Την προηγούμενη Παρασκευή 18/02/2022 έληξε άδοξα ένας πολύχρονος αγώνας ενάντια στον παράνομο εκτροφέα σκύλων που δραστηριοποιούνταν με βάση του την περιοχή του Παϊδοχωρίου.
Από το έτος 2008 είχε γνωστοποιηθεί στις αρχές η παράνομη δράση του.
Το έτος 2014 σε μια συντονισμένη προσπάθεια του συλλόγου μας με την αστυνομία διαπιστώθηκαν οι άθλιες συνθήκες στις οποίες διαβιούσαν 27! σκύλοι, μεταξύ των οποίων θηλυκά σε εγκυμοσύνη και νεογέννητα κουτάβια. Ο εκτροφέας τότε συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία ενώ οι εθελοντές αναλάβαμε το τιτάνιο έργο της διάσωσης των 27 ζώων. Πέρασαν 6 χρόνια για να δικαστεί ο παραβάτης σε πρώτο βαθμό.
Η ποινή τότε ήταν 6 χρόνια φυλάκιση, χωρίς αναστολή και 15.000ευρώ χρηματική ποινή, πλέον του διοικητικού προστίμου των 74.000ευρώ που του είχε ήδη επιβληθεί.
Πανηγυρίσαμε,τότε θεωρώντας (αφελώς) ότι η δικαιοσύνη ενίοτε αποδίδεται και οι κόποι όσων αγωνίζονται για την προστασία των ζώων δικαιώνονται…
.lio5
.
Ακολούθησαν όμως διαδικασίες που ανέτρεψαν την μη αναστολή της ποινής και φτάσαμε κατάκοποι στο 2022, όπου σε δεύτερο πλέον βαθμό και μετά από πολλές αναβολές, επιβλήθηκε στον παραβάτη συνολική ποινή 24 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή  7.000 ευρώ, ποινή δηλαδή «χάδι», που καθόλου δεν θα τον επηρεάσει να συνεχίσει να ζει την ζωή του και να απολαμβάνει την ελευθερία του.
Στην ακροαματική διαδικασία ήμασταν παρόντες, συνεπείς στον σκοπό μας για την προστασία των ζώων, απουσίασαν όμως οι δεκάδες μάρτυρες που γνώριζαν είτε για την συστηματική παθητική κακοποίηση, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, την παράνομη εκτροφή και το εμπόριο των σκύλων αλλά και αυτοί που είχαν ταλαιπωρηθεί από την εν γένει παραβατική συμπεριφορά του ατόμου.
Η απουσία τους από την συνεδρίαση του δικαστηρίου δεν μπορούσε παρά να λειτουργήσει υπέρ του κατηγορουμένου. Και η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης, υπέρ του κατηγορουμένου λειτούργησε, καθώς εξαντλήθηκαν οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι από ένα σημείο και μετά είχαν την πεποίθηση ότι «δεν έχει νόημα» και τα παράτησαν.
Στα μάτια των δεκάδων σκύλων που είχαν καταδικασθεί να ζουν σε άθλιες συνθήκες με σκοπό την κερδοφορία του κακοποιητή τους, ΔΕΝ αποδόθηκε δικαιοσύνη.
Η μικρή ποινή σε βάρος του και κυρίως η αναστολή της λογίζεται στα μάτια μας ως ήττα, ήττα των αντανακλαστικών μας ως κοινωνία, ήττα του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης.
Και δεν είναι φυσικά η μόνη περίπτωση.
   Σύλλογος “η προστασία των ζώων”
Διαβάστε επίσης:
.
.
.
.
.