Πραγματοποιείται το Σάββατο 30 Απριλίου, 2011, στις 10.30 το πρωί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Ηρακλείου ( παλιά Λαχαναγορά) η Σύσκεψη Φορέων που οργανώνουν τα φιλοζωικά σωματεία της Κρήτης με θέμα:

«Αποφάσεις και μέτρα για την αντιμετώπιση της μάστιγας των κακοποιήσεων στην Κρήτη, τη μη τήρηση στοιχειωδών κανόνων ευζωίας και την κατάργηση των δεμένων σε βαρέλια ζώων. Οι συνέπειες στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική εικόνα του νησιού μας».

Στην Σύσκεψη έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν οι Αστυνομικές, Εισαγγελικές, Δημοτικές , Αυτοδιοικητικές και Κτηνιατρικές Αρχές της Κρήτης.

Βασικοί ομιλητές θα είναι:

  • Ο Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Στρατηγός κ. Παραβολιδάκης.
  • Ο Εισαγγελέας Εφετών Κρήτης κ. Κοκκινάκης και ο Προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλέιου κ. Μαρκάκης.
  • Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης θα παραστεί και θα μιλήσει η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Θεανώ Βρέντζου.
  • Ομιλητής στην Σύσκεψη θα είναι η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης κα Χαρά Τομαρά και ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ κ.Ηρακλής Γαλανάκης

Στην Σύσκεψη έχουν επίσης προσκληθεί Υπουργοί,  οι Βουλευτές και τα πολιτικά κόμματα Κρήτης και οι σύλλογοι Κτηνοτρόφων και Ξενοδόχων Κρήτης.

Το ζητούμενο αυτής της Σύσκεψης είναι να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα για την άρση της παραβατικής κατάστασης με τα ζώα στο νησί και η λήψη μέτρων για την πρόληψη και τον περιορισμό του μεγάλου αριθμού κακοποιήσεων ζώων , που μαστίζει την Κρήτη, ώστε να αλλάξει άρδην η κατάσταση προς όφελος των ζώων αλλά και της εικόνας του νησιού .

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (24 σύλλογοι)

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ( 110 σωματεία)