Πριν μερικές μέρες ειδοποιηθήκαμε για την ύπαρξη ενός άρρωστου σκυλάκου στην περιοχή του Κουμπελή,ο οποίος είχε εμφανιστεί πριν λίγες μέρες.

Τα άτομα που μας ειδοποίησαν μας είπαν να πάμε να τον πάρουμε ΑΜΕΣΑ γιατί κινδυνεύει η υγεία των…υπαλλήλων της επιχείρησης γιατί είναι πολύ άρρωστος.Αυτός ήταν μόνο ο καυμός τους.

Εθελοντής μας πήγε στο σημείο αλλά δεν εντόπισε το σκυλάκι και τους είπαμε να επικοινωνήσουν μαζί μας μόλις τον εντοπίσουν.Το επόμενο πρωί μας τηλεφώνησε μια φιλόζωη υπάλληλος που του είχε βάλει φαγητό και νερό ότι ο σκυλάκος ήταν εκεί.Επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμος εθελοντής,την παρακαλέσαμε  αν μπορεί να το μεταφέρει στο γιατρό αλλά μετά από λίγο επικοινώνησε μαζί μας ο προιστάμενός της λέγοντας ότι δεν μπορεί να απασχολούμε άτομα από την εργασία τους για ένα σκύλο.

Όταν προσπαθήσαμε να του εξηγήσουμε ότι είμαστε εθελοντές και εργαζόμενοι και εμείς,με περισσή ειρωνία απάντησε ότι δεν είναι “και τόσο σίγουρος γιατί πληρωνόμαστε και παίρνουμε επιδοτήσεις και είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε άμεσα”.

Μέλος του συλλόγου μας πήγε να πάρει το μεγαλόσωμο σκυλάκι και κανείς δεν ήθελε να τη βοηθήσει να το βάλει στο αυτοκίνητο.Της δήλωσαν δε,ρητά και κατηγορηματικά ότι ο σκύλος δεν θα ξαναγυρίσει εκεί μετά την επίσκεψή του στον κτηνίατρο…Το που θα πάει, δικό μας πρόβλημα…

Ο σκυλάκος -περίπου 12 ετών- ήταν σε τραγική κατάσταση-ανάσαινε με δυσκολία και είχε εκατοντάδες σκουλίκια που έβγαιναν από το λαιμό του.

Αποφασίσαμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο και να του δώσουμε την ευκαιρία.Οι κτηνίατροι προσπάθησαν να καθαρίσουν το ζώο από τα σκουλίκια αλλά όσο προχωρούσαν διαπίστωναν ότι τα σκουλίκια είχαν μπει στο σώμα του και το κατέτρωγαν εσωτερικά.

Δεν είχε καμία ελπίδα να επιβιώσει.Κάτω από το λαιμό είχε τεράστιες πληγές όπου οι μύγες είχαν γεννήσει εκατοντάδες αυγά.Αποφασίσαμε να το λυτρώσουμε και προχωρήσαμε σε ευθανασία.

Το ζώο δεν περιήλθε σε αυτή την κατάσταση,ούτε σε μια εβδομάδα,ούτε σε έναν μήνα.Περιφερόταν αρκετό καιρό και υπέφερε,αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε.

Παρόλα αυτά είχε το κουράγιο και περπατούσε,ένα ζωντανό φάντασμα ανάμεσά μας.Όταν τον πήραμε έκανε και προσπάθειες να γαυγίσει.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε αυτούς που μας ειδοποίησαν μόλις το είδαν-έστω και για τους λάθος λόγους- και ο σκυλάκος γλύτωσε από έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.