Το Σάββατο φιλόζωοι συμπολίτες μας είδαν ένα λυκόσκυλο να περιφέρεται στη λαική αγορά με μια αλυσίδα που κρεμόταν στο λαιμό του.Το πλησίασαν και διαπίστωσαν ότι η αλυσίδα είχε μπει μέσα στο λαιμό του ζώου,του είχε κάνει μια τεράστια πληγή και ήταν αδύνατον να την αφαιρέσουν.

Επικοινώνησαν με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας κα Μπομπολάκη και το ζώο μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του κου Σαριδάκη,όπου του έγινε νάρκωση προκειμένου να αφαιρεθεί η αλυσίδα,να απολυμανθεί η πληγή και να του γίνουν τα απαραίτητα ράμματα,αφού είχε κοπεί ένα τεράστιο μέρος του λαιμού του.

Το ζώο έφερε Microtsip και σήμερα μάθαμε τα στοιχεία του κηδεμόνα,ο οποίος το είχε δώσει για υιοθεσία όταν μετακόμισε σε άλλη πόλη γιατί δεν μπορούσε να το πάρει μαζί του,θεωρώντας ότι και οι νέοι του κηδεμόνες θα το προσέχουν όπως αυτός.

Για άλλη μια φορά,εφιστούμε την προσοχή στο θέμα των υιοθεσιών,καθώς υπάρχουν πολλοί που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να υιοθετήσουν ένα ζώο αλλά δεν είναι κατάλληλοι.

Ο σκυλάκος στάθηκε τυχερός γιατί κατάφερε να απαλλαγεί από τα δεσμά του,αν δεν τα κατάφερνε όμως η ιστορία δεν θα είχε αίσιο τέλος και θα έβρισκε μαρτυρικό θάνατο από την αναίτια ανθρώπινη αδιαφορία.

Το σκυλάκι φιλοξενείται προσωρινά από αυτούς που το εντόπισαν ενώ έχει ειδοποιηθεί ο πρώτος του κηδεμόνας για τις συνθήκες που έχει βρεθεί το ζώο του αλλά και για να μας υποδείξει τους τωρινούς κηδεμόνες.

Διαβάστε επίσης:

Υιοθετούμε υπεύθυνα/Οδηγός ελέγχου υιοθεσιών