Θερμά συγχαρητήρια στο Δήμο Αποκορώνου του νομού Χανίων που  έκανε πράξη αυτό που εδώ και τόσα χρόνια οι άλλοι δήμοι του νομού, μας υπόσχονται…

Επιτέλους ένας δήμος με βούληση που άφησε πίσω την “καραμέλα του ΘΑ” και προχώρησε σε  ουσιαστικές δράσεις,ακούγοντας προσεκτικά τις προτάσεις του συλλόγου μας και κατανοώντας τη σοβαρότητα του θέματος.

Ευχόμαστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εκδοθεί ανάλογο δελτίο τύπου και από το δήμο Χανίων αλλά και από τους υπόλοιπους δήμους του νομού.

apokorwnas

“Ο Δήμος Αποκορώνου είναι από τους λίγους δήμους της χώρας που αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά το θέμα των αδέσποτων ζώων όχι μόνο διαθέτοντας οικονομικούς πόρους για τη τροφή τους και την κτηνιατρική τους περίθαλψη αλλά εφαρμόζοντας και πρόγραμμα στειρώσεων προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός τους.

Με την 20/2015 απόφαση του το Δ.Σ ομόφωνα ενέκρινε τη σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αποκορώνου και εθελοντών κτηνιάτρων για στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε κτηνιατρείο της περιοχής που παραχωρείται δωρεάν.

Τα ζώα που θα περισυλλέγονται, θα καταγράφονται, θα στειρώνονται και επανατοποθετούνται στο φυσικό τους περιβάλλον. Συγχρόνως θα γίνεται προσπάθεια για την υιοθεσία τους.

Φροντίζοντας για την ευζωία τους ο δήμος Αποκορώνου εφοδιάζεται με ταΐστρες οι οποίες θα τοποθετηθούν σε όλες τις δημοτικές ενότητες και θα εφοδιάζονται συχνά με τροφή.

Εξασφαλίζοντάς τους φαγητό και νερό θέτουμε τις βάσεις μιας πιο πολιτισμένης αντιμετώπισης των άτυχων αυτών ζώων. Παράλληλα επιδιώκεται η σωστή ενημέρωση των μαθητών μέσω του προγράμματος «συμβιώνω με τα ζώα» που σύντομα θα ξεκινήσει στα σχολεία του δήμου μας καθώς και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών με ενημερωτικά έντυπα και αφίσες.

Με την καταγραφή, τη σήμανση, τη στείρωση και τη σωστή ενημέρωση εξασφαλίζεται η μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων.

Το πρόγραμμα προστασίας, στείρωσης και ευζωίας των αδέσποτων ζώων στο δήμο Αποκορώνου θα παρακολουθείται από την πενταμελή επιτροπή του Ν.4039/2012 που έχει ορισθεί με απόφαση του δημάρχου κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε οι συμπολίτες μας να μας βοηθήσουν σε αυτή μας την προσπάθεια παρέχοντάς μας όχι μόνο κάθε δυνατή βοήθεια στο θέμα της προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αλλά και με το να γίνουν κήρυκες και συμπαραστάτες στο μήνυμα που εκπέμπει αυτή μας η προσπάθεια για την αγάπη, τη φροντίδα και τη μείωση τους.”

Δείτε τις δηλώσεις στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης

{youtube}647sOPxMdck&t=20{/youtube}