To Σάββατο 23 Αυγούστου ειδοποιηθήκαμε τηλεφωνικά ότι στην είσοδο του φαραγγιού της Ίμπρου υπάρχει ένας γύπας που δεν μπορεί να πετάξει.

Λόγω της μη ανταπόκρισης των αρμόδιων φορέων στην περιοχή,παρόλες τις προσπάθειές μας, ενημερώσαμε την εθελοντική ομάδα “Διάσωση Άγριων ζώων Κρήτης” και αμέσως έσπευσε ο κος Μπάμπης Δασκαλάκης ο οποίος παρέλαβε τον άρρωστο γύπα.

Λίγο αργότερα μας ενημέρωσαν και για δεύτερο γύπα στην περιοχή του Φραγκοκάστελλου.

Όπως διαπίστωσε ο κος Δασκαλάκης,οι δύο γύπες ήταν δηλητηριασμένοι και τους μετέφερε στο κτηνιατρείο  Σαριδάκη στα Χανιά.

Δυστυχώς ο γύπας που παρέλαβε από την Ίμπρο υπέκυψε στη διαδρομή γιατί είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος, ενώ ο δεύτερος γύπας μετά την κτηνιατρική περίθαλψη,διέφυγε τον κίνδυνο και αναρρώνει σε χώρο του Δασαρχείου.

Ο κος Δασκαλάκης μας ενημέρωσε ότι και τα δύο πτηνά ήταν νεαρής ηλικίας και είναι αυτά που κινδυνεύουν περισσότερο από τα δηλητηριασμένα δολώματα λόγω απειρίας και επειδή δεν έχουν ακόμα εξοικειωθεί με την εύρεση τροφής.

Το φαινόμενο με τα δηλητήρια δεν είναι κάτι σπάνιο στην περιοχή και είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για το οικοσύστημα.

Ο γύπας εκτιμάται ότι θα έχει πλήρη ανάρρωση σε περίπου ένα μήνα και θα απελευθερωθεί στην περιοχή του Φραγκοκάστελλου που εντοπίστηκε.

          Σύλλογος “η προστασία των ζώων”

Διαβάστε επίσης

Ομάδα διάσωσης άγριων ζώων Κρήτης:O εθελοντισμός στις επάλξεις!