pzsespfpoΓνωστός για τη μη συνεργασία του με τα φιλοζωικά σωματεία είναι ο Δήμος Σερρών,όπως και για τις παρατυπίες που εφαρμόζονται συστηματικά στο Δημοτικό κυνοκομείο.Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις από την ΠΦΠΟ για πνεύμα συνεργασίας  αλλά και τις καταγγελίες του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών που ο δήμος απαξιώνει και διαπομπεύει δε διαφαίνεται κλίμα αλλαγής.Αφορμή για την τελευταία επιστολή που κοινοποιείται στον ΥΠΑΑΤ και τους αρμόδιους φορείς αποτελεί ο αντιεπιστημονικός τρόπος που ο Δήμος χειρίζεται τα ζώα του κυνοκομείου που πάσχουν από λεισμανίωση.

Τι λέει η επιστολή:

Έχοντας υπόψη μας διάφορες μη σύννομες πράξεις και παραλείψεις της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Σερρών αλλά και άλλων υπηρεσιών του Δήμου σας σε σχέση και εις βάρος των ζώων του κυνοκομείου σας γενικά , αλλά και ειδικότερα των λεισμανιακών, καθώς και την απαγόρευση εισόδου στα φιλοζωικά σωματεία στο κυνοκομείο αλλά και της απόδοσης των ζώων αυτών σε αυτά προς ίαση και υιοθεσία ,θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω και να ζητήσουμε την εφαρμογή του νόμου και των σύγχρονων κτηνιατρικών αντιλήψεων για την νόσο της λεισμανίωσης.

Βάσει του νόμου 4039/2012 επικίνδυνο είναι το ζώο , το οποίο πάσχει από ασθένεια, μεταδιδόμενη στον άνθρωπο , η οποία δεν θεραπεύεται.

Η λεισμανίωση, νόσος εκ της οποίας πάσχουν ορισμένα ζώα που βρίσκονται στο κυνοκομείο σας, είναι πλέον με την σύγχρονη ελληνική αλλά και παγκόσμια κτηνιατρική επιστήμη ιάσιμος εκτός της περίπτωσης που έχουν καταστραφεί ανεπιστρεπτί τα ζωτικά τους όργανα .

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε , τα συγκεκριμένα ζώα δεν βρίσκονται σε αυτό το στάδιο, αντίθετα οι τίτλοι τους είναι τέτοιοι που τα καθιστούν απολύτως ιάσιμα, με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, στην οποία και οφείλουν άμεσα να προχωρήσουν οι υπεύθυνοι κτηνίατροι του κυνοκομείου σας.

Διάφορες επιστολές που έχουν κατά καιρούς αποσταλεί από υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας είναι το λιγότερο αντιεπιστημονικές αλλά και ζωοκτόνες με πλήρη αδιαφορία για τα ζώα και την ζωή τους.

Ήδη ετοιμάζεται, από όσο γνωρίζουμε, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την αρμόδια Διεύθυνση Κ.ΑΦ.Ε. πρόταση για έκδοση Υ.Α για την λεισμανίωση που θα καταργεί το απαράδεκτο εν έτι 2013 Π.Δ. 400/83 και το άρθρο 9 , που βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με την σύγχρονη κτηνιατρική επιστήμη και την ηθική διάσταση και συμπεριφορά απέναντι σε έμβια όντα..

Σε επικοινωνία μας την Παρασκευή 01.03.2013 με την Προϊσταμένη της ανωτέρω Διεύθυνσης κα Χρυσούλα Δηλέ , στην οποία και εκθέσαμε τις προθέσεις σας, μας υπεσχέθη ότι θα στείλει άμεσα ηλεκτρονική επιστολή προς την Κτηνιατρική Υπηρεσία της περιοχής σας με συστάσεις και οδηγίες.

ALL_TOGETHER_

Κατόπιν τούτων ζητάμε :

α.να αντιληφθούν και κατανοήσουν οι Υπηρεσίες σας , ότι η λεισμανίωση είναι νόσος ιάσιμος , πλην της περίπτωσης καταστροφής των ζωτικών τους οργάνων και σκοπός τους θα πρέπει να είναι η ίαση των ζώων και η υιοθεσία τους και όχι η πάση θυσία εξόντωσή τους

β. να προχωρήσετε άμεσα στην θεραπευτική αγωγή των ζώων, που έχουν εναπομείνει στο κυνοκομείο σας ή

γ. να τηρηθεί ο νόμος 4039/2012 , άρθρο 9 , παρ.4 , τελευταία ενότητα και να δοθούν τα εναπομείναντα ζώα στον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών, ο οποίος και έχει δεχτεί να τα παραλάβει προς ίαση και υιοθεσία.

Κάθε αντίθετη ενέργεια ή απαγόρευση εκ μέρους παντός υπευθύνου είναι παράνομη και καταδικαστέα

δ.. Η 5μελής επιτροπή του Δήμου για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων αποφασίζει για όλα τα ζητήματα και δεν νοείται να απαγορεύει ο οιοσδήποτε ή να εφαρμόζει δικές του αποφάσεις ή και να αποκρύπτει πράξεις από τα μέλη της 5μελούς και δή και από τα κατ εξοχήν και αποδεδειγμένα για την φιλοζωία τους άτομα, όπως είναι αυτά των φιλοζωικών συλλόγων .

Έχουμε καταγγείλει κατ επανάληψη την ασυδοσία και τον ετσιθελισμό των αρμοδίων για τα ζώα του Δήμου σας, άμεσα δε κατατίθεται μηνυτήρια αναφορά για την συνειδητή εξόντωση εκ μέρους των υπηρεσιών σας ζώων του κυνοκομείου σας διά της μεθόδου της απομάκρυνσής τους στα όρη και στα βουνά ακόμη και σε περιοχές εκτός του νομού Σερρών και δεν είμαστε άλλο πλέον διατεθειμένοι να ανεχθούμε τις πράξεις και παραλείψεις σας κατά της ίδιας της ζωής.

ε. Ζητάμε να μας ενημερώσετε για τον θάνατο ζώων του κυνοκομείου σας τα όποια λόγω ασύγγνωστης αμέλειας το λιγότερο ,και έλλειψης σεβασμού προς την ίδια την ζωή εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών και ατόμων , πέθαναν αβοήθητα και χωρίς φαρμακευτική αγωγή ,αφού είχαν την ατυχία να βρεθούν στο κυνοκομείο σας, , ενώ η νόσος τους βρισκόταν σε στάδιο ιάσιμο, αν δε ισχυρίζεστε το αντίθετο, να μας το αποδείξετε με ντοκουμέντα..

Σε εναντία περίπτωση θα προβούμε εκ νέου σε κάθε νόμιμη ενέργεια και θα κοινοποιήσουμε τις μη σύννομες ενέργειές σας παντού στην Ελλάδα αλλά και στις αρμόδιες Αρχές της Ε.Ε. ,με τις οποίες σαν Ομοσπονδία συνεργαζόμαστε και μάλιστα τον Νοέμβριο του 2012 συμμετείχαμε στην κοινοβουλευτική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για τα αδέσποτα ζώα της χώρας μας και την απαράδεκτη και σε αντιευρωπαϊκή κατεύθυνση συμπεριφορά τω διαφόρων αρμοδίων αρχών στην χώρα μας.

Τέλος ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού του ΥΠΑΑΤ κ.Α. Τσαυτάρη και Μ. Χαρακόπουλο καθώς και την παρέμβαση της Εισαγγελίας Σερρών για τα όσα μη σύννομα και ετσιθελικά λαμβάνουν χώρα στο δημοτικό κυνοκομείο και επιτέλους να επιτευχθεί η συνεργασία Δήμου και Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών και όχι η συνεχής απαξίωση και διαπόμπευσή του.

Οφείλετε σεβασμό στους εθελοντές πολίτες. Που για χρόνια σηκώνουν στις αδύναμες πλάτες τους τον αγώνα για την ευζωία και των ζώων εκτός των ανθρώπων πέραν πάσης ιδιοτέλειας.

Για την

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοιντική Ομοσπονδία και το Forum

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωαμτείων

Η Πρόεδρος                   Η Αντιπρόεδρος                  Η Γραμματέας

Αν. Μπομπολάκη     Μάριζα Χριστοδούλου      Μαρία Χουστουλάκη