Εκδικάστηκε σήμερα το μεσημέρι  στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας ο άνδρας που κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε και πέταξε σε χαντάκι δύο σκύλους στο χωριό Κουφός του δήμου Πλατανιά.

Ο δράστης συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης και παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα ζητώντας αναβολή αλλά δεν έγινε δεκτό το αίτημά του.

.

.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, έκρινε ομόφωνα ένοχο τον συλληφθέντα για την θανάτωση δυο σκύλων με κυνηγετική καραμπίνα και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή, καθώς αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Το γεγονός ότι η δίκη έγινε στα πλαίσια του αυτοφώρου έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το μικρό χρονικό διάστημα ανάμεσα στην παράνομη πράξη και στην τιμωρία της αποτελεί σίγουρα αντικίνητρο για τους επίδοξους παραβάτες.
.
Ο δράστης δήλωσε αθώος στο δικαστήριο και θα προσφύγει στο εφετείο.
 .

τα άτυχα σκυλάκια είχαν εμφανιστεί το πρωί στην περιοχή

 
Σε ανάλογης βαρύτητας υποθέσεις, όπου έχουν γίνει δεκτά τα αιτήματα των κατηγορουμένων για αναβολές επί αναβολών, οι υποθέσεις έχουν «χρονίσει», οι μάρτυρες έχουν εξαντληθεί και οι δράστες συνεχίζουν την παραβατική συμπεριφορά τους σε βάρος των ζώων, ανενόχλητοι και ατιμώρητοι.
Οι Φινλανδοί ήταν συγκλονισμένοι και είχαν αποφασίσει να υιοθετήσουν τον σκύλο που ζούσε ακόμα όταν τον βρήκαν. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε…
H πράξη το κατηγορούμενου στιλιτεύτηκε από πολλούς κατοίκους της περιοχής,οι οποίοι μας ζήτησαν να κάνουμε μαθήματα στα σχολεία  και να ξεκινήσουν καμπάνιες ενημέρωσης των κατοίκων.
.
Διαβάστε το χρονικό της υπόθεσης
.