pzsespfpoΌτι πολλοί αστυνομικοί έχουν άγνοια του Ν.4039/2012 το γνωρίζουμε.

Όπως επίσης το ότι καθημερινά θα ακούμε ανυπόστατες υποδείξεις

.Κάτι τέτοιο συνέβη πρόσφατα και στον Ωρωπό όπου αστυνομικοί κατέφθασαν σε μονοκατοικία μετά από καταγγελία  ότι ενοχλούνται από τα ζώα της γειτόνισσάς τους.

Με επιστολή της η ΠΦΠΟ προς τον Διοικητή Α.Τ. Ωρωπού και to Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν τα ακόλουθα:

“Στις 31 Ιανουαρίου 2013 αστυνομικοί του τμήματός σας μετέβησαν στην οικία της κας ……… προκειμένου να προβούν σε συστάσεις μετά από καταγγελία των κ.κ. ………………, για τα ζώα-σκυλιά που η κα ………… διατηρεί στην οικία της.

Σύμφωνα με την κα…………. οι αστυνομικοί της ανέφεραν τα παρακάτω, τα οποία σας γνωρίζουμε ότι βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την κείμενη νομοθεσία και τα όσα αναφέρει ο νόμος 4039/2012.

α. Ότι επιτρέπεται να έχει μόνο δύο σκύλους στην μονοκατοικία της.

β. Ότι αυτά θα πρέπει να είναι συνέχεια μέσα στην οικία της ή να φορούν φίμωτρο.

γ. Ότι τα ζώα δεν πρέπει να γαβγίζουν καθόλου γιατί αυτό αποτελεί ηχορύπανση. Μάλιστα την παρομοίασε, προκειμένου η κα Καράγιωργα να το εμπεδώσει το θέμα, με τη μουσική που εκπέμπει ας πούμε το κασετόφωνο του αυτοκινήτου ή το ραδιόφωνο.

Προς ενημέρωσή σας λοιπόν, μολονότι δεν επιτρέπεται σε υπαλλήλους μιας δημόσιας υπηρεσίας και δη της υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την τήρηση των νόμων, να αγνοούν τον νόμο και να τρομοκρατούν με λάθος συστάσεις τον πολίτη, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

α. Βάσει του άρθρου 8 του νόμου 4039/2012 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περιορισμός στον αριθμό των ζώων που δύναται κάποιος να διατηρεί είτε στο διαμέρισμά του είτε στην μονοκατοικία του, αρκεί να πληρούνται οι τέσσερεις προϋποθέσεις τις οποίες και παρακαλούμε να μελετήσετε.

β. καμία νομοθεσία δεν αναφέρει ότι τα ζώα πρέπει να φορούν φίμωτρο εντός της κατοικίας ή του περιβάλλοντος χώρου της.

fim

γ. Το γάβγισμα είναι για τον σκύλο η φυσική του ομιλία, αντίστοιχη με την ανθρώπινη και βεβαίως καμία φυσική λειτουργία έμβιου όντος δεν αποτελεί ηχορύπανση. Επιτρέψτε μας σκωπτικά να πούμε ότι ηχορύπανση αποτελούν τα όσα απολίτιστα και μη νόμιμα εκστομίζονται από όργανα της τάξης καθώς και ότι φίμωτρο για τον ίδιο λόγο πρέπει να φορούν όσοι ανεκδιήγητα προβαίνουν σε τέτοιες “συστάσεις”.

Σας πληροφορούμε ότι κατά τις ώρες της κοινής ησυχίας τα σκυλιά της κας Δημητρίου βρίσκονται, όπως διαπιστώσαμε και εμείς, πάντα εντός της οικίας της και υπάρχει απόλυτη καθαριότητα στον χώρο.

Θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι ακριβώς η χώρα μας εξ αιτίας αυτής της μεσαιωνικής αντίληψης και συμπεριφοράς πολιτών απέναντι στα ζώα, βρίσκεται στη μαύρη λίστα των απολίτιστων χωρών της Ε.Ε., στην οποία κατά τα άλλα διακαώς οι Ελληνες επιθυμούν να ανήκουν αλλά με συνθήκες τεταρτοκοσμικού κράτους.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι εναντίον των κ.κ …………, εάν και εφόσον συνεχίσουν να παρενοχλούν την κα ……………, θα ασκήσουμε σαν Ομοσπονδία κάθε νόμιμο μέσο εναντίον τους.

Παρακαλούμε λοιπόν να ενημερωθούν οι αστυνομικοί του τμήματος σας για το νέο νόμο. Εμείς σαν Ομοσπονδία προσφερόμαστε να οργανώσουμε στα γραφεία σας ένα σεμινάριο με εξειδικευμένους εθελοντές μας, όπως άλλωστε έχουμε κάνει και σε πολλά άλλα αστυνομικά τμήματα της Επικράτειας και μάλιστα με την άδεια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να μην τρομοκρατούν τους πολίτες με άστοχες συστάσεις μεταφέροντας έτσι τη δική τους αντιφιλοζωική κουλτούρα στους καθόλα νόμιμους πολίτες.

Για την

Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων

Η Πρόεδρος             Η Αντιπρόεδρος                 Η Γραμματέας

Αν. Μπομπολάκη Μάριζα Χριστοδούλου Μαρία Χουστουλάκη”