Εκεί που οι κρατικοί φορείς δηλώνουν αναρμόδιοι,μια ομάδα ακούραστων εθελοντών ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις των πολιτών για τη διάσωση άγριων πτηνών.

Σήμερα,περί τις 14:30,ειδοποιηθήκαμε για έναν τραυματισμένο γύπα κοντά στην είσοδο του φαραγγιού στην Ίμπρο,ο οποίος ήταν στον κεντρικό δρόμο και είχε κλείσει την κυκλοφορία.

Επικοινωνήσαμε άμεσα με το δασαρχείο,οι οποίοι μας είπαν ότι θα επιληφθούν το υπεριστατικού και θα ειδοποιήσουν την πυροσβεστική για να το μεταφέρει στα Χανιά αλλά ταυτόχρονα μας προέτρεψαν να επικοινωνήσουμε με την ΑΝΙΜΑ.

Μετά από μία ώρα επικοινωνήσαμε ξανά με το Δασαρχείο αλλά δεν το σήκωνε κανείς,ενώ ανεπιτυχής ήταν και η προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε με το αρμόδιο ΑΤ αλλά και το πυροσβεστικό κλιμάκιο.

Επειδή οι τηλεφωνικές κλήσεις συνεχιζόταν,επικοινωνήσαμε με τον κύριο Μπάμπη Δασκαλάκη από την εθελονική ομάδα Διάσωσης Άγριων Ζώων Κρήτης ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως, έφτασε περίπου στις έξι το απόγευμα στην Ίμπρο και παρέλαβε το τραυματισμένο ζώο ενώ δεν είχε πάει κανένας κρατικός φορέας.

Την ώρα που βρισκόταν στην Ίμπρο,δεχτήκαμε τηλεφώνημα από το Φραγκοκάστελλο ότι ένας άλλος γυπαετός βρισκόταν τραυματισμένος τουλάχιστον τρεις ώρες σε μια ταράτσα.Σύμφωνα με το τηλεφώνημα,είχε ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική αλλά δεν είχε πάει κανένας να βοηθήσει το ζώο.

Ο κος Δασκαλάκης έσπευσε αμέσως και παρέλαβε και το δεύτερο πτηνό.

Το βράδυ ενημερωθήκαμε για ένα γλάρο που πνιγόταν στη θάλασσα στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας.Αγγλος τουρίστας τον έβγαλε από τη θάλασσα,ειδοποιήθηκε το λιμενικό,αλλά δήλωσε αναρμόδιο,δεν ειδοποιήθηκε όμως και κανένας αρμόδιος.

Και πάλι η ανταπόκριση ήταν από την ομάδα,αφού έσπευσε σε αναζήτηση του γλάρου τον οποίο προσπάθησαν να περιορίσουν σε ασφαλές σημείο οι ιδιοκτήτες μιας ταβέρνας.

Σαν σύλλογος,οφείλουμε να σας πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ για τη βοήθεια που προσφέρετε σε αυτά τα πλάσματα αλλά και σε πολλά αδέσποτα της πόλης μας,και την άμεση ανταπόκρισή σας σε κάθε μας έκκληση.

Η ομάδα  “Η Διάσωση Άγριων Ζώων Κρήτης” αναζητά νέο χώρο στέγασης έδρας αλλά και   ολιγοήμερη φιλοξενία των ζώων μέχρι την απελευθέρωση ή την περαιτέρω περίθαλψη και αποκατάσταση στο κέντρο όπου θα αποστέλλονται.

                                                  Σύλλογος “η προστασία των ζώων”