timiΣάββατο, 11 Ιουνίου στις 13:00, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ PET-SHOP ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΝ ΖΩΑ!

Είμαστε εδώ για να σας θυμήσουμε το παράδοξο της πώλησης ζώων – ζωής. Τα ζώα ΔΕΝ μας ανήκουν για να τα πουλάμε.

Μοιάζει αυτονόητο όποιος έχει πιστωτική κάρτα και μερικά περισσευούμενα ευρώ, να είναι ικανός να ΑΓΟΡΑΣΕΙ και να αποκτήσει κατ’ επέκταση ένα ζώο!

Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε προστασία για όλα τα όντα που φυλακίζονται, περιορίζονται, πωλούνται σαν ΑΨΥΧΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ στον βωμό του κέρδους των ολίγων και στην ανέχεια των πολλών.

Τα ζώα ΔΕΝ μας ανήκουν για να αποφασίζουμε απριόρι την τύχη τους.

Τα ζώα έχουν δικαιώματα στην ζωή και στην αξιοπρέπεια όσο και ο άνθρωπος.

Τα ζώα είναι οι σύγχρονοι σκλάβοι. Και το παράδοξο είναι ότι φαίνεται να μην το αντιλαμβανόμαστε κάν!

Εναντιωνόμαστε στην καταχρηστική εξουσία του ανθρώπου πάνω στα ζώα.

Εναντιωνόμαστε στην πώληση οποιαδήποτε μορφής ζωής.

Ζητάμε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ για ΟΛΑ τα ζώα που είναι στα κλουβιά.

Εναντιωνόμαστε στην σκλαβιά των ειδών από τους ανθρώπους.

Ζητάμε το κράτος να προστατέψει την αξιοπρέπεια και την ελευθερία των ζώων.

Η σιωπή σου είναι η ανοχή σου. Είναι καιρός να πάρετε όλοι θέση όσο αφορά την αξία της ελευθερίας και της ίδιας της ζωής.

Όσο δεν αντιλαμβάνεται την ισότητα της μεταξύ τους σχέσης και δεν προστατεύει ο άνθρωπος τα ζώα είναι υπεύθυνος για την δημιουργία «προηγούμενου». Όσο ο άνθρωπος δέχεται μια «τιμή» για την ζωή. να φοβάται ότι τα επόμενα ταμπελάκια θα κρεμαστούν στον δικό του λαιμό!

Πόσο κοστίζει η αγάπη;

Πόσο κοστίζει η αξιοπρέπεια;

Πόσο αξίζει η ελευθερία;

Πόσο κοστίζει η σιωπή σου;

Πόσο αξίζει η ανοχή σου;

Πώς χρησιμοποιείς τη δύναμη σου;

Υπάρχουν κράτη που τρώνε γάτες και σκύλους. Υπάρχουν κράτη που φτιάχνουν εκλεκτή σούπα με ανθρώπινα έμβρυα. Πόσο αξίζει η ζωή; Τι τιμή έχει; Υπάρχουν καταστήματα που θα έδιναν πολλά για το μωρό σου. και κάποιος θα είχε αρκετά χρήματα να το αγοράσει.

Αισθάνσου ανώτερος. ΘΥΜΩΣΕ ΜΕ ΜΕΝΑ! ΓΕΛΑ με την αγανάκτηση μου. Αλλά πίστεψε μας!

Δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΤΕΙΟ… Οι γραμμές και τα σύνορα έχουν «λεπτύνει» επικίνδυνα.

Καραβάνια λαθρεμπορίου αρμενίζουν καθημερινά τα νερά μας και αράζουν στα λιμάνια μας. Πουλιά και εξωτικά ζώα μεταφέρονται σε ξύλινα κιβώτια που τους απαγορεύουν οποιαδήποτε κίνηση, για να μην βλαπτεί το πτέρωμα ή το σώμα τους, αναγκάζοντας τα να μείνουν εντελώς ακίνητα για μήνες. όποια από αυτά αντέξουν την ταλαιπωρία. φτάνουν στα πολυτελή κλουβιά τους και πωλούνται εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία σου και την άγνοια σου. Τα ψάρια που το φυσικό τους περιβάλλον είναι το απεριόριστο των ωκεανών. βρίσκονται σε γυάλες. για να καλύψουν την απερίσκεπτη ανάγκη σου για επίδειξη πρωτοτυπίας, πλούτου και την αγάπη σου για τη θάλασσα! Μου θυμίζει αυτό που είπε ο Μπέρλοχτ Μπρέχτ: «Κυκλοφορούσε με ένα κεραμίδι στα χέρια του, θέλοντας να μας δείξει πώς είναι το σπίτι του.» Δεν υπάρχει ευτυχισμένο ψάρι σε γυάλα ούτε σε ενυδρείο. ρωτήστε όποιον καθαρό επαγγελματία θέλετε.

11/6: Πανελλαδική διαμαρτυρία σε όλα τα pet shops που πουλάνε ζώα

Τα κουτάβια και οι γατούλες, μεγαλώνουν σε συρμάτινα κλουβιά, παράγοντας διαρκώς τις αγαπημένες σου ράτσες. Δίχως αγάπη και κανένα σεβασμό για τις ανάγκες τους. Καθαρά όργανα αναπαραγωγής. Μεταφέρονται κατά δεκάδες μέσα σε κλουβιά συρμάτινα ή χαρτόκουτα. έτοιμα να «χτυπήσουν» την ευαισθησία σου. Τα ποντίκια, τα χάμστερ και τα κουνελάκια. μεταφέρονται κατά δεκάδες σε ένα βρώμικο κλουβί ή κούτα.

Παρουσιάζονται ΠΑΝΤΑ σαν υπέροχα όντα που περιμένουν την αγάπη σου. Γεννήθηκαν για να τα αγοράσεις! Γεννήθηκαν σκλάβοι και με ένα καλό αντίτιμο μπορείς να αποδείξεις σε όλες σου τις φίλες/ους πόσο φιλόζωος είσαι!

«Με κοίταγε με αυτά τα ματάκια. το λυπήθηκα!» Ναι! Σε κοίταγε γεμάτο λύπη! Γεμάτο απογοήτευση! Γεμάτο φόβο μην ακολουθήσει και άλλο καραβάνι, μη πεθάνει δίχως χάδι και αγάπη. Σε κοίταζε γεμάτο φόβο. Και εσύ το λυπήθηκες. πόσο καλός άνθρωπος είσαι. αλλά μετά σου «χάλασε» το χαλί ή σου «έφαγε» τα αγαπημένα σου παπούτσια!

Και τότε πλέον σου είχε εμπιστευτεί την ζωή του και δεν το λυπόσουν πιά. το κοίταξες με θυμό και αγανάκτηση. και δεν ήταν το ίδιο ζώο. είχες ξεχάσει εκείνο το πρώτο βλέμμα. πλέον σου ΑΝΗΚΕΙ. Είναι δικό σου. Έχεις εξουσία στον θάνατο και την ζωή του. Το έχεις πληρώσει!!! Πρέπει να μάθει να «φέρεται και να υπακούει».

Σπάσε την αλυσίδα! Σπάσε την αλυσίδα της ψευδαίσθησης. Όσο τα ζώα έχουν τιμή και μπορείς να τα αγοράσεις «νομίζεις» ασυνείδητα ότι σου ανήκουν!!! Παίρνεις μέρος στην ομαδική παραίσθηση και παραποίηση της πραγματικότητας. Μας κοροϊδεύουν χρόνια. αιώνες ψέματα. Δεν σε ενοχλεί πλέον η πώληση, την έχεις φυσική. Αρκεί να έχεις αρκετά χρήματα.

Η ζωή και η αγάπη ΔΕΝ έχουν ΤΙΜΗ. Αυτή πρέπει να είναι η μόνη πίστη μας απέναντι στην ίδια την ζωή και αυτό η κινητήρια δύναμη μας. Η αξία της ζωής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ. Όσο δέχεσαι να πληρώνεις συμμετέχεις στο δουλεμπόριο.

Δεν υπάρχει μέση κατάσταση στην ανοχή, στην δολοφονία στην απαγωγή και στην εκμετάλλευση.! Ούτε στην αγάπη!

11/6: Πανελλαδική διαμαρτυρία σε όλα τα pet shops που πουλάνε ζώα

Πάρε θέση ΜΑΖΙ ΜΑΣ. Τα ζώα μας δείχνουν τον δρόμο της ενότητας. Είναι σύμμαχοι μας. Αδέλφια μας. Έχουμε την ίδια μάνα. Είμαστε ΟΛΟΙ πλάσματα της ίδιας Γής. Τα κράτη δείχνουν μέσα από τα ζώα πώς ονειρεύονται να δούν τους ανθρώπους.

Σήμερα σιωπάς και γελάς. Αύριο θα κλαίς και κανείς δεν θα σε ακούει.

Πάρε θέση δίπλα μας. Αναλογίσου την αξία της ζωής.

Πέτα τα ταμπελάκια!

Όλοι ξέρουμε ότι, όταν υπάρχει περίσσευμα αγάπης. δεν χρειάζονται μεσάζοντες.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΤΑ!

(πηγή www.adespoto.gr)