Σοβαρή αποκάλυψη του βασικού μέλους της Πανελληνίας Συντονιστικής Επιτροπής φιλοζωικών συλλόγων, Αναστασία Μπομπολάκη στην «Ακρόπολη» για το θέμα των κυνοδρομιών

Ολοένα και περισσότερες φιλοζωικές οργανώσεις εναντιώνονται προς τις κυνοδρομίες του ΟΠΑΠ και η κατακραυγή για τη… νέα μόδα που προσπαθεί να περάσει ο Οργανισμός γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι λόγω αυτής της καθ’ όλα δίκαιης επίθεσης που έχει δεχθεί το παιχνίδι, πολύ λίγος κόσμος το προτιμάει στα πρακτορεία.

Για το θέμα αυτό μίλησε στην εφημερίδα «Ακρόπολη» ένα από τα βασικά μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής φιλοζωικών συλλόγων, η οποία έχει υπό την σκέπη της πάνω από 100 φιλοζωικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, η Αναστασία Μπομπολάκη, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι φιλόζωοι έχουν σκοπό να φτάσουν το θέμα μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας, τον Πρωθυπουργό και ακόμα παραπέρα, συμπράττοντας με διεθνείς οργανώσεις για αυτή κατάργηση αυτού του… αθλήματος.

«Θα συζητήσουμε το θέμα με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη, μετά το Πάσχα και μετά από αυτή τη συνάντηση θα πράξουμε αναλόγως. Ξέρουμε ότι η θέση της υφυπουργού είναι αντίθετη προς τις κυνοδρομίες, όπως έχει κάνει γνωστό και μέσω επιστολή της. Θα φτάσουμε το θέμα μέχρι τον Πρωθυπουργό της χώρας, αν συνεχιστεί αυτό το αποτρόπαιο θέαμα στα πρακτορεία», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια εξέφρασε την απορία της για το σκεπτικό με το οποίο ήρθε αυτό το παιχνίδι στην Ελλάδα, όταν στην Αμερική και την Ευρώπη έχει αρχίσει η παρακμή του: «Θα δούμε τη ανταπόκριση θα υπάρχει και θα συνεχίσουμε τις κινήσεις μας. Οι κυνοδρομίες είναι μια παρακμάζουσα βιομηχανία στην Αμερική και την Ευρώπη. Μια μια οι πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών απαγορεύουν αυτό το… θέαμα, που προτάσσει τον βασανισμό των ζώων με σκοπό το κέρδος. Εμείς εν έτη 2011 και μολονότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τάσσεται ενάντια των κερδοσκοπικών θεαμάτων με ζώα, το υπουργείο Πολιτισμού, στο όνομα του τζόγου μεταφέρει αυτό το παρακμάζον παιχνίδι στην χώρα μας».

Για τα επόμενα βήματα των φιλοζωικών οργανώσεων είπε: «Θα δώσουμε περιθώριο ένα μήνα, στο οποίο θα κινηθούμε εξώδικα για την κατάργηση αυτού του τζογαδόρικου παιχνιδιού και μετά θα το παλέψουμε με όλα τα ένδικα μέσα που προβλέπονται. Μιλάμε για το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ είναι πάρα πολύ πιθανόν να συνταχθούμε με τις ευρωπαϊκές φιλοζωικές οργανώσεις, που και αυτές κινούνται προς την κατάργηση τελείως του παιχνιδιού αυτού, τόσο στην Αμερική, αλλά και στις χώρες της Ευρώπης που λαμβάνει δράση. Πάνω από 100 σωματεία στην Ευρώπη αναμένεται να έχουν μια κοινή δράση για την κατάργηση αυτού του θεάματος και εκεί καταλαβαίνεται ότι μιλάμε για κάτι πολύ πιο δυνατό. Παράλληλα, έχουμε ζητήσει μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για το νομοσχέδιο και αν καταφέρουμε να βρεθούμε τετ α τετ, φυσικά και θα θίξουμε και αυτό το μεγάλο θέμα των κυνοδρομιών».

Για να σχολιάσετε μπειτε στο www.greeknews.biz