Πριν 20 μέρες βρέθηκε μια σκυλίτσα να περιφέρεται στη λαική αγορά με μια αλυσίδα να έχει μπει στο λαιμό της και να έχει κόψει τη σάρκα της.

Μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της κας Σαριδάκη,όπου της έγιναν ράμματα και φιλοξενήθηκε από το συμπολίτη μας που μας ειδοποίησε.

Είχε microtsip και έτσι καταφέραμε να εντοπίσουμε τον κηδεμόνα της.

Όπως αποδείχτηκε όμως, η Φαίδρα είχε δοθεί εκ νέου για υιοθεσία από τους πρώτους της κηδεμόνες και δεν είχε γίνει καταχώρηση της αλλαγής στοιχείων από το νέο κηδεμόνα.

Η Φαίδρα είχε βρεθεί στα Χανιά όταν ήταν μικρό κουτάβι από ένα νέο ζευγάρι και το υιοθέτησαν.
Όταν ήταν περίπου 7- 8 μηνών το ζευγάρι χρειάστηκε να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη.
Αποφάσισαν να δώσουν τη  σκυλίτσα για υιοθεσία σε ένα γνωστό τους , που τον εμπιστευόταν και βασίστηκαν απλά στο λόγο του ότι η Φαίδρα θα ήταν ευτυχισμένη.
Στη συνέχεια επαναπαύτηκαν και δεν παρακολουθούσαν την πορεία της υιοθεσίας,η Φαίδρα δόθηκε αλλού,αλλά ακόμη δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν που είχε καταλήξει η σκυλίτσα.
Μια υιοθεσία μη υπεύθυνη.
Όταν ειδοποιήθηκαν από το υπουργείο,αφού είχαμε ζητήσει τα στοιχεία του κηδεμόνα επικοινώνησαν με το σύλλογο και ήταν σοκαρισμένοι από τα νέα της σκυλίτσας
Έκαναν τα πάντα στη συνέχεια για να μπορέσουν να έλθουν στα Χανιά για να τη δουν και να την  πάρουν στη Θεσσαλονίκη,παρόλο που ο άνθρωπος που τη φιλοξένησε για την αποθεραπεία της ήθελε να την υιοθετήσει και πληρούσε τις προυποθέσεις..
Πήραν άδεια από τη δουλειά τους, ταξίδεψαν με αυτοκίνητο και καράβι, έκλεισαν καμπίνα στο γυρισμό για να την έχουν μαζί τους, πλήρωσαν όλα τα κτηνιατρικά έξοδα,κάναμε συμβόλαιο υιοθεσίας και την πήραν..
Πρόκειται για ένα πολύ καλό ζευγάρι που φαινόταν ότι αγαπούσε το ζώο αλλά  αφελώς  ήταν σίγουροι ότι η Φαίδρα περνάει καλά και θα ήταν περισσότερο ευτυχισμένη στη μονοκατοικία από το δικό τους διαμέρισμα..

Μπορεί η ιστορία της Φαίδρας να είχε αίσιο τέλος αλλά πολλά είναι τα ζώα που “καταδικάζονται” σε κακές,βιαστικές και ανεύθυνες υιοθεσίες επειδή δε πληρούνται ορισμένες προυποθέσεις.

Διαβάστε την περιπέτεια της Φαίδρας και έναν οδηγό υπεύθυνης υιοθεσίας που ελαχιστοποιεί τις περιπτώσεις να καταδικαστεί ένα ζωάκι και να γίνει δυστυχισμένο επειδή υιοθετήθηκε “ελαφρά την καρδία”…

Περιπλανιόταν στη λαική με την αλυσίδα μέσα στο λαιμό του

Υιοθετούμε υπεύθυνα/Οδηγός ελέγχου υιοθεσιών