Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου,συμπολίτες μας ανάρτησαν στη σελίδα του συλλόγου μας φωτογραφίες ενός σκύλου σε ερημική περιοχή που ήταν εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες,αφού στην περιοχή είχε ήδη αρχίσει να χιονίζει.

Ταυτόχρονα δεχτήκαμε τηλεφωνήματα και e-mail για το ίδιο περιστατικό.

Εχθές το πρωί στείλαμε αναφορά στην αστυνομία και σήμερα ,κλιμάκιο των ΤΑΕ και του ΑΤ Χανίων, μετέβη με δυσκολία στην περιοχή -λόγω της χιονόπτωσης, όπου εντόπισε τον άτυχο νεαρό σκυλάκο,χωρίς όμως να καταφέρει να εντοπίσει τον κηδεμόνα,αφού η περιοχή ήταν ερημική και δεν έφερε ηλεκτρονική σήμανση.

Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν μαζί μας τηλεφωνικά και μας είπαν ότι “δε μπορούσαν να φύγουν και να το αφήσουν πίσω τους”  ,αφού στην περιοχή επικρατούσε χιονόπτωση και πολύ χαμηλή θερμοκρασία και δε θα επιβίωνε.

Τους είπαμε να τον μεταφέρουν στα Χανιά και ξεκίνησε ένας αγώνας να βρεθεί φιλοξενία.

Έγιναν εξετάσεις,είναι αρνητικός σε καλαζάρ και ερλιχείωση, είναι πολύ ήρεμος, 27 κιλά, εμβολιάστηκε και αποπαρασιτώθηκε,ενώ έφαγε με μεγάλη όρεξη και κουνάει συνέχεια την ουρά του.

Σχηματίστηκε δικογραφία και γίνονται έρευνες από το ΑΤ Χανίων-που έδρασε αμέσως με επαγγελματισμό- για την εύρεση του κηδεμόνα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΜΗΝ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΑ ΚΙ ΑΝΗΜΠΟΡΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ  ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

Αν οι συμπολίτες μας αδιαφορούσαν,δε θα είχε την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο σκυλάκος αναζητά μια υπεύθυνη οικογένεια!!!