Σήμερα εκδικάστηκαν μετά από πολλές αναβολές στο 3μελές πλημμελειοδικείο Χανίων δύο υποθέσεις κακοποίησης ζώων στις οποίες παρέστην ως μάρτυρας εκ μέρους του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων “Η Προστασία των ζώων” η Πρόεδρος της ομοσπονδίας μας κα Μπομπολάκη.
.
Η μια έλαβε χώρα στην περιοχή Παρηγοριά του Δήμου Χανίων και ήταν από τις πιο τραγικές περιπτώσεις παθητικής κακοποίησης  που έχουμε συναντήσει,δύο σκύλων,ενός pitbull  και ενός κάτω του έτους ημίαιμου κυνηγόσκυλου , το οποίο δεν άντεξε τις κακουχίες  και πέθανε την επόμενη μέρα της καταγγελίας στο κτηνιατρείο , όπου το μεταφέραμε για περίθαλψη .
.
Το μικρό ζώο , εντελώς σκελετωμένο έκανε συνεχείς εμετούς βγάζοντας  κόκαλα και σκουλήκια  .
Το άλλο,με τα αυτιά και την ουρά μισοφαγωμένα από τα εξωπαράσιτα,επέζησε,αλλά λίγο διάστημα αργότερα το βρήκαμε με πρόπτωση μήτρας και χειρουργήθηκε με έξοδα των μελών του συλλόγου .
Οι συνθήκες που ζούσαν τα δύο ζώα,  “απάνθρωπες”.
Η ποινή ήταν 18 μήνες φυλάκιση και 5,500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο ενώ πλέον όταν τελεσιδικήσει θα επιβληθεί και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο .
Η δεύτερη περίπτωση έλαβε χώρα στο Μάλεμε και αφορούσε τις συνθήκες διαβίωσης ενός βαρελόσκυλου που εκτελούσε χρέη βοσκού , εξαιρετικά αδύνατου και  αφυδατωμένου και με δερματικές αλλοιώσεις προφανώς λόγω  των εξωπαρασίτων .
.
Ο κατηγορούμενος δεν έπεισε το δικαστήριο, ότι δεν ήταν δικό του , όπως ισχυρίστηκε .
Η  ποινή ήπια  ορίστηκε σε 6 μήνες και ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση .
Ανάλογο θα είναι και το διοικητικό πρόστιμο που θα επιβληθεί .