Σήμερα το μεσημέρι ειδοποιηθήκαμε σαν σύλλογος για την θανάτωση με πυροβολισμό ιδιόκτητου σκύλου.

Στο χωριό Δελιανά ο Νικηφόρος Μανουσάκης μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτη του σκότωσε με δίκανο τον σκύλο του Μινωτάκη Παναγιώτη. Αμέσως μόλις το πληροφορηθήκαμε επικοινωνήσαμε με το Αστυνομικό Τμήμα Βουκολιών , τους ενημερώσαμε και στην συνέχεια αστυνομική δύναμη μετέβη στο χωριό και συνέλαμε τον δράστη, ο οποιος και κρατείται μέχρι στιγμής στο αστυνομικό τμήμα.Ελπίζουμε ο δράστης να οδηγηθεί αύριο στο αυτόφωρο και να μην διαταχθεί από τον εισαγγελέα να αφεθεί ελέυθερος και να οριστεί δικάσιμος.

Το πρωί επίσης ενημερωθήκαμε οτι κάτοικος της οδού Σφακίων του οποίου γνωρίζουμε το όνομα πέταξε στον κάδο των σκουπιδιών τα νεογέννητα γατάκια, μιας γάτας που βρήκε καταφύγιο στην αυλή της για να γεννήσει. Σήμερα ο σύλλογός μας και η κυρία που μας κατάγγειλε το περιστατικό θα καταθέσουμε αναφορά στο αστυνομικό τμήμα και θα ζητήσουμε την ποινική δίωξη της δράστου καθώς και την σύλληψή της.

Είναι ελπιδοφόρο ότι όλο και περισσότερα άτομα επώνυμα καταγγέλουν κακοποιήσεις και θανατώσεις ζώων και όλο και περισσόυτερα άτομα οδηγούνται στην εισαγγελία.

Με την αναμενόμενη ψήφιση των νέων ποινών , που φτάνουν και τα 5 έτη φυλάκισης και τα 30.000 ευρώ πρόοστιμο εκτιμάμε οτι θα περιοριστεί η μάστιγα των κακοποιήσεων και θανατώσεων ζώων.