Ακόμη δεν έχει κοπάσει ο απόηχος από τις δηλώσεις του Αντιδημάρχουν Ηρακλείου για ευθανάτωση υγιών ζώων,ένας άλλος δήμος έρχεται να προτείνει “ριζοσπαστικές”και ανεφάσμοστες “λύσεις”.Πρόκειται για το δήμο Τριφυλλίας,ένα δήμο που δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Η ΠΦΠΟ σε ανοιχτή επιστολή της επισημαίνει:

Σε πρόσφατη επιστολή μας επισημάναμε το γεγονός , οτι εξυφαίνονται ” λύσεις ” για τα αδέσποτα που και παράνομες είναι και κινούνται στα πλαίσια του αμοραλισμού.
Οι ” λύσεις ” αυτές προωθούνται διαχρονικά και εντείνονται τελευταία τόσο από κύκλους του ΥΠΑΑΤ όσο και από Δημάρχους , που ανίκανοι ένθεν και ένθεν να περιορίσουν τον αριθμό των αδέσποτων με λύσεις αποτελεσματικές και ηθικές προτείνουν πλέον ανοικτά , ανερυθρίαστα , ανεύθυνα και δημόσια είτε την δολοφονία τους – κατ΄ευφημισμό ευθανασία – είτε τον εφόρου ζωής εγκλεισμό τους.
Στο χορό τελευταία και ο Δήμος Τριφυλίας.
Εκτός δε από ανίκανοι είναι και μειωμένης αντίληψης , αφού νομίζουν ότι με τέτοιες μεθόδους θα εξαλείψουν τα αδέσποτα.
Όσα κυνοκομεία και να φτιάξουν όσα ζώα και αν δολοφονήσουν , αυτά θα είναι ανάμεσά τους.
Όπως απέτυχαν παταγωδώς κι άλλες χώρες που ακολούθησαν την μέθοδο της γενοκτονίας και του εγκλεισμού των αδέσποτων μέχρι που αντελήφθησαν την παρακάτω απλή τακτική και πλέον δεν έχουν αδέσποτα ζώα.
Παιδεία στα σχολεία, αυστηροποίηση και ιδίως εφαρμογή της νομοθεσίας και όχι νόμους για το θεαθήναι , ενημέρωση συνεχής , στείρωση υποχρεωτική των ιδιόκτητων κατοικιδίων για ικανό χρονικό διάστημα, τερματισμό ή δραστικό περιορισμό στην ‘’μπιζνα’’ του εμπορίου με τα ζώα συντροφιάς .
Εδω και χρόνια η Ομοσπονδία μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για τα αδέσποτα και τα ζώα εν γένει, επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση ότι πλησιάζουμε στο σημείο μηδέν που το θέμα θα λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, ότι θα ακουστούν
” λύσεις” εις βάρος των ζώων και δυστυχώς επαληθευόμαστε.

Καλούμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και την Κυβέρνηση , γιατί το θέμα έχει καθολικές πλέον διαστάσεις, να ξυπνήσουν επιτέλους και να εφαρμόσουν μια πολιτική επίλυσης του ζητήματος με πραγματικά αποτελέσματα και προς όφελος και των ζώων αλλά και των ανθρώπων.

Η λύση είναι μονόδρομος πια .,
Και για να το εμπεδώσουν η λύση λέγεται , Παιδεία, Ενημέρωση, Υποχρεωτική Στείρωση δεσποζόμενων ζώων παράλληλα με την στείρωση των αδέσποτων , Εφαρμογή της νομοθεσίας, Πάταξη του Παράνομου Εμπορίου και Δραστική μείωση των Εισαγωγών και της Νόμιμης Εκτροφής νέων ζώων παράλληλα με την Απαγόρευση Πώλησης κατοικιδίων στα pet-shops .

Σε κάθε περίπτωση όμως

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία