adesEπειδή συγκεκριμένη μερίδα τοπικών κτηνιάτρων προσπαθεί να “σαμποτάρει” τη δυναμική-επιτέλους- παρουσία του Δήμου στην επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων και επειδή είναι ιδιαίτερα λυπηρό να δημοσιεύονται ανακριβή άρθρα σε έγκριτη εφημερίδα παραπλανώντας την κοινή γνώμη,αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ του www.zoosos.gr στο οποίο διαφαίνεται καθαρά η εμπάθεια μέρους της κτηνιατρικής κοινότητας. 

Μία ερώτηση μόνο για τους κατέχοντες την ελληνική γλώσσα:

Από πότε και πως το τεράστιο εθελοντικό έργο των ευρωπαίων κτηνιάτρων ταυτίζεται με την εργολαβία;Tι εννοούν οι συντάκτες  με τον τίτλο που έδωσαν στο δημοσιέυμα των Χανιώτικων Νέων;(Oχι στον εθελοντισμό,ναι στην…εργολαβία)

Διαβάστε το άρθρο και…τα συμπεράσματα δικά σας

.Υπέγραψε χωρίς να το ξέρει ο εκπρόσωπος των κτηνιάτρων στα Χανιά!

Η κόντρα των κτηνιάτρων και με τους δήμους και με τα φιλοζωικά σωματεία, που αποφασίζουν, να συνεργαστούν με εθελοντές κτηνίατρους από το εξωτερικό, για τις στειρώσεις αδέσποτων ζώων όχι μόνο καλά κρατεί, αλλά και εντείνεται διαρκώς. Το ότι μέλη του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (Π.Κ.Σ.) λειτουργούν ως καρτέλ και υιοθετούν μαφιόζικες τακτικές δυστυχώς επαληθεύτηκε χθες.

Και θα αποδείξουμε τι ακριβώς εννοούμε…

Πληροφορηθήκαμε με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι η σκληρή ανακοίνωση, που εξέδωσε χθες το Παράρτημα Κρήτης του Π.Κ.Σ., έφερε τις υπογραφές δύο εκπροσώπων του, ο ένας εκ των οποίων – όπως αποδείχτηκε – ούτε είχε δώσει τη συναίνεση του, ούτε ρωτήθηκε για το περιεχόμενο, ούτε υπόγραψε το συγκεκριμένο κείμενο!

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δημοσιεύτηκε χθες στην ιστοσελίδα www.haniotika-nea.gr και υποτίθεται, ότι την υπογράφουν ο πρόεδρος του παραρτήματος, Γιώργος Πιπεράκης, και ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Μουσουράκης.

Στην ανακοίνωση αυτή λέγονται πολλές ανακρίβειες και επί της ουσίας οι κτηνίατροι της Κρήτης κατηγορούν τον Δήμο Χανίων, ότι αντί να κάνει δεκτή την εθελοντική προσφορά Ελλήνων κτηνιάτρων για δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων, εκείνος ανέθεσε «κρυφά» το έργο αυτό σε ξένα συνεργεία!

Τι γίνεται στα Χανιά

Ο Δήμος Χανίων τους τελευταίους μήνες φαίνεται, ότι πραγματικά έχει αντιληφθεί το τεράστιο πρόβλημα, που σχετίζεται, με τη διαχείριση του αδέσποτου πληθυσμού.

Η δημοτική αρχή έχει αντιληφθεί πια και το μέγεθος των εγκλημάτων, με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι φιλοζωικά σωματεία, ιδιώτες εθελοντές, η Δημοτική Αστυνομία, η Αστυνομία, η Εισαγγελία, οι κτηνίατροι κ.ά. και γι’ αυτό και είναι αποφασισμένη, να δράσει, για να βάλει ένα τέλος σε αυτές τις εγκληματικές πρακτικές, που βλάπτουν τα ζώα, δυσφημίζουν τον τόπο και τους κατοίκους του και ζημιώνουν την τοπική οικονομία.

Η δημοσιογράφος του www.zoosos.gr, Ελένη Ηλιοπούλου, επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον αντιδήμαρχο Χανίων, Λευτέρη Αμπαδιωτάκη, προκειμένου να μάθει την άποψη του επί του θέματος σχετικά με τις κατηγορίες, που εξαπολύουν οι κτηνίατροι προς τον δήμο.

Και κουβεντιάζοντας μαζί του έβγαλε τελικά «λαβράκι», δηλαδή την είδηση.

Ο κ. Αμπαδιωτάκης της αποκάλυψε, ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση όχι μόνο είναι ψευδής και συκοφαντική, αλλά και ότι ο κτηνίατρος των Χανίων και αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Κρήτης, Γιώργος Μουσουράκης, δεν συνέναισε ποτέ με το περιεχόμενο της!

Όταν ρωτήσαμε τον αντιδήμαρχο, πως το γνωρίζει αυτό, μας είπε επί λέξει: «Με πήρε τηλέφωνο χθες ο ίδιος και μου είπε “ούτε υπέγραψα αυτό το κείμενο, ούτε ρωτήθηκα!”».

Ο κ. Αμπαδιωτάκης μας εξήγησε, ότι ο συγκεκριμένος κτηνίατρος, που εργάζεται και μένει στα Χανιά φυσικά και εκπροσωπεί τους συναδέλφους του νομού στο Παράρτημα Ηρακλείου.

Γι’ αυτό και από χθες, που έγινε γνωστή η λοβιτούρα, δηλαδή η παρασκηνιακή ενέργεια, η οποία παίχτηκε στην πλάτη του, δέχεται πολλές πιέσεις από παντού και από την Αθήνα και από την Κρήτη, για να μη βγει ο ίδιος δημόσια και δηλώσει, αυτό, που συνέβη, ότι δηλαδή δεν συμφωνεί με το κείμενο, δεν ρωτήθηκε, δεν το διάβασε, μπήκε η υπογραφή του εν αγνοία του!

Μάλιστα ο κ. Αμπαδιωτάκης μας διευκρίνισε, ότι επικοινώνησαν μαζί του από το Παράρτημα Κρήτης και του είπαν, ότι θα προβούν σε νέα ανακοίνωση και ότι θα «ανασκευάσουν».

Ο κ. αντιδήμαρχος ανέφερε, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια διευκρίνιση επί του θέματος αλλά ο Δήμος Χανίων θα βγάλει επίσημη ανακοίνωση με την οποία θα βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Είναι εξαιρετικά λυπηρό, να διαπιστώνουμε επαγγελματίες γιατρούς, όπως είναι οι κτηνίατροι, οι οποίοι έχουν δώσει όρκο, να βάζουν το συμφέρον τους πάνω από την σκληρή πραγματικότητα.

Να χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους, τέτοιους δόλιους τρόπους και να πιέζουν τους συναδέλφους τους, που διαφωνούν, να μην αποκαλύψουν την αλήθεια.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια στην Ελλάδα αυτή την κρίσιμη περίοδο να αρνούμαστε τη βοήθεια από το εξωτερικό για την προστασία των ζώων.

Το Παράρτημα Κρήτης του Π.Κ.Σ. θέλει, να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της κλίκας του και αυτό είναι ολοφάνερο. Γιατί δυστυχώς ως κλίκα και ως καρτέλ λειτουργεί μεγάλο μέρος – φυσικά και όχι όλοι – των κτηνιάτρων με τις πλάτες και τις προτροπές του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Το είδαμε να συμβαίνει στη Λέσβο, το είδαμε να γίνεται στις Σέρρες, το είδαμε μόλις χθες και στην Κρήτη συνεπώς οι χαρακτηρισμοί δεν είναι άδικοι, αφού τα γεγονότα το αποδεικνύουν.

Αναζητήσαμε τηλεφωνικά τον κ. Μουσουράκη αλλά δεν καταφέραμε, να τον εντοπίσουμε, για να ρωτήσουμε, αν επαληθεύει όλα όσα ειπώθηκαν στο www.zoosos.gr, όμως προχωρήσαμε στη δημοσίευση της αποκάλυψης καθώς την υφαρπαγή της υπογραφή του μας την επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου στα Χανιά.

ipografiSkylia

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αρνούμαστε τη βοήθεια

Όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει ο θεσμός του εθελοντή κτηνιάτρου στην Ελλάδα είναι απολύτως απαραίτητος μέσα σε αυτή την δυσμενή οικονομική συγκυρία, η οποία αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, ότι δεν είναι παροδική.

Οι εθελοντές κτηνίατροι (είτε Έλληνες είτε ξένοι) είναι τόσο απαραίτητοι στην Ελλάδα όσο και οι γιατροί (Χωρίς Σύνορα, Του Κόσμου, Της Καρδιάς κ.ο.κ.), που αντιστοίχως φροντίζουν ανθρώπους σε φτωχές περιοχές του πλανήτη, που πλήττονται από καιρικά φαινόμενα, πολέμους, ή την ίδια οικονομική κρίση.

Δεν μπορεί να είναι κριτήριο (όπως τονίζεται σκόπιμα από τον Π.Κ.Σ. και το ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) η γνώση της γλώσσας των ντόπιων για έναν γιατρό, που θέλει να προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του και για πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και τελικά για το καλό όλων (και των ανθρώπων και των ζώων).

Ολόκληρη η χθεσινή ανακοίνωση του Παραρτήματος Κρήτης του Π.Κ.Σ.

«Μετά τη σκανδαλώδη και απαράδεκτη αδιαφορία του Δήμου Χανίων απέναντι στην εθελοντική προσφορά των Ελλήνων κτηνιάτρων για δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων (έγγραφη προσφορά σε Δημοτικό Συμβούλιο τον Μάιο του 2011 με υπεύθυνο αντιδήμαρχο τον κ. Λειψάκη) ήρθε η κρυφή ανάθεση έργου σε ξένα συνεργεία (Δανούς).

Αφού αγνοηθήκαμε προκλητικά, έγινε δημοσίευση του παράνομου έργου με ψευδείς ισχυρισμούς ότι δεν υπάρχουν Έλληνες εθελοντές κτηνίατροι. Τώρα έρχεται η πρόταση προγράμματος με χρηματικό κονδύλι ‘δόλωμα’, αγνοώντας όλα όσα προτείναμε να γίνουν για να πετύχει επιτέλους αυτό το πρόγραμμα.

Οι Έλληνες κτηνίατροι υπενθυμίζουν την προσφορά τους για εντελώς δωρεάν παροχή αριθμού στειρώσεων σε αδέσποτα ζώα. Μοναδική μας απαίτηση για να συμμετέχουμε σε νέο πρόγραμμα είναι η άμεση συνεννόηση με υπεύθυνο του Δήμου για την εξασφάλιση της προέλευσης των ζώων (όχι δεσποζόμενα) καθώς και για τη μεταφορά τους από και προς τα κτηνιατρεία και φυσικά, η εξασφάλιση της μετεγχειρητικής φροντίδας.

Ο εμπαιγμός του επαγγελματικού μας Συλλόγου και οι παράνομες δραστηριότητες που ευνοήθηκαν από κάποια φιλοζωικά σωματεία στοχεύουν στα χρηματικά κονδύλια και τη δημοσιότητα.

Οι Έλληνες κτηνίατροι θέλουμε να συμβάλουμε και επιμένουμε στην προσφορά μας για δωρεάν στειρώσεις, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να φανεί ποιος έχει οικονομικά συμφέροντα και ποιος ενδιαφέρεται για πραγματική νόμιμη λύση».