Εχθές το απόγευμα ενημερωθήκαμε ότι ένα ζευγάρι Φινλανδών στο χωριό Κουφός κοντά στον Αλικιανό,άκουσε πυροβολισμούς και είδε έναν άγνωστο άνδρα να μπαίνει στο αυτοκίνητό του και να απομακρύνεται. Ο δρόμος ήταν γεμάτος αίματα και είδαν σε ένα χαντάκι δύο σκύλους .

Το ζευγάρι διαπίστωσε ότι το ένα ζώο ζούσε ακόμη και το μετέφεραν με τη βοήθεια κατοίκου της περιοχής στο κτηνιατρείο του κου Ιγνατιάδη.

Δυστυχώς είχε πυροβοληθεί πολλές φορές εξ επαφής και ο κτηνίατρος αναγκάστηκε να του κάνει ευθανασία για να το λυτρώσει.

Ο δράστης -ένας βοσκός  της περιοχής-αναγνωρίστηκε και σήμερα το ζευγάρι πήγε στο ΑΤ Αλικιανού και κατέθεσε καταγγελία,ενώ τα δύο άτυχα ζώα μεταφέρθηκαν στην κτηνιατρική υπηρεσία για νεκροψία και μετά παρελήφθησαν από το ζευγάρι ,το οποίο ήθελε να τα θάψει .

Οι ενέργειες της αστυνομίας ήταν άμεσες και το απόγευμα ο δράστης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτόφωρου και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Υπευθυμίζουμε ότι μόνο το διοικητικό πρόστιμο,το οποίο πρέπει να βεβαιωθεί άμεσα από την αστυνομία,ανέρχεται στα 30.000 ευρώ για κάθε ζώο.

Παρόλο που φορούσαν περιλαίμιο,τα άτυχα ζώα δεν αναγνωρίστηκαν από τους κατοίκους της περιοχής,ενώ δεν έφεραν ηλεκτρονική σήμανση,έτσι δε γνωρίζουμε αν ήταν δεσποζόμενα ή αν είχαν εγκαταληφθεί πρόσφατα στην περιοχή.

Τον τελευταίο  καιρό έχουν αυξηθεί τα κρούσματα πυροβολημένων ζώων,τα περισσότερα ζώα που έχουμε κληθεί να αναλάβουμε είναι πυροβολημένα,αφού η οπλοχρησία και η οπλοκατοχή στην Κρήτη-πολλές φορές μη νόμιμη- είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο.

ενημέρωση 30/3/17

Αύριο στις 11:30 το πρωί έχει οριστεί το δικαστήριο για το δράστη που σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα