vamv1Mπορεί η θερμοκρασία να χτυπάει “κόκκινο”,το ίδιο συμβαίνει όμως και με τις κακοποιήσεις των ζώων στην πόλη μας.

Άλλη μια εξαιρετικά δύσκολη εβδομάδα πέρασε κατά την οποία αντιμετωπίσαμε δεκάδες περιστατικά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε

Στο κέντρο της πόλης,ένας ασυνείδητος χτυπούσε με λοστό τα δύο ζώα του,τα οποία κατασχέσαμε με εντολή εισαγγελέα όπως δημοσιεύσαμε σε προηγούμενα άρθρα μας και φιλοξενούνται σε σπίτια εθελοντών.

https://www.animalscare.gr/action/abuse/500-8dekembriou.html

https://www.animalscare.gr/action/abuse/505-8dek.html

Στην περιοχή του ΟΑΔΥΚ βρέθηκε ημιθανές γιούρα γκέκα το οποίο αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα λόγω της ασιτίας,αλλά είμασταν τυχεροί γιατί φιλοξενείται σε σπίτι φιλόζωης που με τη βοήθειά μας το φροντίζει υποδειγματικά και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι’αυτό.

oadyk oadyk1

 

 

 

Το ζώο με το ζόρι στεκόταν στα πόδια του.Ένα ακόμη τυχερό κυνηγόσκυλο

 

Δύο γατάκια-ημερών- βρέθηκαν μέσα σε κάδο στην περιοχή της Χρυσοπηγής,αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουν καθώς φιλοξενούνται σε σπίτι εθελοντή μας.

Γατάκι στην παραλία των Αγίων Αποστόλων κακοποιούνταν βάναυσα με ξύλο από παιδιά,των οποίων οι γονείς απολάμβαναν παραδίπλα το μπάνιο τους.

Στη Σούδα,τρία σκυλιά σε μια ταράτσα,υπέφεραν από τη φοβερή ζέστη,εγκλωβισμένα σε κλουβιά που ήταν εκτεθειμμένα στον ήλιο.Πετύχαμε την αλλάγή συνθηκών διαβίωσης.

Στο πάρκινγκ της Χρυσής Ακτής βρισκόταν επί τρεις τουλάχιστον ημέρες ο Ίαν-ένα από τα αδέσποτα των Αγίων Αποστόλων- που το παρέσυρε αυτοκίνητο,το τραυμάτισε σοβαρά και παρέμενε αβοήθητο στο λιοπύρι,ενώ είχε γίνει βορά σε αγέλη αδέσποτων.Φιλοξενείται επίσης από εθελοντή.

ian ian1

 

 

 

 

 

Στο Γεράνι,σκύλος μόνιμα αλυσοδεμένος κάτω από ένα φορτηγό,με φαγωμένα τα αυτιά από τις μύγες,δεκάδες τσιμπούρια,ανεμβολίαστο.Μετά από παρέμβασή μας δέχτηκε την απαραίτητη περίθαλψη και πλέον είναι ελεύθερο σε περιφραγμένο χώρο.

Τραυματισμένο σκυλί στην Εθνική οδό με πολλαπλά τραύματα,χειρουργήθηκε και φιλοξενείται προσωρινά από εθελοντή. 

Ένα κουτάβι 6 μηνών-ιδιαίτερα φιλικό και απόλυτα εξοικειωμένο με την ανθρώπινη παρουσία- με προχωρημένη ψώρα βρέθηκε να περιφέρεται στην οδό Τζανακάκη.Φιλοξενείται επίσης από εθελοντή και ακολουθεί θεραπεία.

Χειρουργήθηκε στον πρωκτό  το σκυλάκι με το καρκίνο στο μάτι γιατί είχε εμφανίσει καρκίνο και εκεί.

Επίσης έγινε αφαίρεση ματιού σε γκριφόν που βρέθηκε τραυματισμένο στα Νεροκούρου.Η μόλυνση είχε προχωρήσει τόσο πολύ που το ζώο υπέφερε από φρικτές ημικρανίες ενώ έχει σπάσει και τα δύο πόδια του και θα ακολουθήσει άλλο χειρουργείο.

Σήμερα φιλόζωη Γερμανίδα πηγαίνοντας βόλτα τα ζώα της στο Βαμβακόπουλο εντόπισε ένα ακόμη κυνηγόσκυλο,εντελώς εξαθλιωμένο και αποστεωμένο με σπασμένο πόδι.Το ζώο θα μεταφερθεί το πρωί στον κτηνίατρο από δύο εθελοντές μας.

vamb vamv

 

 

 

 

 

Αν προσθέσει κανείς και τις κλήσεις για τα δεκάδες κουτάβια που βρίσκονται παρατημένα παντού και τα περιστατικά παθητικής κακοποίησης που αντιμετωπίσαμε αυτή τη βδομάδα και έχουμε παρέμβη είτε με τη συνδρομή της αστυνομίας,είτε χωρίς, (ζώα αλυσοδεμένα που δε λύνονται ποτέ,χωρίς κατάλλυμα κλπ) ο κατάλογος μακραίνει πολύ

.Και εμείς είμαστε τόσο λίγοι…