amperiΣε δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί η πρόταση για την τροποποίηση του Ν.4039/2012 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» (Α΄15).Αν και σε κάποια σημεία επιφέρει κάποιες θετικές αλλαγές,σε ορισμένα άλλα όπως π.χ. στην περιγραφή του επιθετικού ζώου είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Η τροπολογία που αναρτήθηκε στο Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (http://www.opengov.gr/ypaat/?p=995) προκάλεσε διάφορα σχόλια και φυσικά την άποψή τους εξέφρασαν και οι φιλοζωικοί φορείς οι οποίοι με δύο εύστοχα σχόλια προσπαθούν να θέσουν τα κακώς κείμενα της νέας τροπολογίας.

Διαβάστε τα σχόλια της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και του Φόρουμ

Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 115 Ζωοφιλικών Σωματείων.

ALL_TOGETHER_

“σχόλιο 1 

α.Οι προτεινόμενες τροπολογίες του νόμου 4039/ 2012 έχουν μερικά θετικά στοιχεία , που βελτιώνουν τον ισχύοντα νόμο. Ολα τα θετικά αυτά σημεία προτάθηκαν γραπτά από την Ομοσπονδία μας εδώ και αρκετό καιρό προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, όταν από επίσημα χείλη του υπουργείου ενημερωθήκαμε ότι ο κ. Χαρακόπουλος προχωράει σε τροπολογίες του 4039/2012.

β. Να επισημάνουμε για χιλιοστή φορά, ότι και με τις όποιες αυτές θετικές τροπολογίες παραμένει το βασικό συμπέρασμα , ότι ο 4039.2012 δεν αποτελεί τομή για την επίλυση του ζητήματος των αδέσποτων, αλλά κάποια θετικά “μερεμέτια” , πλην των ποινών που θεωρούνται ότι κινούνται στην σωστή κατεύθυνση.

Αρα τα αδέσποτα θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να υπάρχουν και να αυξάνονται και να πληθαίνουν και να “ξαποστέλνονται” με διάφορους δήθεν εύσχημους τρόπους αλλά και υπογείως.

γ. Ομως ,προς μεγάλη μας έκπληξή , οργή και αγανάκτιση περιλαμβάνουν οι τροπολογίες δύο βασικά ιδεολογικά μορφώματα ,τα οποία το φιλοζωικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να γίνουν νόμος.

1. Το μόρφωμα του ποια ζώα χαρακτηρίζονται επιθετικά, σίγουρα πρόταση των Δήμων, στην προσπάθειά τους να ξεπαστρέψουν κάθε τι που κινείται, γαβγίζει, νιαουρίζει και είναι τετράποδο.

Το αμέσως επόμενο βήμα θα είναι κάθε τετράποδο που ” εξαερίζεται ” επί το ευγενέστερον” δυνατά , να θεωρείται επιθετικό διότι φοβίζει την Κούλα και τον Χαράλαμπο.

Αναρωτιόμαστε ποιος νοσηρός, επικίνδυνος, ζωοφοβικός ,απολίτιστος και αντιευρωπαϊκός εγκέφαλος συνέλαβε αυτόν τον θλιβερό προσδιορισμό για το ποιο είναι επιθετικό ζώο.

Το σίγουρο είναι ότι επιθετικός και σοβαρά άρρωστος είναι ο εγκέφαλος αυτός και πρέπει να δεχτεί απαραιτήτως και χωρίς καθυστέρηση την βοήθεια ψυχιάτρου.

Το φιλοζωικό κίνημα , στον χρόνο που διαθέτει, θα παλέψει εντός και εκτός Ελλάδας να μην περάσει αυτή η πρόταση ,με όποιο κόστος.

Και δεν θα περάσει.

2.Το άλλο ιδεολογικό εξάμβλωμα είναι το ότι , ζητούνται πλέον από τα φιλοζωικά σωματεία για να συνεργάζονται με τους Δήμους , ώστε να κάνουν το αυτονόητο και αυτό για το οποίο δημιουργήθηκαν και προβλέπει το καταστατικό τους , πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης και υποταγής προς τον εκάστοτε Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο ή άλλο παράγοντα από την πίσω πόρτα.

Εν ολίγοις και απλά αν όλοι οι παραπάνω ” γουστάρουν ” κάποιο φιλοζωικό σύλλογο έχει καλώς θα του δίνουν το πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης, διαφορετικά στο πυρ το εξώτερο.

Αιδώς Αργείοι και των Δήμων και του ΥΠΑΑΤ και οιουδήποτε άλλου παρανοϊκού εγκεφάλου.

3. Δεν αρκεί φαίνεται το ότι το ΓΕΩΤΕΕ παρανομοθετεί και με το έτσι θέλω απορρίπτει αιτήσεις εθελοντών Ευρωπαίων κτηνιάτρων και ακόμη , οτι το ΥΠΑΑΤ δεν μπόρεσε ακόμη, κωλυσιεργώντας, να τους επαναφέρει στην τάξη, αλλά δυσκολεύουν αμφότεροι ακόμη περισσότερο τα πράγματα σε αυτό τον ευεργετικό θεσμό για την χώρα μας με τα εκατομμύρια αδέσποτα που αυξάνονται κάθε μέρα ιλιγγιωδώς, ορίζει ότι δεν θα μπορούν να πιστοποιούνται οι εθελοντές που προσωρινά θέλουν να ασκήσουν το επάγγελμά τους στην χώρα μας δωρεάν για τις στειρώσεις των αδέσποτων.

Να δούμε ποιος Έλληνας ιδιώτης ή δημόσιος κτηνίατρος θα θελήσει να μπει , ως πιστοποιημένος, αρωγός στο έργο αυτό των εθελοντών ?

Όλο και θα πνίγονται από δουλειά και δεν θα μπορούν, με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις.

Έχετε καμιά αμφιβολία , ότι θα είναι ο ” κανένας ” ?

Τι άλλο θα σκεφτείτε ακόμη , όλοι εσείς ενάντια στα συμφέροντα της χώρας , χάριν κάποιων συμφερόντων που δήθεν βλάπτονται?

Αιδώς Αργείοι και πάλι.

Μας συγχωρείτε για την σκωπτική και σατυρική φρασεολογία μας και ελπίζουμε να μην μας κόψει η λογοκρισία.

Ως γνωστόν η σάτιρα δεν έχει όρια. το λέει και ο Αριστοφάνης μας.

Τέλος για όποιες από τις προτάσεις μας δεν έγιναν δεκτές θα επανέλθουμε καθώς και για άλλες παρατηρήσεις μας.

σχόλιο 2

Για το επίσης μόρφωμα του άρθρου 6 να γεννούν τα θηλυκά ζώα 2 φορές τον χρόνο.

Καλούμε όλες τις γυναίκες που εργάζονται στο ΥΠΑΑΤ και δη εκείνες που έχουν ανώτερες θέσεις να σκεφτούν πως θα τους φαινόταν αν γεννούσαν συνέχεια κάθε χρόνο από τα 13 τους περίπου μέχρι και τα 45 τους.Ας το σκεφτούν, για να κατανοήσουν την εγκληματική αυτή διάταξη κατά των ζώων.Θα επανέλθουμε.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων”

Όλοι οι φιλόζωοι έχουμε χρέος να διατυπώσουμε τα σχόλιά μας έτσι ώστε να μην ψηφιστεί ξανά κανένας νόμος και καμία αντιφιλοζωική τροπολογία.