Συνεχίζονται οι κοινές εξορμήσεις της Ομοσπονδίας μας (ΠΦΠΟ) και των συλλόγων της στην Κρήτη με την αρωγή της αστυνομίας για την  ενημέρωση των κηδεμόνων ζώων συντροφιάς σχετικά με τις υποχρεώσεις τους.

Σήμερα μέλη του συλλόγου μας  με τη συνοδεία περιπολικού και δύο αστυνομικούς,προχώρησαν στην ενημέρωση των κατοίκων του Καστελλίου,μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό.

Θετική εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι ο κόσμος καθόταν να ακούσει.

Συναντήσαμε και μια αγγλίδα που μετακόμισε πρόσφατα,η οποία ενθουσιάστηκε με το ενημερωτικό υλικό γιατί δε γνωρίζει ακριβώς την ισχύουσα νομοθεσία στην Ελλάδα και θα ζητούσε να της μεταφράσουν τα κείμενα.Ήταν δε ιδιαίτερα απογοητευμένη γιατί ,όπως μας τόνισε,έχει ήδη κάνει τρεις διασώσεις και πριν δύο μήνες υιοθέτησε ένα αδέσποτο της περιοχής με σπασμένη λεκάνη,θύμα τροχαίου.

.

ο Ρόκι είναι άριστος φύλακας για… μερικά δευτερόλεπτα,αφού μετά υπέκυψε στα χάδια μας,πεντακάθαρος και χαρωπός.

Επισκεφτήκαμε τα κτηνιατρεία της περιοχής για να αφήσουμε ενημερωτικό υλικό και οι κτηνίατροι μας είπαν ότι το ποσοστό των κηδεμόνων που βάζει ηλεκτρονική σήμανση στα ζώα του έχει αυξηθεί και το διαπιστώσαμε από μερικούς ελέγχους με το ειδικό σκάννερ,όπου εντοπίσαμε και ζώα με τσιπάκι,είδαμε όμως και αρκετά δεσποζόμενα που κυκλοφορούσαν ελεύθερα,χωρίς επίβλεψη.

Ορισμένα περιστατικά κακοποίησης που μας έχουν καταγγελθεί θα τα αναλάβει η αστυνομία

Ευχαριστούμε τον Διοικητή του ΑΤ Κισσάμου,κο Χατζή για την εξαιρετική συνεργασία και την ευαισθησία του καθώς και τον Ανθυπαστυνόμο κο Ζαφειρούδη και τον Υπαρχιφύλακα κο Αρμένη που μας συνόδεψαν.

Σημαντικό ρόλο στις εξορμήσεις μας,παίζει και το γεγονός ότι οι αστυνομικοί ήταν ήδη ενημερωμένοι για τη νομοθεσία μετά τα ενημερωτικά σεμινάρια της Ομοσπονδίας μας.