Σήμερα για την φιλοζωική κοινότητα όλης της χώρας αλλά και για την κοινωνία γενικότερα  είναι μια μέρα σημαντική και μια ημέρα δικαίωσης για τον Λεωνίδα και τον Τζακ ,τα δυο ιδιόκτητα σκυλάκια ,που με τόση αγριότητα και βαρβαρότητα ασκήθηκε πάνω τους πρωτοφανής βία .
 
Ειναι μια μέρα δικαίωσης και για όλα τα μη ανθρώπινα ζώα που έχουν δολοφονηθεί με κάθε τρόπο στην χώρα μας και είναι πολλές χιλιάδες.
Ειναι μια μέρα δικαίωσης και για την Κρήτη,που δικαίως ή αδίκως έχει μπει στο στόχαστρο της κοινωνίας για τα εγκλήματα κατά των ζώων που όμως συμβαίνουν σε κάθε σημείο της χώρας αλλά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας .
 
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους εκείνους τους φιλόζωους πολίτες που αγωνίστηκαν για να κρατηθεί η υπόθεση αυτή στην επικαιρότητα και να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα .
 
Εμείς παρακολουθούσαμε στενά την υπόθεση και γνωρίζαμε ,ότι προχωράει σωστά .Η αξιοποίηση του ευρεθέντος γενετικού υλικού ,που ταυτοποίησε πέραν πάσης αμφιβολίας τον δράστη ,εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε υπόθεση δολοφονίας ζώων και αυτό θα πρέπει πλέον να αποτελέσει δεδικασμένο .
 
Αξίζει βέβαια πολλά συγχαρητήρια η ΕΛ.ΑΣ Κρήτης και ο Στρατηγός Α.Ρουτζάκης  και φυσικά  η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και ο Προιστάμενός της Π. Χηνόπουλος ,η οποία με άκρως επαγγελματικό τρόπο,με υπευθυνότητα και συντονισμένα διεξήγαγε την έρευνα ως να επρόκειτο για ανθρωποκτονία .Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά  και  η παρέμβαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Στρατηγού Μ. Καραμαλάκη που έδωσε σαφείς εντολές ανεύρεσης του δολοφόνου.
 
Η ΕΛ.ΑΣ Κρήτης και οι Διευθύνσεις της θα πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση  για όλη την αστυνομική δύναμη της επικράτειας για τον τρόπο που χειρίζονται τις υποθέσεις κακοποίησης ζώων και σε αυτό έχει συμβάλλει τα μέγιστα και η φιλοζωική κοινότητα της Κρήτης που ξέρει να διεκδικεί .
 
Η σημερινή μέρα εκπέμπει ένα πολύ δυνατό σήμα για όλους τους επίδοξους κακοποιητές ζώων ,ότι τα πράγματα πλέον έχουν αλλάξει ,ότι θα υφίστανται πλέον τις μεγαλύτερες των ποινών  και πολλοί θα εκτίουν την ποινή τους στη φυλακή αλλά  και θα καταβάλλουν και πολύ μεγάλα χρηματικά πρόστιμα .
 
Τον λόγο τώρα για την υπόθεση των Κεραμειών  τον έχει η Δικαιοσύνη .
 
Εμείς δηλώνουμε ,ότι και σε αυτό το επίπεδο θα αγωνιστούμε για την τελική δικαίωση των δύο σκύλων και όλων άλλων  των δολοφονηθέντων ζώων
 
 
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία