1Ελεύθερος εξακολουθεί να παραμένει ο Χ.Ν.παρόλη την κινητοποίηση του συλλόγου μας και την πίεση προς τις αστυνομικές αρχές.Να υπενθυμίσουμε ότι προχθές δεχτήκαμε μια καταγγελία σαν σύλλογος, από αλλόδαπή τουρίστρια,για ένα ζώο το οποίο ήταν τραυματισμένο-πιθανότατα από τροχαίο- και υπέφερε από τους πόνους.Παρόλα αυτά παρέμενε αλυσοδεμένο χωρίς καμμία φροντίδα.

Δύο  μέρες μετά ο δράστης παραμένει ασύλληπτος ενώ το ζώο-καθώς και το σπιτάκι του- έχουν εξαφανιστεί, σε μια προσπάθεια να μας πείσουν ότι το περιστατικό ήταν αποκύημα της φαντασίας της τουρίστριας,αγνοώντας το φωτογραφικό υλικό που ήδη είχαμε κοινοποιήσει.

Oι αστυνομικοί που κατέφτασαν στο σημείο δήλωσαν ότι δεν εντόπισαν το σκύλο και δέχτηκαν τις εξηγήσεις του Χ.Ν.ότι δεν έχει σκύλο,αφήνοντάς τον ελεύθερο.

Η ολιγωρία των αστυνομικών και ο χειρισμός της υπόθεσης μας ανάγκασαν να αποστείλουμε νέα επιστολή προς τον διοικητή του Α.Τ. Κισσάμου, τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., την Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, και την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων,προκειμένου να εντοπιστεί ο σκύλος και να πάρουμε απαντήσεις.Η επιστολή που υπογράφεται από την Πρόεδρο του σωματείου μας και Πρόεδρο της Πανελλαδικής Περιβαλλοντικής και Φιλοζωικής Ομοσπονδίας κα Μπομπολάκη αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Διοικητά,

Σε συνέχεια της επιστολής μας για βαριά κακοποίηση ζώου από τον Χαιρετάκη Νικόλαο, κάτοικο περιοχής Αμυγδαλοκεφαλιού και τον πλημμελή χειρισμό της υπόθεσης εκ μέρους του Τμήματός σας έχουμε να θέσουμε τα παρακάτω ερωτήματα ,αφού πριν τονίσουμε ότι χθες σας ενημερώσαμε επιπλέον για την εξαφάνιση του πολυτραυματισμένου ή άρρωστου ζώου -σύμφωνα με καταγγελίες αλλοδαπών τουριστών – και την αγνόηση της παραπάνω εξέλιξης εκ μέρους σας.

Ενημερωθήκαμε, ότι καλέσατε στο τμήμα τον Χ.Ν., ο οποίος και βέβαια αρνήθηκε ότι έχει σκύλο και ότι συνδέεται με τις καταγγελίες της αλλοδαπής, αφού προηγουμένως φρόντισε να εξαφανίσει τα στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν, δηλαδή ζώο και σπιτάκι μαζί.

Δεν γνωρίζουμε αν εξαφάνισε και την πινακίδα “Προσοχή Σκύλος” που υπήρχε στο πλέγμα της περίφραξης, δίπλα από το σημείο που βρισκόταν το άτυχο ζώο.

Άραγε το ελέγξατε αυτό;

1

Κατόπιν τούτων εσείς κρίνατε ότι έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος και δεν γνωρίζουμε αν συμβουλευτήκατε εισαγγελέα ή όχι. Και άκρως προβληματισμένοι θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα.

1. Οι αλλοδαποί τουρίστες δεν “ονειρεύτηκαν” το όνομα του δράστη. Τους υπεδείχθη από τον ιδιοκτήτη της Βίλας Αμυγδαλιά, όπου διαμένουν, ότι ο ιδιοκτήτης του ζώου κατοικεί στην πράσινη οικία δίπλα από την Βίλλα και βεβαίως ως κάτοικος αυτού του χωριού γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του ζώου.

2. Γιατί δεν καλέσατε λοιπόν ως μάρτυρα τον ιδιοκτήτη της Βίλλας;

3. Σας αποστείλαμε φωτογραφία του ζώου και του σπιτιού στο οποίο έμενε – απροστάτευτο επιπλέον από τις καιρικές συνθήκες – η οποία ελήφθη την ημέρα που η τουρίστρια μας κατάγγειλε το περιστατικό την οποία φωτογραφία επίσης “δεν κατασκεύασαν” οι αλλοδαποί τουρίστες ούτε την “ονειρεύτηκαν”. Γιατί δεν ελέγξατε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του περιφραγμένου χωραφιού εντός του οποίου βρισκόταν το σκυλί , ο οποίος προφανώς θα ήτο και ο ιδιοκτήτης του ζώου;

4. Γιατί δεν καλέσατε ως μάρτυρες τους αλλοδαπούς τουρίστες για να ακούσετε αυτά που είδαν και διαπίστωσαν, τους οποίους εμείς συμβουλεύσαμε να έλθουν να σας καταθέσουν στο τμήμα αυτά τα οποία γνώριζαν;

5. Γιατί ενώ είχατε τόσα στοιχεία, δεχτήκατε τη κατάθεση του δράστη, και τον αφήσατε ελεύθερο, ότι δεν έχει σκυλί, την στιγμή που σας ενημερώσαμε ότι την επόμενη ημέρα οι τουρίστες διαπίστωσαν, ότι έλλειπε όχι μόνο το σκυλί αλλά και το σπιτάκι του;

Αν όλα αυτά τα κατάπτυστα και αντικειμενικά γεγονότα αφορούσαν ένα βαριά τραυματισμένο άνθρωπο, το ίδιο θα πράττατε; Θα αφήνατε ελεύθερο τον δράστη παρά τα σημαντικά στοιχεία, που είχατε, ότι αυτός ετέλεσε τις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις;

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η omerta στο χωριό, έφτασε στο σημείο να κατηγορεί πλέον την ιδιοκτήτρια της Βίλας Αμυγδαλιά, η οποία “τόλμησε” να κάνει το αυτονόητο και ανέφερε τα στοιχεία του δράστη στην αλλοδαπή τουρίστρια;

Ότι οι κάτοικοι καλύπτουν τον “άνθρωπο” ο οποίος εφέρετο με τέτοιο τρόπο στο ζώο του, αγνοώντας ότι υπάρχει μια ζωντανή ψυχή που χρειάζεται άμεση περίθαλψη.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι σε συζήτηση με τους τουρίστες μετά τον χειρισμό σας αυτό, δυστυχώς η εντύπωση είναι ότι αστυνομία και κάτοικοι καλύπτουν τον κακοποιητή και αυτή την εικόνα θα μεταφέρουν στην πατρίδα τους για την ελληνική αστυνομία και κοινωνία.

Διότι τι να συμπεράνει κανείς, όταν με τόσα στοιχεία η αστυνομία έδωσε την απάντηση “δεν βρήκαμε το σκυλί, “άρα δεν υπάρχει αντικείμενο έρευνας” και προφανώς κλείνει την υπόθεση;

6. Που βρίσκεται αυτή την στιγμή το άρρωστο ή τραυματισμένο ζώο, το βασικότερο όλων, γεγονός το οποίο ουδόλως φαίνεται ότι σας απασχόλησε; Καμία ευαισθητοποίηση για ένα πλήρως συναισθανόμενο όν;

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να προχωρήσετε άμεσα σε έρευνα:

1. Για την τύχη του ζώου, το οποίο αν είναι ακόμη ζωντανό έχει άμεση ανάγκη κτηνιατρικής περίθαλψης.

2. Να επαναπροσδιορίσετε και επαναξιολογήσετε τις ενέργειές σας, γιατί το ζώο και υπήρχε και ιδιοκτήτη έχει.

3. Δεδομένου ότι η κακοποίηση του ζώου εξακολουθεί να υφίσταται να προχωρήσετε άμεσα στην αυτόφωρη σύλληψη του Χ.Ν.. “

Διαβάστε επίσης

“Ιδιοκτήτης” είχε αλυσοδεμένο βαριά τραυματισμένο ζώο χωρίς καμμία βοήθεια