Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο.

Στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε ο αριθμός τους έχει αυξηθεί με δραματικό ρυθμό και οι όποιες προσπάθειες γίνονται από τους εθελοντές και τους φιλόζωους ποτέ δεν θα είναι αρκετές επειδή κάθε μέρα εγκαταλείπονται καινούρια.

Μέχρι να αλλάξει η φιλοζωική μας κουλτούρα πολλά ζώα θα υποφέρουν στους ελληνικούς δρόμους.

Από την άλλη,αυξάνεται και ο αριθμός των ατόμων που θέλουν να μοιραστούν τη ζωή τους με ένα τετράποδο φίλο.

Γιατί όμως αδέσποτο και όχι κάποιο “ράτσας”;

Ας σκεφτούμε λίγο μερικούς από τους λόγους….

Αγοράζοντας ένα ζώο ενισχύουμε το εμπόριο, το λαθρεμπόριο και την παράνομη αναπαραγωγή ζώων.Αποδυναμώνοντας τα puppy mils σώζουμε χιλιάδες ζώα που είναι καταδικασμένα να ζουν σε άθλιες συνθήκες αφού χρησιμοποιούνται σαν μηχανές αναπαραγωγής.

Για το λόγο αυτό,όλο και περισσότερα ζώα παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.Εκτός απο τα έξοδα αγοράς,θα επωμιστούμε σοβαρά έξοδα για την αποθεραπεία τους.Και στην εποχή που ζούμε τα χρήματα δεν μας περισσεύουν.

Υιοθετώντας ένα αδέσποτο συμμετέχουμε στον αγώνα της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Διδάσκουμε στα παιδιά μας θεμελιώδεις αξίες και αμοιβόμαστε από την ευγνωμοσύνη που νιώθει το πλασματάκι που σώζουμε.

Βοηθάμε το έργο των φιλοζωικών σωματείων.Για κάθε αδέσποτο που υιοθετούμε,δίνουμε την ευκαιρία στους εθελοντές να βοηθήσουν ένα ακόμη ζώο που έχει ανάγκη.

Τα περισσότερα ζώα που υιοθετούμε είναι ενήλικα ή ήδη κοινωνικοποιημένα αφού έχουν λάβει αγάπη και φροντίδα και διευκολύνεται ο χρόνος προσαρμογής.

Θα έχουμε ένα ζώο “διαφορετικό”,αφού τα ημίαιμα μπορεί να μοιάζουν με μπόξερ αλλά δεν είναι.Κατά κανόνα αυτές οι διασταυρώσεις δημιουργούν πανέμορφα πλάσματα.

Αυτά και άλλα πολλά μπορείτε να μάθετε αύριο 20/7 από τις 9 το πρωί στο “the petshop” που βρίσκεται στην οδό Αποκορώνου 153 όπου θα φιλοξενηθούν τέσσερα αδέσποτα υπέροχα κουτάβια μας που ψάχνουν μια οικογένεια να τα αγαπήσει.

Στο χώρο θα βρίσκεται και η εκπαιδεύτρια Μελίτα Λαζαράτου, που διδάσκει και το πρόγραμμα “Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου” πανελλαδικά στα σχολεία, για συμβουλές καθώς και μέλος του συλλόγου μας. 
Τα κουταβάκια είναι αποπαρασιτωμένα και σε περίπτωση υιοθεσίας τους θα έχουν δωρεάν μια επίσκεψη στο κτηνιατρείο των κ.κ.Καμπουράκη-Βαλυράκη για τον πρώτο εμβολιασμό τους.

Στόχος μας είναι αυτή η ημέρα να καθιερωθεί σε εβδομαδιαία βάση ώστε οι πολίτες που ενδιαφέρονται να ενημερώνονται για την υπεύθυνη υιοθεσία και είναι ένα ακόμη βήμα για την αποσυμφόρηση της πόλης μας από τα αδέσποτα.

Σας περιμένουμε!!!!