Συνελήφθη και κρατείται στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων,ο άνδρας που στις 11 Αυγούστου φέρεται ότι κρέμασε και ακρωτηρίασε δύο σκύλους στα Κοντόπουλα Κεραμειών Χανίων.

Πρόκειται για έναν 53 χρονο κτηνοτρόφο,κάτοικο της περιοχής ο οποίος συνελήφθη στα πλαίσια του αυτόφωρου για το αδίκημα της αδεσποτείας παραγωγικών ζώων και πρόκλησης ζημιών,η Ασφάλεια όμως είχε στοιχεία -μέσω ταυτοποίησης DNA – ότι πρόκειται για τον άνδρα που προέβη στο αποτρόπαιο έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο για την αγριότητά του.

Είναι η πρώτη φορά που για αδίκημα σε βάρος ζώων ακολουθείται η διαδικασία ταυτοποίησης με έλεγχο DNA,παρόλο που όταν τελέστηκε το αδίκημα ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα καθώς δεν είχε ψηφιστεί ακόμα η μετατροπή σε κακούργημα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία,ενώ ήδη βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα 60.000 ευρώ για θανάτωση ζώων.

Υπενθυμίζουμε ότι για τη συγκεκριμένη περίπτωση -πέραν του συλλόγου μας- υπήρξε έντονη κινητοποίηση των φιλοζωικών φορέων και της ΠΦΠΟ ενώ η ομάδα  ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ-Ενεργοί Πολίτες διοργάνωσε διαμαρτυρία με μεγάλη συμμετοχή ενώ η Ασφάλεια Χανίων δεν σταμάτησε τις έρευνες μέχρι να εντοπιστεί ο δράστης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάστηκε σήμερα (02.12.2020) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων υπόθεση κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για παραβάσεις της Νομοθεσίας «Περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Ειδικότερα από την πολύμηνη και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξιχνιάστηκε υπόθεση κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς (σκύλοι) τα οποία βρέθηκαν την 11.08.2020 σε περιοχή του Δήμου Χανίων και  ταυτοποιήθηκε ημεδαπός- δράστης ο οποίος είχε προβεί στην παραπάνω πράξη.

Σε βάρος του συγκεκριμένου ημεδαπού βεβαιώθηκαν σχετικές διοικητικές παραβάσεις οι οποίες ανέρχονται στο συνολικό χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ.

Επιπλέον, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, συνελήφθη ο ανωτέρω για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Ευελπιστούμε στην παραδειγματική τιμωρία του δράστη για τη δικαίωση των ζώων αλλά και την αποτροπή αντίστοιχων ειδεχθών περιστατικών.

   Σύλλογος “η προστασία των ζώων”

Δείτε το ιστορικό

Κεραμειά Χανίων:Bρήκε τα σκυλιά της κρεμασμένα και ακρωτηριασμένα!