Τη δημιουργία διαδημοτικού κτηνιατρείου αποφάσισαν οι Δήμοι των Χανίων, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημαρχείο της πόλης. Μετά από συζήτηση κατέληξαν στο ότι εντός του 2015 θα δημιουργηθεί το κτηνιατρείο στο οποίο θα συνδράμουν οικονομικά όλοι. Αυτό που ψάχνουν τώρα είναι σε ποιο δημοτικό κτήριο των Χανίων ή του Πλατανιά θα συσταθεί.

Εν τω μεταξύ, στη σύσκεψη αποφασίστηκε άμεσα η κυκλοφορία αφισών και φυλλαδίων για την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε ότι αφορά στη στείρωση των ζώων τους αλλά και στην εγκατάλειψη και συμπεριφορά προς τα αδέσποτα. Ενώ στους μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς είναι η δημιουργία κλινικής – καταφυγίου αδέσποτων μέχρι 80 θέσεων.

neatv

Παράλληλα ο φιλοζωικός σύλλογος παραχώρησε συνέντευξη τύπου αναφέροντας ότι το τελευταίο διάστημα φορείς και πολίτες διαμαρτύρονται στο σύλλογο για τα αδέσποτα ζώα, ενώ η ευθύνη της ύπαρξης τους είναι ουσιαστικά δική τους.

Ο φιλοζωικός καλεί τη διοίκηση του νοσοκομείου, την αστυνομία, τους Δήμους και την κτηνιατρική υπηρεσία να ενεργοποιήσουν τη νομοθεσία.

Τέλος, ο φιλοζωικός σύλλογος προτείνει λύσεις για την σταδιακή μείωση των αδέσποτων, με πρωταρχικό τη στείρωση των δεσποζόμενων ζώων και τη μη εγκατάλειψη τους, υπογραμμίζοντας ότι οι φιλόζωοι δραστηριοποιούνται εθελοντικά χωρίς να υπάρχει χρηματοδότηση, αλλά και υποχρέωση να φροντίζουν τα ζώα που πετάει στο δρόμο ο καθένας.

πηγή www.neatv.gr

Δείτε το βίντεο της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης :

{youtube}tEMPkKBYEPw{/youtube}

Σήμερα ο σύλλογός μας και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία προχώρησαν σε συνέντευξη τύπου μετά τις τελευταίες προσπάθειες στοχοποίησης των αδέσποτων και το κλίμα ζωοφοβίας που άρχισε να καλλιεργείται επισημαίνοντας ότι αυτός που πρέπει να στοχοποιηθεί είναι ο άνθρωπος και όχι τα αδέσποτα.

Παράλληλα πρότεινε για άλλη μια φορά μια σειρά δραστικών λύσεων που θα βοηθήσουν στη σταδιακή μείωση των αδέσποτων και την μη δημιουργία νέων.