Συνεχίζονται οι κοινές εξορμήσεις της Ομοσπονδίας μας (ΠΦΠΟ) και του συλλόγου μας με την αρωγή της αστυνομίας για την ενημέρωση των κηδεμόνων ζώων συντροφιάς σχετικά με τις υποχρεώσεις τους.

Αυτή την εβδομάδα έγιναν εξορμήσεις στο δήμο Καντάνου και στον ορεινό όγκο του Ομαλού καθώς υπήρχαν πολλές καταγγελίες για την ύπαρξη βαρελόσκυλων και έγινε ενημέρωση των κατοίκων για τις υποχρεώσεις ζώων συντροφιάς και τους κανόνες ευζωίας τους.

.

.

Σε ορισμένες περιπτώσεις καταγγελιών,επιβλήθηκαν πρόστιμα ενώ σε άλλες έγιναν συστάσεις και η αστυνομία θα επανέλθει την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να ελέγχει αν έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες.

Η συνεργασία με το ΑΤ Βουκολιών είναι εξαιρετική από παλιά,καθώς ο Υπαστυνόμος κος Ματθαίος Ιγγλεζάκης είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα της κακοποίησης των ζώων αλλά υποδειγματική είναι και η συνεργασία μας με το ΑΤ Καντάνου-Σελίνου,αφού οι αστυνομικοί είχαν ενεργό ρόλο στην ενημέρωση των πολιτών.

Το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί εξορμήσεις και στους δήμους Αποκορώνου και Σφακίων,ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι στο δήμο Χανίων.

.

η… απρόσμενη επισκέπτρια επέβλεπε με αυστηρότητα τους ελέγχους για την ευζωία των φίλων της