφώνηση ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Αναστασία Μπομπολάκη.”

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα της διημερίδας:

Aς μην αδιαφορούμε….