Νέα κτηνωδία στα Περιβόλια Χανίων σε βάρος δύο ανυπεράσπιστων κουταβιών δύο μηνών.

Νωρίς το απόγευμα,η Πρόεδρος του συλλόγου μας,δέχτηκε τηλεφώνημα από συμπολίτη μας,που είχε πάει περίπατο στην περιοχή των Περιβολίων και άκουσε ουρλιαχτά μικρού σκύλου.

Πλησιάζοντας στο σημείο,σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο,σε αραιοκατοικημένη περιοχή,είδε μια κλειστή μαύρη σακούλα σκουπιδιών και κατάλαβε ότι μέσα υπήρχε ζωντανός σκύλος.

Ανοίγοντας τη σακούλα,είδε δύο αιματοβαμμένα κουταβάκια,το ένα εκ των δύο ήταν νεκρό και το άλλο ετοιμοθάνατο.

Σοκαρισμένη,ζήτησε βοήθεια από το σύλλογό μας και άρχισε ένας αγώνας να βρεθεί κτηνίατρος,αφού τα κτηνιατρεία είναι κλειστά.

.

Στην έκκλησή μας,ανταποκρίθηκε η κτηνίατρος Αντιγόνη Ρωμανιά,από το κτηνιατρείο του κου Χατζηδάκη και το κουτάβι μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο,όπου μπήκε αμέσως στον ορό και την ειδική λάμπα,αφού ήταν ήδη μισοπαγωμένο,ενώ έσπευσαν και δύο μέλη μας για να βοηθήσουν τη συμπολίτη μας.

Από την ακτινογραφία διαπιστώθηκε ότι το κουτάβι είναι πυροβολημένο στο κεφάλι,ενώ η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και παρέμεινε για νοσηλεία στο κτηνιατρείο.

.

Ενημερώσαμε το 100,που ανταποκρίθηκε άμεσα και ένα περιπολικό πήγε στο σημείο που βρέθηκαν τα ζώα,μαζί με μέλος μας και την συμπολίτη μας που δεν αδιαφόρησε.

Η αστυνομία πήρε το πτώμα του άτυχου κουταβιού που είχε τρύπες σε όλη την ωμοπλάτη,ώστε να γίνει νεκροψία από την κτηνιατρική υπηρεσία και να εκτιμηθεί αν ήταν ζωντανό και το δεύτερο κουταβάκι όταν τα πέταξαν και υπέκυψε μετά στα τραύματά του.

το νεκρό κουταβάκι

Το μέλος μας και η μάρτυρας,έχουν μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα Χανίων για να σχηματιστεί δικογραφία,ενώ την υπόθεση θα αναλάβει η Ασφάλεια Χανίων.

Περίοικος είπε στην αστυνομία ότι δεν άκουσε κανέναν πυροβολισμό και ότι ο χώρος που βρέθηκαν τα ζώα-που θύμιζε πρώην χοιροτροφείο- έχει κατασχεθεί και τα κουτάβια εντοπίστηκαν εντελώς τυχαία.

Παρόλο που πλησιάζουν “ημέρες αγάπης”,ορισμένοι συνάνθρωποί μας εξακολουθούν να εγκληματούν,αφού οι κακοποιήσεις είναι ανεξέλεγκτες.

                                   Σύλλογος “η προστασία των ζώων”

ενημέρωση 21/12/20

Το πρωί δυστυχώς κατέληξε και το δεύτερο πυροβολημένο κουταβάκι.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων,μετέβησαν και σήμερα στο σημείο που εντοπίστηκε η σακούλα και μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν άλλα δύο κουταβάκια ζωντανά.
Μέλος μας πήγε να τα πάρει και ψάχναμε φιλοξενία.
Ευτυχώς για μας,η Ασπασία,η κοπέλα που εντόπισε τη σακούλα,δέχτηκε να τα φιλοξενήσει για λίγες μέρες,την ευχαριστούμε θερμά.😀
Εν τω μεταξύ,η σακούλα και το δεύτερο νεκρό κουταβάκι παραδόθηκαν στην Ασφάλεια Χανίων,η μεν πρώτη για έλεγχο αποδεικτικού υλικού και το άτυχο κουταβάκι για νεκροψία.
Με τη βοήθεια των αστυνομικών πιάστηκαν τα δύο κουτάβια και μεταφέρθηκαν στο κτηνιατρείο Ξανθουδάκη,όπου διαπιστώθηκε ότι είναι υγιέστατα και θα γίνουν μεσαίου μεγέθους.
Κατά την προσπάθεια είδαμε άλλα δύο φοβικά κουτάβια μαζί με τη μαμά τους,που ήταν αδύνατον να τα πλησιάσουμε,μέσα στα χαλάσματα,παρόλο που είχαμε παγίδα.
Αφήσαμε φαγητό και νερό και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες.
Συγχαρητήρια στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και το Προιστάμενό της κο Χηνόπουλο για το χειρισμό της υπόθεσης και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και αυτό το περιστατικό.