Σε τρεις εξαιρετικά σημαντικές, όσο και αυτονόητες παιδαγωγικά, κινήσεις που αφορούν τη στάση μας απέναντι στα άλλα νοήμονα και συναισθανόμενα ζώα προχώρησε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προκαλώντας τον ενθουσιασμό και την ικανοποίηση στην πολυάριθμη φιλοζωική κοινότητα της χώρας αλλά και ιδιαίτερα θετική απήχηση και στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή.

Χρόνια αιτήματα των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στην χώρα μας που ασχολούνται με την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων βρίσκουν επιτέλους ευήκοα ώτα .

Οι γενναίες ,ρηξικέλευθες και ριζοσπαστικές κατευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα θέματα της αιχμαλωσίας των δελφινιών, της μη δολοφονίας χάριν παιδιάς και ανθρώπινης ματαιοδοξίας εκατομμυρίων ανυπεράσπιστων ζώων μέσω του κυνηγιού και των αιματοβαμμένων επιχειρήσεων γούνας κερδίζουν καθημερινά τον σεβασμό εκατομμυρίων πολιτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Από την άλλη συναντούν την λυσσαλέα αντίδραση όσων κερδοσκοπούν δολοφονώντας καθημερινά την ίδια τη ζωή αλλά και την αντίδραση βουλευτών , που φοβούνται ότι θα χάσουν την εκλογική τους πελατεία .

Είμαστε σίγουροι ότι ειδικά το Υπουργείο Παιδείας δεν θα υποκύψει στις επερωτήσεις κάποιων βουλευτών , τις απειλές και τις επαίσχυντες ανακοινώσεις διαφόρων εμπόρων του θανάτου. .

Γιατί παιδεία και θάνατος χιλιάδων ζώων είναι έννοιες ασύμβατες ηθικά.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Διαβάστε τις εγκυκλίους

« Επισκέψεις μαθητών στα πλαίσια διδακτικών προγραμμάτων »

« Άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες »