logopfpoΔόθηκε με επιτυχία η Συνέντευξη Τύπου -Συνάντηση της Ομοσπονδίας μας στις 18 Ιούνη στο εμβληματικό κτίριο του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Ελευθερίας.
Για πρώτη φορά τέθηκε με τόσο επίσημο τρόπο από Φορέα το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης της έννοιας του Ζώου, ως πλήρως συναισθανόμενο έμβιο και όχι ως αντικείμενο καθώς και το θέμα της μη καθήλωσης των ζώων συντροφιάς και το ειδικότερο θέμα των “βαρελόσκυλων ” .

Την εκδήλωση παρακολούθησαν , εκτός του κόσμου, και κορυφαίοι παράγοντες της πολιτικής, πνευματικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας.


Την συνέντευξη κατέγραψαν ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια και δημοσιογράφοι ,τους οποίους και ευχαριστούμε ,ιδιαίτερα δε αναφερόμαστε στην παρουσία του CNN, το οποίο και θα παρουσιάσει απόσπασμα από την όλη διαδικασία.

syntypoy

Η Ομοσπονδία σύντομα θα θέσει σε διαδικτυακή κυκλοφορία το επίσημο κείμενο που θα φέρει την υπογραφή του Καθηγητή και Ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου με στόχο την συλλογή 100.000 υπογραφών για τα δύο ανωτέρω θέματα και μέσα στον επόμενο μήνα θα δοθούν στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας που διεξάγεται εντολή της Ομοσπονδίας μας , μέσω δημοσκοπικής εταιρίας , για τις επιπτώσεις στο τουριστικό μας προϊόν από την κάκιστη συμπεριφορά , που σαν Έλληνες και Ευρωπαίοι επιφυλάσσουμε στα ζώα μας.
Τελικοί αποδέκτες της έρευνας θα είναι αφενός η Ελληνική Κυβέρνηση και αφετέρου οι Επιτροπές Περιβάλλοντος και Ευζωίας των Ζώων της Ε.Ε.

Κατά την διάρκεια της Συνέντευξης παραδόθηκε από την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας στην εκπρόσωπο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, ως καθ ύλη αρμόδιας Σχολής, Καθηγήτρια Χαρά Μπανάκου επιστολή μας με την οποία προτείναμε να ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών ο διανοητής Peter Singer , με τον προβληματισμό του οποίου για την Φύση και τα πλάσματά της είμαστε αλληλέγγυοι.
Η πρότασή μας έγινε δεκτή και ο Αμερικανός διανοητής και φιλόσοφος θα επισκεφθεί την χώρα μας μέσα στο ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Η παρουσία του εδώ θα συνδυαστεί με μια διημερίδα , όπου την πρώτη ημέρα θα εκτελεστεί προς τιμήν του το ορατόριο –καντάτα ”For the Lost Species” , που συνέθεσε κατά παραγγελία μας ο γνωστός Αρχιμουσικός και Σύνθετης Ελευθέριος Καλκάνης , ενώ κατά την δεύτερη θα διεξαχθεί παρουσία του Singer και με e presence του Gary Franzione και του Gary Steiner –των άλλων δυο σημαντικότερων διανοητών περί τα αυτά ζητήματα –ημερίδα με τον τίτλο ”ΑΣΤΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΟΑΝΘΡΩΠΟΝΟΣΟΥΣ” .
Την διεύθυνση της ημερίδας έχει ήδη προσφερθεί να αναλάβει ο Νευροεπιστήμονας ,Καθηγητής Ιστοπαθολογίας του Α.Π.Θ. Θανάσης Ντινοπουλος ,θα λάβουν δε μέρος και όλοι οι συναρμόδιοι καθηγητές .

Η φιλοζωική κοινότητα οφείλει να απαλλαγεί από την πεπατημένη των προηγούμενων δεκαετιών και να προσαρμοστεί στις σύγχρονες απαιτήσεις , όπου η περίθαλψη των ζώων είναι αναγκαία μεν, αλλά μη ικανή να διεισδύσει στην ρίζα του προβλήματος.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία