1Έρχονται για διακοπές στην Κρήτη και δεν μπορούν να τις χαρούν.Αν και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της τουριστικής περιόδου άρχίσαμε και δεχόμαστε τηλεφωνήματα από τουρίστες που μας καταγγέλουν περιστατικά κακοποίησης ζώων.

Εχθές το βράδυ δεχτήκαμε ένα ακόμη τηλεφώνημα  που μας ανάγκασε να ζητήσουμε την άμεση επέμβαση της αστυνομίας.Όπως αναφέρεται και στην επιστολή μας στο Α.Τ. Κισσάμου

Αργά χθες το βράδυ σαν Φιλοζωικός Σύλλογος λάβαμε ένα τηλεφώνημα από αλλοδαπή τουρίστρια , ότι στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλι  υπάρχει ένα σκυλί πολύ σοβαρά τραυματισμένο με σπασμένα τα δύο πόδια του.

Πέρα από τις προσπάθειες που κάνουμε για την περίθαλψη του ζώου, πληροφορηθήκαμε ότι το σκυλί, που παρά το σοβαρό και επώδυνο γι αυτό τραυματισμό του , είναι και αλυσοδεμένο καθώς και δύο άλλα σκυλιά πλησίον.

Ο ιδιοκτήτης του τραυματισμένου ζώου λέγεται …. , η κατοικία του είναι πλησίον της ανωτέρω περιοχής και παρά τις εκκλήσεις της αλλοδαπής  δηλώνει ότι δεν θα κάνει κάτι για το ζώο, το οποίο δεν τρώει ,δεν πίνει νερό, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του.

Επειδή αυτό αποτελεί σοβαρότατη κακοποίηση του ζώου και μεγάλη ανευθυνότητα του …, ζητάμε την άμεση συμβολή σας για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του ανωτέρω και τήρηση της διαδικασίας του αυτόφωρου σε κάθε περίπτωση.

Η εγκατάλειψη ενός τόσο βαρύτατα τραυματισμένου ζώου , πρωτίστως και η εικόνα που δημιουργείται στους αλλοδαπούς επισκέπτες μας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ άλλο να συνεχιστεί.

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ βάσει του νέου νόμου 4039/2012 να προχωρήσετε στις νόμιμες ενέργειες για να οδηγηθεί ο « άνθρωπος» αυτός στην δικαιοσύνη.

Ζητάμε επίσης βάσει του ίδιου νόμου, όπου στο άρθρο 1 απαγορεύεται η μόνιμη αλυσόδεση και όλοι γνωρίζουμε ότι τα δεμένα ζώα στην Κρήτη είναι μόνιμα δεμένα ,. να επιληφθείτε της υπόθεσης και των δύο άλλων ζώων που μας καταγγέλλει η αλλοδαπή και τα οποία πιθανότατα ανήκουν στο ίδιο άτομο.

Για κάθε πληροφορία είμαστε στην διάθεσή σας.

Σας παραθέτουμε και την χθεσινή αλληλογραφία με την τουρίστρια καθώς και φωτογραφίες του σκύλου , που μας έστειλε.”